Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

Cristi Minculescu a vorbit despre Lotus și stabilirea în Germania

Invitat la emisiunea lui Cristian Hrubaru de la Rock FM, Cristi Minculescu a dezvăluit detalii despre închegarea proiectului Lotus și planurile privind concerte viitoare, precum și despre stabilirea sa în Germania, care nu este una temporară, așa cum s-a vehiculat în presă. Află mai multe detalii.
Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Invitat la emisiunea lui Cristian Hrubaru de la Rock FM, Cristi Minculescu a dezvăluit detalii despre închegarea proiectului Lotus și planurile privind concerte viitoare, precum și despre plecarea sa în Germania, care nu este una de scurtă durată, așa cum s-a vehiculat în presă.

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

Secventa de la repetitii cu Cristi Minculescu si chitaristul Judy Seutter

”Lotus este o floare de apă. Trei culori: alb, galben, roşu, cu irizări uneori. Sper să ţină cât mai mult, pentru că la propriu ține foarte mult. Este proiectul meu după cum știți în urma evenimentelor de acum aproape 3 luni.”, a declarat Cristi în începutul interviului de la RockFM.

Noua trupă Lotus are în componență un mix de instrumentiști de naționalități diferite, formația beneficiind astfel de un background muzical variat.

Lotus

Lotus

”Colegii sunt foarte buni instrumentiști și sunt toți profesori de muzică. Eu sunt singurul român. Ar fi trebui să ne numim Europa, dar ne-au luat-o suedezii înainte. Asta pentru că fata este portugheză naturalizată, basistul e ucrainean naturalizat şi bateristul e italian naturalizat. Singurul german-german este chitaristul. Anton Judy Seutter este numele lui.”

Cu Judy Cristi se știe doar de vreo 2 ani, însă au colaborat foarte bine încă de la început. Cultura sa muzicală se întinde și în sfera clasică a perioadei renascentiste, așa încât  studiile și experiența îl recomandă drept un adevărat profesionist.

Fără a i se adresa o întrebare, Cristi Minculescu a dorit să facă o precizare cu privire la stabilirea sa în Germania.

Aș vrea să lămuresc o confuzie care se face. Eu sunt definitiv acolo, nu temporar ( în Germania). Am plecat deja şi în măsura în care voi fi solicitat aici – şi separat, şi cu Lotus - voi veni cu mare plăcere. Dar baza, cum se spune, e acolo, în Germania.

Primul album al trupei Lotus va fi gata atunci când va veni timpul, a mai apreciat Cristi. Nimic nu trebuie să grăbească procesul de compoziție și înregistrare a pieselor. Lurcrurile vor fi făcute în tihnă pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor.

”Trebuie făcut fără grabă. Eu nu mai sunt acum sub presiunea niciunui obiectiv. Ştii cum se spune: lucrurile mici fac lucrurile mari sau Dumnezeu stă şi în detalii. Trebuie să fii foarte atent la o chestie care va rămâne ulterior posterităţii. Numai că aici am noroc cu rigurozitatea şi cu profesionalismul lor desăvârşit, care e din naștere.”

Până în prezent Lotus are în portofoliu deja 7 piese noi în limba engleză, dar care vor trebui definitivate.

”Am participat şi eu la trei, care au apărut ulterior.”, spune Cristi. ”E una foarte frumoasă, a basistului, se cheamă Kingdom of Dreams. Este o bijuterie de piesă.”

Deși subiectul plecării din Iris a fost discutat în presă până la epuizare, o întrebare privind planurile în muzică ale lui Cristi încă de dinainte de destrămare nu a putut fi evitată în contextul noii trupe Lotus.  Conform declarațiilor acestuia, însă, plecarea din Iris nu a fost una premeditată sau cu scopul declarat de a-și înființa această nouă formație.

Despre posibilitatea interpretării pieselor din repertoriul Iris pe viitor, Cristi Minculescu spune că nu exclude acest lucru, însă că nu dorește să insiste foarte mult pe această etapă muzicală care s-a încheiat.

”Poate, în virtutea a ceea ce a fost. De ce nu? Dar nu vreau să mă leg foarte mult de ce a fost. Sigur, a fost o etapă foarte importantă din viaţa mea şi aş vrea să lămuresc că meciul nu a fost cu băieţii, ci pe mine m-a învins realitatea românească şi aşa-zisul show-biz, care, de fapt, nu există. Eu fiind foarte organizat și principial am constatat că ceea ce consideram eu ca și feedback n-a venit absolut deloc înapoi din toate domeniile. Pot să vă zic un minut sau o noapte întreagă. Oricum nu mai contează.”

Lotus ar putea deschide concertele Uriah Heep în Germania

O știre care va duce cu siguranță încântare în sânul fanilor este aceea a susținerii unor concerte în deschiderea lui Uriah Heep. Deși subiectul este încă în discuție și nu s-a luat încă nicio hotărâre, posibilitatea există, așa încât din aprilie anul viitor am putea asculta Lotus în Germania în aproximativ 50 de concerte.

 ”Avem o propunere pentru a deschide concertele Uriah Heep din Germania, din aprilie până în august. Deocamdată sunt niște vorbe, sunt propuneri, discutăm cu managementul lor. Ei sunt în America momentan, într-un turneu mamut. Dacă avem noroc eu m-aș bucura pentru că sunt orașe foarte multe și dacă le iau la metru pătrat implică minim 40-45 sau maxim 50 de spectacole cam în două luni jumate.”

Trupa Lotus va susține în perioada imediat următoare 4 concerte  unplugged în următoarele cluburi din țară:

Citește mai multe despre Cristi MinculescuCristian HrubaruIrisLotus
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Slash în România

Celebrul chitarist Slash, fostul membru Guns N' Roses, vine în premieră în România pentru a susține un concert la Sala...

Închide