Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Doar câteva zile până la concertul John Mayall de la București

Ne mai despart doar cateva zile pana cand John Mayall va concerta la Sala Palatului din Bucuresti. Evenimentul va avea loc duminică, 11 noiembrie, iar in deschidere va concerta pianistul si solistul roman Harry Tavitian.
John Mayall

John Mayall

Mai sunt câteva zile până la evenimentul blues din această toamnă - concertul extraordinar al lui John Mayall la Sala Palatului, duminică, 11 noiembrie 2012. Pe lângă faptul că va fi acompaniat de un grup de muzicieni excepționali (Rocky Athas - chitară, Jay Davenport - tobe și Greg Rzab - bass,  "the father of the British blues" îl va avea ca invitat în concert pe pianistul și solistul român de origine armeană Harry Tavitian, care va susține un recital de circa 30 de minute.

John Mayall

John Mayall

Veșnic tânărul Mayall (78 de ani) se va întâlni cu tineri și foarte tineri muzicieni din Romania, cu care va discuta cu ocazia sound check-ului de după amiaza zilei de duminică. După concert, va da autografe și va face fotografii cu fanii. Un triplu dvd istoric, de colecție, se va găsi de cumpărat în Romania numai cu ocazia acestui concert unic.

John Mayall este un interpret, compozitor și multi-instrumentist englez, pionier al muzicii blues. Cariera sa muzicală se întinde pe o durată de peste 50 de ani dar punctul culminant al acesteia a fost în anii '60 când a fondat John Mayall & The Bluesbreakers.

Celebrul artist s-a născut în 1933 în satul Maccelsfield din apropiere de Manchester și a crescut ascultând colecția de jazz a tatălui său. La sfârșitul anilor '60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall's Bluesbreakers. Curând la întâlnit pe Eric Clapton iar întâlnirea lor istorică a culminat cu primul album hit al Bluesbreakers "Blues Breakers cu Eric Clapton" (1966), devenind o legendă mondială. În 1969, bucurându-se de o uluitoare popularitate în SUA, John a lansat albumul "The Tourning Point". De-a lungul anilor, John a lansat mai multe albume care au stabilit noi standarde în rock blues, și anume "Behind The Iron Curtain", "Chicago Line", "A Sense Of Place" și albumul nominalizat la Grammy "Wake Up Call".

Ca reprezentant al blues-ului britanic, John Mayall este mai cunoscut ca lider al trupei și ca mentor decît ca interpret. În anii '60, trupa sa, The Bluesbreakers, a reprezentat o școala finală pentru muzicienii britanici blues rock din perioada respectivă. Chitariștii Eric Clapton, Peter Green și Mick Taylor s-au alăturat trupei sale într-o remarcabilă succesiune, la mijlocul anilor '60, înainte de a cânta alături de Cream, Fleetwood Mac și Rolling Stones. John McVie și Mick Fleetwood, Jack Bruce, Aynsley Dunbar, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser (Free), John Almond și Jon Mark au cântat și înregistrat de asemenea cu Mayall pentru diferite perioade de timp. Legendarul LP cu Eric Clapton din 1966 și albumul Blues Breakers l-au transformat pe Clapton într-un star și au pornit blues boom-ul in Anglia.

În 2005 John Mayall a fost trecut pe lista de onoare ca Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic iar în 2009 a lansat cel de-al 57-lea album, "Tough". În ceea ce privește propria persoană, tata a 6 copii și având 6 nepoți, la 75 de
ani, John Mayall, a demonstrat că a pastrat blues-ul viu.

Anul 2011 a fost un an incredibil de ocupat pentru Mayall și trupa lui. Setea pentru blues-ul de calitate este la fel de puternică cum a fost întotdeauna iar muzicienii incredibili ai lui John fac din fiecare show o experiență reala.

Show-ul programat pe 11 noiembrie la Sala Palatului din București va fi, fară îndoială, o seară extravagantă a gloriosului blues, a instrumentiștilor uimitori și a muzicii de calitate, o seară care nu poate fi ratată. Biletele costă 75, 100, 150, 200, 250 și 300 lei și se găsesc pe www.bilete.ro și în oficiile Poștei Romane semnalizate Bilete.ro, în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și la Sala Palatului.

Concertul este produs de Fundația Phoenix. Participă pe InfoMusic la concurs și poți câștiga 2 invitații duble la John Mayall.

Citește mai multe despre John Mayall
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
S-au suplimentat biletele pentru recitalul Boris Berezovsky

Biletele pentru recitalul Boris Berezovsky de pe 6 noiembrie s-au suplimentat prin introducerea unei noi categorii de locuri.

Închide