Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

JOINewArtist: Beverly McClellan, blues și rock'n'roll - VIDEO

Beverly McClellan are soul, simte blues, trăiește rock'n'roll și respiră muzică. Un JOINewArtist demn de toată atenția noastră, așa încât vă invităm să-i aflați povestea și să o ascultați cântând fie solo, fie împreună cu Steve Vai.

Publicat

pe

Beverly McClellan
Beverly McClellan │ FOTO: beverlymcclellan.com

Beverly McClellan are soul, simte blues, trăiește rock'n'roll și respiră muzică. A început să cânte la pian la vârsta de 4 ani. Până în prezent paleta de instrumente cărora le-a dat glas s-a diversificat la chitară, trompetă, madolină, bass, corn francez, ukulele, sora hawaiiană a chitării, djembe, instrument de percuție originar din Africa, iar lista este în curs de completare. În fața publicului american a ajuns în urma participării la emisiunea-concurs Vocea Americii. Deși nu a câștigat, a prins finala, reușind să readucă la viață rock'n'roll-ul și blues-ul în dulcele stil clasic. Recent a cântat și pentru publicul român, deschizând concertul Steve Vai din toamna aceasta. V-o prezentăm, așadar, pe Beverly, demna de toată atenția noastră în JOINewArtist.

Beverly McClellan

Beverly McClellan │ FOTO: beverlymcclellan.com

”Cred că am un mesaj de transmis și acesta e simplu: fii tu, iubește-te pe tine însuți, fii onest întotdeauna și lasă ca restul să vină de la sine. Acesta este modul în care îmi trăiesc viața și stilul în care fac muzică”, spune Beverly.

Deși a fost comparată cu Etta James, Janis Joplin, Bonnie Raitt și Melissa Etheridge, Beverly McClellan are suficientă vână cât să-și creeze propria identitate. Experiența și vocea ei ar recomanda-o drept un artist consacrat, însă din motive inexplicabile, credem noi, nu există suficient de mulți oameni care să fi auzit de ea.

De la vârsta de 24 de ani a început să cânte prin cluburi și baruri din Florida, orașul său natal, reușind să adune de-a lungul timpului în portofoliu un loc întâi la Festivalul Național de Muzică din New York, ediția 2004, și să înregistreze 6 albume. În 2011 a participat la The Voice, versiunea americană, impresionându-i pe Adam Lavine, solistul Maroon 5, și pe Christina Aguilera printr-o audiție în forță, marca Beverly.

Beverly McClellan (Piece of My Heart) Blind Audition The Voice

După 20 de ani de muzică începuți la vârsta de 24 de ani, Beverly McClellan și-a pus amprenta pe 6 albume:

  • Uncommon Ground
  • Back to My Roots
  • As a Girl
  • Talk of the Town (2003)
  • Beverly McClellan (2011)
  • Fear Nothing (2011)

Ultimul album, Fear Nothing, a fost înregistrat la studioul  Los Angeles’ House of Blues, avându-l ca producător pe David Z, cunoscut pentru colaborările cu Prince și Billy Idol. 

”Realizarea albumului Fear Nothing a curs precum untul pe o felie proaspăt scoasă din cuptor. Le-am arătat cântecele băieților de la instrumente, le-am cântat și asta a fost. Pe unele dintre ele le-am cântat, într-adevăr, de două, trei ori, însă pe cele mai multe le-am înregistrat la prima mână, așa încât au acel zvâc al prestațiilor live.”

Beverly

Beverly │ FOTO: www.facebook.com

Vocea și trăirea pieselor l-au impresionat chiar și pe Steve Vai, care a declarat că prima oară când a ascultat-o pe Bev cântând live a fost practic hipnotizat de forța, controlul și naturalețea interpretării sale. ”Este o pasăre cu un colorit exotic extrem de rar care își întinde aripile peste întreaga industrie muzicală.”

În 2012 Beverly a înregistrat vocea feminină pentru piesa John the Revelator inclusă pe ultimul album Steve Vai,  The Story of Light. Piesa poate fi ascultată mai jos.

Steve Vai / Beverly McClellan - John The Revelator / Book Of The Seven Seals

Colaborarea cu Steve Vai nu s-a oprit doar la această piesă. Beverly a deschis toate concertele susținute de Steve anul acesta, fiind prezentă și în România pe scena Sălii Palatului.

Dacă nu v-am potolit încă curiozitatea, vă punem la dispoziție tracklistul ultimului album Beverly McClellan, pe care îl puteți asculta gratuit  integral pe site-ul artistei. Albumul poate fi și achiziționat tot de acolo la prețul de 9.99 dolari sau la 25 de dolari împreună cu un tricou imprimat cu poza de pe album, respectiv cea de jos.

Beverly McClellan - Fear Nothing

Beverly McClellan - Fear Nothing │ FOTO: www.facebook.com

Beverly McClellan - Fear Nothing

1. I See Love
2. Lyin' To
3. It Ain't Me
4. Nobody's Fault But Mine
5. I Can't Hide Me
6. Well Wondered
7. Love Will Find A Way Out (Feat. Keb Mo)
8. Come To Me
9. I Never Will Forget
10. Tender Of The Most
11. Precious Times

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

posterul concertului steve vai
Concerte joi, 1 noiembrie 2012

Steve Vai

Loc
Sala Palatului

Trending