Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Brian May și Kerry Ellis luptă împotriva braconajului prin piesa Born free - VIDEO

Brian May și Kerry Ellis s-au implicat activ în strângerea de fonduri pentru salvarea leilor din sălbăticie. Prin reeditarea piesei Born Free, interpretată în 1966 de către Matt Monro în filmul cu același nume, cei doi speră să readucă în atenția publicului importanța luptei împotriva braconajului. Clipul piesei poate fi urmărit pe infomusic.ro

Publicat

pe

Brian May si Kerry Ellis
Brian May si Kerry Ellis

Brian May și Kerry Ellis s-au implicat activ în strângerea de fonduri pentru salvarea leilor din sălbăticie. Prin reeditarea piesei Born Free, interpretată în 1966 de către Matt Monro în filmul cu același nume, cei doi speră să readucă în atenția publicului importanța luptei împotriva braconajului. Clipul piesei poate fi urmărit pe infomusic.ro

Brian May si Kerry Ellis

Brian May si Kerry Ellis

Kerry Ellis, actriță și cântăreață britanică, cunoscută pentru musical-urile interpretate pe scenele teatrelor de pretutindeni, și chitaristul Queen, Brian May, au readus la viață piesa Born Free. Melodia a fost premiată cu un Grammy și două premii Oscar, piesa fiind compusă special pentru filmul cu același nume și interpretată în 1966 de către Matt Monro, unul dintre cei mai populari oameni de divertisment ai anilor '60. Versurile melodiei Born Free îi aparțin lui Don Black, cel care a compus și pentru  Michael Jackson și Quincy Jones.

Despre inițiativa de a reedita această piesă și de a o promova în scopul strângerii de fonduri pentru salvarea leilor din sălbăticie aflăm direct de la Brian și Kerry, din declarațiile pe care le-au făcut o dată cu lansarea videoclipului.

”Am tratat această melodie iconică cu foarte mult respect și am avut norocul ca Don Black însuși să compună  versuri noi pentru această piesă ce transmite o sensibilitate aparte. Sperăm ca oamenilor să le placă ce am făcut și că această remasterizare a piesei va contribui la perpetuarea acestei capodopere muzicale. ”, a declarat  Brian May.

Secventa din filmul Born Free (1966)

Secventa din filmul Born Free (1966)

”Valoarea inestimabilă a muncii depuse de fundația Born Free pentru a salva leii din Africa ne-a înduioșat și ne-a convins să înregistrăm din nou această piesă care înseamnă atât de mult pentru atâția oameni. Sperăm că am reușit să transmitem publicului un mesaj și că fondurile strânse de download-urile piesei vor ajuta la protejarea populațiilor fragile de lei ", a adăugat Kerry Ellis.

Clipul piesei reeditate de Brian May și Kerry Ellis poate fi urmărit mai jos.

Born Free - Brian May & Kerry Ellis

Fundația Born Free a fost descrisă de către editorii The Times ca fiind "suficient de mare pentru a face o diferență și totuși suficient de mică pentru a avea grijă". Munca pentru prevenirea suferinței animalelor și protejarea speciilor pe cale de dispariție își are rădăcinile în pasiunea pentru lumea sălbatică și în dorință producerii unei schimbări în mentalitatea oamenilor.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Brian May, chitaristul Queen a lansat o versiune remasterizată şi un nou clip pentru piesa "Driven By You"

Brian May, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din lume şi chitaristul Queen a început cariera solo relativ târziu. Totul pornea cu track-ul "Driven By You", lansat în noiembrie 1991, care a devenit imediat un hit mondial. A fost compus pentru o celebră reclamă la o maşină Ford, iar acum primeşte o remasterizare, alături de un videoclip nou.

Publicat

pe

Brian May și Kerry Ellis în concert la București pe 14 martie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Driven By You" este una dintre cele mai apreciate piese solo ale lui Brian May şi a apărut în perioada în care Freddie Mercury încetase din viaţă. Brian avea să îşi canalizeze toată durerea în finalizarea primului său album solo, "Back to Light", care a debutat în 1992. A declarat în multiple interviuri că acest album şi turneul global care a urmat au fost singurele modalităţi de terapie după moartea lui Freddie. Revenind la piesa remasterizată, ea a debutat pe 25 iunie 2021 şi este plină de energie şi optimism.

Are ceva de glam rock, puţin rock progresiv şi secţiunile de voci suprapuse, tehnică folosită şi la Queen. Nu doar piesa a fost remasterizată, ci şi videoclipul, iar ambele preced o versiune nouă a albumului "Back to Light", care va sosi pe 6 august 2021. Originalul "Driven By You" a ajuns pe locul 6 în UK Singles Chart şi locul 9 în US Billboard Album Rock Chart. Imaginile pe care le vedeţi în videoclip sunt filmate la prima reprezentaţie live în care a apărut piesa, în Sevilia, Spania, la concertul Guitar Legends din 1991.

Sunt incluse şi imagini din turneul sud american al chitaristului. Brian este însoţit de o trupă all-star, cu Cozy Powell la tobe, Neil Murray la bas şi Steve Vai la chitară ritm. Rick Wakeman şi Mike Moran se află la clape, iar Maggie Ryder, Mirian Stockley şi Chris Moran au rol de backing vocals. Acest single se năştea în baia unei piscine din Los Angeles. Brian May s-a întâlnit la piscină cu un producător de reclame, care se bronza şi cei doi au intrat în vorbă.

Advertiserul i-a propus lui Brian să compună o piesă pentru o reclamă, construită în jurul sloganului "Everything we do, we do for you". Ulterior avea să se schimbe în "Everything we do is driven by you", ca aluzie la automobilul Ford din reclamă. May i-a prezentat piesa lui Freddie Mercury în ultimele sale zile de viaţă, iar solistul l-a încurajat pe May, îndemnându-l să "îşi găsească aripile" în cariera sa solo. A fost şi o opţiune de a o transforma în piesa Queen, cu Freddie la voce, dar solistul s-a declarat mulţumit de modul în care cânta Brian.

Albumul "Back to the Light" remasterizat va sosi alături de "Out of the Light", un release companion, iar acestea vor veni sub formă de box set cu 2 CD-uri, dar şi digital. Vor include ca bonus 3 variante alternative de "Driven By You", inclusiv cea din reclama Ford, dar şi o versiune Cozy şi Neil din 1993. Albumul remasterizat care vine pe 6 august, va fi disponibil pe CD, vinil, casetă, download digital şi streaming.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending