Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cristi Minculescu a vorbit despre Lotus și stabilirea în Germania

Invitat la emisiunea lui Cristian Hrubaru de la Rock FM, Cristi Minculescu a dezvăluit detalii despre închegarea proiectului Lotus și planurile privind concerte viitoare, precum și despre stabilirea sa în Germania, care nu este una temporară, așa cum s-a vehiculat în presă. Află mai multe detalii.

Publicat

pe

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter
Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Invitat la emisiunea lui Cristian Hrubaru de la Rock FM, Cristi Minculescu a dezvăluit detalii despre închegarea proiectului Lotus și planurile privind concerte viitoare, precum și despre plecarea sa în Germania, care nu este una de scurtă durată, așa cum s-a vehiculat în presă.

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

”Lotus este o floare de apă. Trei culori: alb, galben, roşu, cu irizări uneori. Sper să ţină cât mai mult, pentru că la propriu ține foarte mult. Este proiectul meu după cum știți în urma evenimentelor de acum aproape 3 luni.”, a declarat Cristi în începutul interviului de la RockFM.

Noua trupă Lotus are în componență un mix de instrumentiști de naționalități diferite, formația beneficiind astfel de un background muzical variat.

Lotus

Lotus

”Colegii sunt foarte buni instrumentiști și sunt toți profesori de muzică. Eu sunt singurul român. Ar fi trebui să ne numim Europa, dar ne-au luat-o suedezii înainte. Asta pentru că fata este portugheză naturalizată, basistul e ucrainean naturalizat şi bateristul e italian naturalizat. Singurul german-german este chitaristul. Anton Judy Seutter este numele lui.”

Cu Judy Cristi se știe doar de vreo 2 ani, însă au colaborat foarte bine încă de la început. Cultura sa muzicală se întinde și în sfera clasică a perioadei renascentiste, așa încât  studiile și experiența îl recomandă drept un adevărat profesionist.

Fără a i se adresa o întrebare, Cristi Minculescu a dorit să facă o precizare cu privire la stabilirea sa în Germania.

Aș vrea să lămuresc o confuzie care se face. Eu sunt definitiv acolo, nu temporar ( în Germania). Am plecat deja şi în măsura în care voi fi solicitat aici – şi separat, şi cu Lotus - voi veni cu mare plăcere. Dar baza, cum se spune, e acolo, în Germania.

Primul album al trupei Lotus va fi gata atunci când va veni timpul, a mai apreciat Cristi. Nimic nu trebuie să grăbească procesul de compoziție și înregistrare a pieselor. Lurcrurile vor fi făcute în tihnă pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor.

”Trebuie făcut fără grabă. Eu nu mai sunt acum sub presiunea niciunui obiectiv. Ştii cum se spune: lucrurile mici fac lucrurile mari sau Dumnezeu stă şi în detalii. Trebuie să fii foarte atent la o chestie care va rămâne ulterior posterităţii. Numai că aici am noroc cu rigurozitatea şi cu profesionalismul lor desăvârşit, care e din naștere.”

Până în prezent Lotus are în portofoliu deja 7 piese noi în limba engleză, dar care vor trebui definitivate.

”Am participat şi eu la trei, care au apărut ulterior.”, spune Cristi. ”E una foarte frumoasă, a basistului, se cheamă Kingdom of Dreams. Este o bijuterie de piesă.”

Deși subiectul plecării din Iris a fost discutat în presă până la epuizare, o întrebare privind planurile în muzică ale lui Cristi încă de dinainte de destrămare nu a putut fi evitată în contextul noii trupe Lotus.  Conform declarațiilor acestuia, însă, plecarea din Iris nu a fost una premeditată sau cu scopul declarat de a-și înființa această nouă formație.

Despre posibilitatea interpretării pieselor din repertoriul Iris pe viitor, Cristi Minculescu spune că nu exclude acest lucru, însă că nu dorește să insiste foarte mult pe această etapă muzicală care s-a încheiat.

”Poate, în virtutea a ceea ce a fost. De ce nu? Dar nu vreau să mă leg foarte mult de ce a fost. Sigur, a fost o etapă foarte importantă din viaţa mea şi aş vrea să lămuresc că meciul nu a fost cu băieţii, ci pe mine m-a învins realitatea românească şi aşa-zisul show-biz, care, de fapt, nu există. Eu fiind foarte organizat și principial am constatat că ceea ce consideram eu ca și feedback n-a venit absolut deloc înapoi din toate domeniile. Pot să vă zic un minut sau o noapte întreagă. Oricum nu mai contează.”

Lotus ar putea deschide concertele Uriah Heep în Germania

O știre care va duce cu siguranță încântare în sânul fanilor este aceea a susținerii unor concerte în deschiderea lui Uriah Heep. Deși subiectul este încă în discuție și nu s-a luat încă nicio hotărâre, posibilitatea există, așa încât din aprilie anul viitor am putea asculta Lotus în Germania în aproximativ 50 de concerte.

 ”Avem o propunere pentru a deschide concertele Uriah Heep din Germania, din aprilie până în august. Deocamdată sunt niște vorbe, sunt propuneri, discutăm cu managementul lor. Ei sunt în America momentan, într-un turneu mamut. Dacă avem noroc eu m-aș bucura pentru că sunt orașe foarte multe și dacă le iau la metru pătrat implică minim 40-45 sau maxim 50 de spectacole cam în două luni jumate.”

Trupa Lotus va susține în perioada imediat următoare 4 concerte  unplugged în următoarele cluburi din țară:

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Cristian Hrubaru este invitat în cadrul concertului aniversar TROOPER 25 de la Arenele Romane

Cristian Hrubaru se alătură listei de invitați confirmați la concertul aniversar Trooper 25. Evenimentul va avea loc în iunie, la Arenele Romane.

Publicat

pe

Cristian Hrubaru
Cristian Hrubaru │ FOTO: PR

Cu o carieră de peste 28 de ani, dintre care 11 petrecuți la Rock FM, Cristian Hrubaru a devenit unul dintre cei mai iubiți realizatori radio din România. Hrubaru a pus și bazele "Bikers for Humanity", organizație care în decursul anilor a reușit să ajute numeroase familii nevoiașe, totul cu ajutorul comunităților moto și al celor care s-au regăsit în mesajul BFH. Alături de Trooper a înregistrat piesa "Două Roți", devenită un adevărat imn moto. Trooper și Hrubaru au colaborat pe scenă și în studio de zeci de ori. Prin urmare, nu avea cum să lipsească tocmai de la aniversarea Trooper25.

Coiotu’: "Nici nu puteam să iau în calcul ca la serbarea noastră de 25 de ani să nu cântăm "Două Roți" în echipă completă"

"Când am alcătuit lista cu invitați pentru concertul aniversar Trooper, trebuie să recunosc că l-am trecut pe Cristi fără să îi spun. L-am sunat a doua zi și l-am întrebat dacă este liber în 12 iunie. Nici nu puteam să iau în calcul ca la serbarea noastră de 25 de ani să nu cântăm «Două Roți» în echipă completă. Am cântat prima oară împreună în 2011. Păi nu era normal să marcăm și asta? Zece ani înseamnă ceva. Muzica unește suflete!", a declarat Coiotu’.

OLYMPUS MONS vor deschide concertul Trooper. Una dintre cele mai tinere trupe din scena rock românească, Olympus Mons sunt câștigătorii din 2020 ai festivalului Posada. Pe scenă vor mai urca și alți invitați surpriză, printre care și tenorul Alin Stoica.

Prețuri bilete la concertul Trooper 25:

 • Publicul poate achiziționa bilete la prețul de 53 de lei sau 106 lei. Pentru a respecta legea în vigoare, numărul biletelor este limitat.

În cei 25 de ani de activitate, Trooper a lansat nouă albume de studio, a cântat pentru mai mult de 700.000 de oameni, în peste 850 de concerte, și a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP etc.

Citește în continuare

Concerte & turnee

În august, Tușnad Gastro Rock Fest 2021 readuce live-ul în fața publicului - Programul festivalului

Muzica live va reveni în offline la final de august, când prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest va aduce pe scenă formații românești emblematice și trupe din noul val al muzicii rock. Evenimentul promite să împletească armonios muzica și gastronomia, în cele trei zile de festival publicul putând participa inclusiv la degustări de vinuri.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După luni în care online-ul a compensat pentru lipsa concertelor cu public, vara anului 2021 promite să aducă o revenire la normal. În weekendul 27 - 29 august, la Băile Tușnad, va avea loc prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest, un eveniment cultural organizat sub brandul TUȘNAD GASTRO FEST - #ecofriendlyfestivals (festivaluri prietenoase cu mediul).

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock, într-un mix de alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock și fusion-rock, cât și nostalgicilor, prin prezența unor trupe emblemă, precum Timpuri Noi, Compact și Iris. Din lineup-ul deja stabilit fac parte și artiști și trupe debutante, cu potențial de dezvoltare, ce vor deschide fiecare seară de festival.

Programul Tușnad Gastro Rock Fest 2021:

Vineri, 27 august 2021

 • 18:00 Ramm-Brand(t)
 • 19:00 Jurjak
 • 20:15 Robin And The Backstabbers
 • 21:30 Luna Amară

Sâmbătă, 28 august 2021

 • 18:00 Teddy Queen
 • 19:00 FusionCore
 • 20:15 Toulouse Lautrec
 • 21:30 Byron

Duminică, 29 august 2021

 • 18:00 Riff
 • 19:00 Timpuri Noi
 • 20:15 COMPACT - Paul Ciuci
 • 21:30 IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sesiuni de gastronomie și degustare de vinuri la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Festivalul își propune să devină destinația perfecta pentru toți gurmanzii iubitori de rock și natură. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vineuri pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari locali, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea.

Bilete la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Prețul unui abonament este 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziționează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Prețul unui bilet Gastro + abonament festival este de 260 lei. Biletele sunt disponibile online.

Biletele de o zi vor putea fi achiziționate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile și în funcție de capacitatea maximă permisă de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește în continuare

Industria muzicala

Delia, Smiley, Inna şi zeci de alţi artişti solicită Guvernului ajutor de stat

În ultimele 24 de ore o bună parte din artiştii de top din România au luat poziţie cu privire la măsurile luate de Guvern pentru a ajuta segmentul cultural. Peste 90 de artişti locali au transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, prin care solicită ajutor de la Guvern. Scrisoarea o citiţi în articol, alături de lista de artişti implicaţi.

Publicat

pe

Inna la Neversea 2019 - Prima zi │ FOTO: Neversea

Perioada pandemiei a fost problematică pentru numeroase segmente, inclusiv pentru artişti. Aceştia şi-au anulat concertele, apariţiile la festivaluri şi veniturile lor au fost reduse mult sau chiar au devenit zero. Concertele online sau cu distanţare socială nu au fost de ajuns pentru a îi susţine.

Scrisoarea deschisă este adresată vicepremierului Raluca Turcan, primului ministru Ludovic Orban şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu şi a fost postată pe conturile de pe reţelele de socializare ale artistlor. De precizat că Raluca Turcan s-a întâlnit cu reprezentanţi ai teatrelor, organizatorilor de concerte şi alte altor segmente culturale, pentru a pune la plan o modalitate de a susţine domeniul. Cu o săptămână în urmă vicepremierul a lansat o nouă schemă de ajutor pentru domeniul cultural, alături de Ministerul Culturii şi Primarul Capitalei.

Bugetul alocat a fost de 100 de milioane de euro. Venea în sprijinul librăriilor, editurilor, festivalurilor şi organizatorilor de evenimente. Artiştii au considerat totuşi că au fost ignoraţi, astfel au compus următoarea scrisoare deschisă:

Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Scrisoarea este semnată de următorii artişti:

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla's Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

Aşteptăm acum o reacţie din partea autorităţilor.

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE