Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Brian May și Kerry Ellis luptă împotriva braconajului prin piesa Born free - VIDEO

Brian May și Kerry Ellis s-au implicat activ în strângerea de fonduri pentru salvarea leilor din sălbăticie. Prin reeditarea piesei Born Free, interpretată în 1966 de către Matt Monro în filmul cu același nume, cei doi speră să readucă în atenția publicului importanța luptei împotriva braconajului. Clipul piesei poate fi urmărit pe infomusic.ro
Brian May si Kerry Ellis

Brian May si Kerry Ellis

Brian May și Kerry Ellis s-au implicat activ în strângerea de fonduri pentru salvarea leilor din sălbăticie. Prin reeditarea piesei Born Free, interpretată în 1966 de către Matt Monro în filmul cu același nume, cei doi speră să readucă în atenția publicului importanța luptei împotriva braconajului. Clipul piesei poate fi urmărit pe infomusic.ro

Brian May si Kerry Ellis

Brian May si Kerry Ellis

Kerry Ellis, actriță și cântăreață britanică, cunoscută pentru musical-urile interpretate pe scenele teatrelor de pretutindeni, și chitaristul Queen, Brian May, au readus la viață piesa Born Free. Melodia a fost premiată cu un Grammy și două premii Oscar, piesa fiind compusă special pentru filmul cu același nume și interpretată în 1966 de către Matt Monro, unul dintre cei mai populari oameni de divertisment ai anilor '60. Versurile melodiei Born Free îi aparțin lui Don Black, cel care a compus și pentru  Michael Jackson și Quincy Jones.

Despre inițiativa de a reedita această piesă și de a o promova în scopul strângerii de fonduri pentru salvarea leilor din sălbăticie aflăm direct de la Brian și Kerry, din declarațiile pe care le-au făcut o dată cu lansarea videoclipului.

”Am tratat această melodie iconică cu foarte mult respect și am avut norocul ca Don Black însuși să compună  versuri noi pentru această piesă ce transmite o sensibilitate aparte. Sperăm ca oamenilor să le placă ce am făcut și că această remasterizare a piesei va contribui la perpetuarea acestei capodopere muzicale. ”, a declarat  Brian May.

Secventa din filmul Born Free (1966)

Secventa din filmul Born Free (1966)

”Valoarea inestimabilă a muncii depuse de fundația Born Free pentru a salva leii din Africa ne-a înduioșat și ne-a convins să înregistrăm din nou această piesă care înseamnă atât de mult pentru atâția oameni. Sperăm că am reușit să transmitem publicului un mesaj și că fondurile strânse de download-urile piesei vor ajuta la protejarea populațiilor fragile de lei ", a adăugat Kerry Ellis.

Clipul piesei reeditate de Brian May și Kerry Ellis poate fi urmărit mai jos.

Born Free - Brian May & Kerry Ellis

Fundația Born Free a fost descrisă de către editorii The Times ca fiind "suficient de mare pentru a face o diferență și totuși suficient de mică pentru a avea grijă". Munca pentru prevenirea suferinței animalelor și protejarea speciilor pe cale de dispariție își are rădăcinile în pasiunea pentru lumea sălbatică și în dorință producerii unei schimbări în mentalitatea oamenilor.

Citește mai multe despre Brian MayKerry Ellis
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Energie, forță și emoție în The Killers - Miss Atomic Bomb - VIDEOCLIP

The Killers a lansat videoclipul piesei Miss Atomic Bomb, filmat de Giorgio Testi în timpul ultimului turneu pe care formația...

Închide