Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Lucia și glasul care aduce ”tăcerea” din muzică - VIDEO

Lansarea piesei Silence a reușit să atragă prima bază de fani a Luciei. Anul acesta a cântat la Summer Well, iar în prezent pregătește primul său album. În așteptarea lui vă invităm să-i aflați povestea și să aruncați un ochi peste ultimele videoclipuri lansate.

Publicat

pe

Lucia
Lucia │ FOTO: www.facebook.com

Lucia este româncă. O precizare nefirească poate în preambul de articol, însă acesta a fost primul semn de întrebare ridicat de ascultarea piesei Silence. De unde vine glasul care aduce ”tăcerea” din muzică? Inițial am crezut că de undeva de după granițe. Versurile erau rostite într-o engleză curată, fluentă, iar forța și controlul vocii în contrast cu emoția transmisă te țineau cu răsuflarea tăiată de la primul acord de pian până la ultimul. Am fost surprinși să aflăm mai târziu că Lucia este româncă și are doar 18 ani. Coverul melodiei Silence a băieților de la The MOOoD a strâns 2,7 milioane de vizionări pe YouTube, dând de veste în industria muzicală că avem un artist nou, cu un sound proaspăt, care merită să fie promovat și susținut. Perfect, deci, pentru o nouă ediție JOINewArtist.

Lucia

Lucia │ FOTO: www.facebook.com

Lucia este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc din București. În timpul liber cochetează cu fotografia, muzica și concertele având un loc rezervat în agenda sa. A început să posteze pe internet cover-uri de prin clasa a 5-a, primele încercări fiind realizate pentru piese precum Unwritten, din repertoriul Natashei Bedingfield, și Popular din musicalul Wicked.

Silence a fost lansată pe internet pe 13 februarie anul acesta și a atras după sine primele aprecieri.  Timbrul și vribrato-ul vocii reușeau să reediteze piesa originală și să o îmbrace într-o tăcere aparte, iar emoția din glas susținută de acordurile de pian păreau să vină de undeva de departe, ajungând inexplicabil imediat de aproape, în inima ascultătorului.

Lucia - Silence

Chiar de la început clipul s-a bucurat de promovarea celor de la CreativeMonkeyz, coverul fiind prezentat în cadrul emisiunii Miez. Interesul publicului a crescut apoi treptat, pe măsură ce videoclipul a fost share-uit de tot mai multe persoane.

Lucia

Lucia │ FOTO: www.facebook.com

Deși i se spune încă ”fata cu coverul”, așa a reușit să strângă primii săi fani, să își audă vocea la radio și să ajungă să cânte la Summer Well. Toate s-au întâmplat anul acesta, în doar câteva luni, așa încât Lucia încă se obișnuiește cu statutul de persoană publică.

”Este puțin ciudat să fiu recunoscută și momentul în care am realizat cu adevărat că lumea își dă seama cine sunt a fost la festivalul Summer Well, înainte de primul meu concert. Cel mai mult m-a marcat faptul că am fost oprită, încurajată și îmbrățișată de oameni care păreau sincer bucuroși să mă vadă. E emoționant și, sincer, îmi venea să plâng atunci când am văzut cât sprijin primesc din partea unor persoane care mă cunosc doar din lumea virtuală.”, a declarat Lucia într-un interviu acordat mixtopia.ro.

Lucia

Lucia │ FOTO: www.facebook.com

Momentan Lucia lucrează la primul ei album. Vor urma apoi concerte și, sperăm noi, un feedback pozitiv care să-i permită să se facă auzită cât mai mult și cât mai departe.

Până la primele piese de pe albumul în lucru vă propunem să urmăriți cel mai recent videoclip al Luciei, realizat pentru piesa Me Over You.

Lucia - Me Over You

Trending