Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cristi Minculescu a vorbit despre Lotus și stabilirea în Germania

Invitat la emisiunea lui Cristian Hrubaru de la Rock FM, Cristi Minculescu a dezvăluit detalii despre închegarea proiectului Lotus și planurile privind concerte viitoare, precum și despre stabilirea sa în Germania, care nu este una temporară, așa cum s-a vehiculat în presă. Află mai multe detalii.

Publicat

pe

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter
Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Invitat la emisiunea lui Cristian Hrubaru de la Rock FM, Cristi Minculescu a dezvăluit detalii despre închegarea proiectului Lotus și planurile privind concerte viitoare, precum și despre plecarea sa în Germania, care nu este una de scurtă durată, așa cum s-a vehiculat în presă.

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

”Lotus este o floare de apă. Trei culori: alb, galben, roşu, cu irizări uneori. Sper să ţină cât mai mult, pentru că la propriu ține foarte mult. Este proiectul meu după cum știți în urma evenimentelor de acum aproape 3 luni.”, a declarat Cristi în începutul interviului de la RockFM.

Noua trupă Lotus are în componență un mix de instrumentiști de naționalități diferite, formația beneficiind astfel de un background muzical variat.

Lotus

Lotus

”Colegii sunt foarte buni instrumentiști și sunt toți profesori de muzică. Eu sunt singurul român. Ar fi trebui să ne numim Europa, dar ne-au luat-o suedezii înainte. Asta pentru că fata este portugheză naturalizată, basistul e ucrainean naturalizat şi bateristul e italian naturalizat. Singurul german-german este chitaristul. Anton Judy Seutter este numele lui.”

Cu Judy Cristi se știe doar de vreo 2 ani, însă au colaborat foarte bine încă de la început. Cultura sa muzicală se întinde și în sfera clasică a perioadei renascentiste, așa încât  studiile și experiența îl recomandă drept un adevărat profesionist.

Fără a i se adresa o întrebare, Cristi Minculescu a dorit să facă o precizare cu privire la stabilirea sa în Germania.

Aș vrea să lămuresc o confuzie care se face. Eu sunt definitiv acolo, nu temporar ( în Germania). Am plecat deja şi în măsura în care voi fi solicitat aici – şi separat, şi cu Lotus - voi veni cu mare plăcere. Dar baza, cum se spune, e acolo, în Germania.

Primul album al trupei Lotus va fi gata atunci când va veni timpul, a mai apreciat Cristi. Nimic nu trebuie să grăbească procesul de compoziție și înregistrare a pieselor. Lurcrurile vor fi făcute în tihnă pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor.

”Trebuie făcut fără grabă. Eu nu mai sunt acum sub presiunea niciunui obiectiv. Ştii cum se spune: lucrurile mici fac lucrurile mari sau Dumnezeu stă şi în detalii. Trebuie să fii foarte atent la o chestie care va rămâne ulterior posterităţii. Numai că aici am noroc cu rigurozitatea şi cu profesionalismul lor desăvârşit, care e din naștere.”

Până în prezent Lotus are în portofoliu deja 7 piese noi în limba engleză, dar care vor trebui definitivate.

”Am participat şi eu la trei, care au apărut ulterior.”, spune Cristi. ”E una foarte frumoasă, a basistului, se cheamă Kingdom of Dreams. Este o bijuterie de piesă.”

Deși subiectul plecării din Iris a fost discutat în presă până la epuizare, o întrebare privind planurile în muzică ale lui Cristi încă de dinainte de destrămare nu a putut fi evitată în contextul noii trupe Lotus.  Conform declarațiilor acestuia, însă, plecarea din Iris nu a fost una premeditată sau cu scopul declarat de a-și înființa această nouă formație.

Despre posibilitatea interpretării pieselor din repertoriul Iris pe viitor, Cristi Minculescu spune că nu exclude acest lucru, însă că nu dorește să insiste foarte mult pe această etapă muzicală care s-a încheiat.

”Poate, în virtutea a ceea ce a fost. De ce nu? Dar nu vreau să mă leg foarte mult de ce a fost. Sigur, a fost o etapă foarte importantă din viaţa mea şi aş vrea să lămuresc că meciul nu a fost cu băieţii, ci pe mine m-a învins realitatea românească şi aşa-zisul show-biz, care, de fapt, nu există. Eu fiind foarte organizat și principial am constatat că ceea ce consideram eu ca și feedback n-a venit absolut deloc înapoi din toate domeniile. Pot să vă zic un minut sau o noapte întreagă. Oricum nu mai contează.”

Lotus ar putea deschide concertele Uriah Heep în Germania

O știre care va duce cu siguranță încântare în sânul fanilor este aceea a susținerii unor concerte în deschiderea lui Uriah Heep. Deși subiectul este încă în discuție și nu s-a luat încă nicio hotărâre, posibilitatea există, așa încât din aprilie anul viitor am putea asculta Lotus în Germania în aproximativ 50 de concerte.

 ”Avem o propunere pentru a deschide concertele Uriah Heep din Germania, din aprilie până în august. Deocamdată sunt niște vorbe, sunt propuneri, discutăm cu managementul lor. Ei sunt în America momentan, într-un turneu mamut. Dacă avem noroc eu m-aș bucura pentru că sunt orașe foarte multe și dacă le iau la metru pătrat implică minim 40-45 sau maxim 50 de spectacole cam în două luni jumate.”

Trupa Lotus va susține în perioada imediat următoare 4 concerte  unplugged în următoarele cluburi din țară:

Comentează

Muzică nouă

Cristian Hrubaru a lansat un cover după "Rugă pentru părinți" - AUDIO

În prag de sărbători, Cristian Hrubaru le prezintă ascultătorilor o reinterpretare a piesei "Rugă pentru părinți". Versiunea este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Cristian Hrubaru - Rugă pentru părinți
Cristian Hrubaru - Rugă pentru părinți │ FOTO: captură YouTube

Cu sprijinul instrumentiștilor din formația Scarlet Aura, Cristian Hrubaru a lansat această variantă din dorința de a le reaminti românilor să nu-și uite părinții, mai ales de sărbători.

"<<Rugă pentru părinți>> este un cântec folk, scris în anii '80, versuri Adrian Păunescu, muzica Ștefan Hrușcă. Nu cred că există român de vârsta mea care să nu-l știe sau să nu-l fi fredonat vreodată. Această versiune a fost realizată cu sprijinul instrumentiștilor de la Scarlet Aura - au avut răbdare cu mine și le mulțumesc pentru asta. Câteva efecte au fost puse unde trebuie, dar imperfecțiunile vocale n-au fost <<coafate>>, tocmai pentru că acest cântec se cântă mai mult cu sufletul, nu cu vocea. Și, apoi, eu nu sunt solist, deci sper că nimeni nu are pretenții prea mari de la interpretarea mea. Îmi doresc doar ca nimeni, dar nimeni, să nu fie măcinat de sentimentul de regret că nu a petrecut mai mult timp cu părinții, atunci când se putea. Eu am fost... și mai sunt! Vizitați-i, dați-le un telefon, spuneți-le că vă gândiți la ei, că-i iubiți și că le mulțumiți. Pentru ei, un <<Sărut mâna, mamă!>> sau un <<Ce mai faci, tată?>> sunt suficiente. Găsiți-vă timp! Sărbători fericite", a transmis Cristian Hrubaru. 

AUDIO: Cristian Hrubaru - Rugă pentru părinți

Noul cover "Rugă pentru părinți" se va auzi prima dată live la Folk Bun 2023. Printre numele de pe afiș se numără Mircea Baniciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Țapinarii, Alina Manole, Dan Byron, Marius Bațu, Cristi Dumitrașcu și Planul B, Romell Alaman, Ovidiu Niculescu, Ana Maria Ivan. Invitați speciali: Cristi Hrubaru, Alin Coiotu’ Dincă, Doru Trăscău (The Mono Jacks), Dan Iliescu - Timpuri Noi.

Evenimentul va avea loc pe 11 decembrie la Sala Palatului. Biletele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 72,28 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.

"Alături de trupa Scarlet Aura, melodia va fi cântată pentru prima data live, pe 11 decembrie la Sala Palatului, în spectacolul FOLK BUN. Emoțiile sunt cât casa, dar știu că n-o voi cânta singur. Vocile voastre vor face să vibreze întreaga sală", a adăugat Cristian Hrubaru.

Citește în continuare

Trending