Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018
Poze de la concertul Nightwish - 20 de ani INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018

Kirk Hammett: Heavy metal și filmele horror oferă aceeași senzație

Kirk Hammett, chitaristul de la Metallica a lansat noua carte Too Much Horror Business. Artistul vorbește pasiunea sa pentru genul horror și despre legătura pe care o vede între filmele horror și muzica heavy metal.
Kirk Hammett

Kirk Hammett

Kirk Hammett a lansat recent o nouă carte despre subiectul său preferat, genul horror. Artistul, care are și un magazin de jucării horror, Kirk Von Hammett Toys, este un colecționar autentic de obiecte horror. Intitulată Too Much Horror Business, publicația include conversații dintre Hammett și scriitorul Steffan Chirazi.

Kirk Hammett

Kirk Hammett (Foto: kvhtoys.com)

În cadrul unui interviu pentru publicația Metal Hammer, chitaristul de la Metallica a mărturisit că genul horror pur și simplu îl impresionează, așa cum pe unii îi impresionează baletul sau orice altă artă. Hammett a început această obsesie la vârsta de 5 ani, când a văzut primul film horror, Day Of The Triffids. În plus, artistul face o serie de paralele între filmele horror și muzica heavy metal.

„(Metal și horror) folosesc ilustrații foarte asemănătoare. Un exemplu clasic este trupa Black Sabbath, numită după filmul Black Sabbath. Ambele se axează pe un sound dark. Muzica heavy metal îți oferă aceeași senzație ca și filmele horror. Heavy metal sună diabolic și filmele horror sunt diabolice!”, precizează chitaristul râzând.

În afară de promovarea cărții sale, Kirk Hammett lucrează alături de colegii de săi de la Metallica la finalizarea filmului 3D, pe care l-au filmat luna trecută în Canada. Acesta va fi inclus pe DVD-ul Quebec Magnetic, pe care trupa a anunțat că-l va lansa pe 10 decembrie. În plus, după apariția materialului video, Metallica va începe să compună pentru noul album, cu numărul 10.

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Saxon lansează un nou album

Formația britanică Saxon va lansa în luna februarie un nou album de studio. Intitulat Sacrifice, cel de-al 20-lea material discografic...

Închide