Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Ilie Stepan lansează triplul album “Lumina”

Ilie Stepan a anunțat triplul album “Lumina”, ultima parte a trilogiei începute cu “Sensul vieții” și continuate cu dublul album “Undeva, în Europa…”. Apărut sub titulatura Stepan Project, materialul “Lumina” este prezentat pe 3 CD-uri însoțite de un booklet de 80 de pagini.

Publicat

pe

Ilie Stepan, autorul cântecului Revoluției din 1989 - Timișoara
Ilie Stepan, autorul cântecului Revoluției din 1989 - Timișoara

Ilie Stepan a anunțat triplul album “Lumina”, ultima parte a trilogiei începute cu “Sensul vieții” și continuate cu dublul album “Undeva, în Europa…”. Apărut sub titulatura Stepan Project, materialul “Lumina” este prezentat pe 3 CD-uri însoțite de un booklet de 80 de pagini. Lansarea încununează 11 ani de muncă, fiind un proiect unic în istoria rock-ului românesc, la care și-au adus contribuția zeci de artiști - nu doar muzicieni, ci și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori. Marcând o premieră în România, DVD-ul ce însoțește albumul “Lumina” vine cu o versiune SURROUND 5.1.

Bucureștenii vor putea descoperi proiectul “Lumina” cu prilejul lansării din Club A pe 5 decembrie. Lansarea oficială va  avea loc mai devreme la Timișoara, pe 20 noiembrie în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Spectacolul programat cu această ocazie va fi precedat de vernisajul expoziției de imagini “Lumina – Stepan Project”.

Ilie Stepan, autorul cântecului Revoluției din 1989 - Timișoara

Ilie Stepan, autorul cântecului Revoluției din 1989 - Timișoara

Ilie Stepan este un nume important al rockului românesc, fiind compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor şi producător de muzică de teatru şi film, realizator de radio și televiziune. Ilie Stepan a fondat grupul Pro Musica și a compus unul dintre cele mai impresionante cântece ale revoluției române: “Timișoara”.

Lumina” este o epopee de tip fusion, impresionând ascultătorul cu peste 5 ore şi jumătate de muzică, oferindu-i sunetele a zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunză, cimpoi, ţambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval) până la cele specifice unui concert rock. Nu lipsesc din paletă rapsozii populari, corurile religioase, soliștii de operă, muzicienii folk, pop, rock și jazz sau instrumentiştii de muzică electronică şi computerizată.

Materialul celor 3 CD-uri cuprinde 33 de piese plus 3 bonus tracks-uri. Pe DVD sunt incluse 7 slideshow-uri, 3 videoclipuri și 2 landscape-uri.

Albumul Stepan Project - Lumina

Albumul Stepan Project - Lumina

"Muzica, în opinia mea, este în primul rând o formă de energie, o energie pozitivă. În muzica pe care o scriu eu, conceptual, există trei mari dimensiuni: dimensiunea credinţei, dimensiunea ancestralului (a originii, a pământului pe care calci şi care este de mii de ani tot acolo) şi dimensiunea urbană, contemporană, de zi cu zi. Între aceste trei dimensiuni se înscriu toate energiile noastre, înmagazinate în piesele pe care le lucrăm. Eu sunt un om cu credinţă în Dumnezeu şi nu pot să concep că un artist adevărat este un om fără credinţă. În muzică nu există reţete, există multă muncă şi mai mult sau mai puţin har de la Dumnezeu. Dacă munceşti mult şi nu realizezi nimic, înseamnă că trebuie să te laşi. Dacă munceşti mult şi realizezi câte ceva, înseamnă că eşti dotat, iar dacă munceşti mult şi realizezi mult, înseamnă că eşti ales. Ca și la precedentele două părţi ale trilogiei, şi la «Lumina» am avut bucuria de a colabora cu muzicieni care sunt vârfuri în domeniile lor muzicale, care ne-au onorat prin prezenţa şi prestaţia lor, şi cărora le mulţumim şi pe această cale. Albumul «Lumina» este prinosul de dragoste şi recunoştinţă pe care-l dăruim, cu toată sinceritatea, semenilor noştri şi, mai presus de toate, rugăciunea noastră către Dumnezeu", spune Ilie Stepan.

Dixie Krauser, Horea Crisovan și Ilie Stepan

Dixie Krauser, Horea Crisovan și Ilie Stepan

Lista muzicienilor care i-au stat alături lui Ilie Stepan la realizarea acestui proiect grandios îi cuprinde fără a se limita la: Dixie Krauser, Horea Crișovan, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Tavi Iepan, Vasile Dolga, Vlady Cnejevici, Liviu Butoi, Doru Iosif, Adrian Dinu, Ovidiu Rusu, Carol Bleich.

Vă invităm să îl urmăriți Ilie Stepan alături de Dixie Krauser (bass & voce) și Horea Crisovan (chitară acustică), interpretând piesa "Glossa" (Pro Musica). Materialul filmat live pe 16 decembrie 2009 face parte de pe DVD-ul "Live in Timisoara - Dupa 20 de ani".

VIDEO LIVE - GLOSSA - Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan

Trending