Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Black Sabbath lansează primele albume pe vinil

Black Sabbath se află în studio unde înregistrează primul album după o pauză de 33 de ani. Până la apariția acestuia, în luna aprilie, trupa va lansa un box-set ce conține toate albumele apărute în formula de aur în format vinil.

Publicat

pe

Black Sabbath 2011
Black Sabbath 2011

Deși se află în studio, unde lucrează la primul album după o pauză de 33 de ani, Black Sabbath a pregătit o surpriză fanilor. Toate albumele apărute în formula care a consacrat trupa - Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward - vor fi lansate pe vinil într-un box-set special, intitulat The Vinyl Collection: 1970 - 1978.

Se pare că legendara formație are o slăbiciune pentru datele cu semnificație. Anul trecut pe 11.11 și-a anunțat oficial reuniunea pentru ca acum să lanseze acest box-set pe 12.12.

Black Sabbath 2011

Black Sabbath 2011 - Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne, Tony Iommi

Toate cele 9 materiale discografice au fost remasterizate și conțin piese bonus dar și postere și booklet-uri în premieră. Este vorba despre albumele Black Sabbath, Paranoid, Master of Reality, Volume 4, Sabbath Bloody Sabbath, Sabotage, Technical Ecstasy, Never Say Die și Live At Last.

Black Sabbath înregistrează în prezent viitorul album alături de producătorul Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy. Ozzy trage vocea, basistul Butler a scris versurile, iar Iommi și-a terminat de ceva vreme partea de chitară. Prima melodie deconspirată din cele 15 pregătite se numește God Is Dead. Pe album vor fi selectate 12 piese la care se vor adăuga trackuri bonus.

Black Sabbath anunță un turneu în Australia

Black Sabbath va susține un concert tocmai în Australia. Membrii inițiali se vor reuni pentru un show pe teritoriul cangurilor, acolo unde nu au mai cântat din 1974. Ozzy Osbourne, basistul Geezer Butler și chitaristul Tony Iommi vor merge în luna aprilie 2013 la Brisbane, Sydney, Melbourne și Perth. Nu avem nicio veste despre toboșarul ce va îi va însoți. În ciuda dorinței lui Bill Ward de a lua parte la noul capitol din istoria Black Sabbath, părțile nu au ajuns la vreo înțelegere financiară.

Cu o istorie începută în Birminghan, Black Sabbath și-a lansat primul disc pe 13 februarie 1970. De-a lungul timpului formația a vândut peste 70 de milioane de exemplare și face parte atât din UK Music Hall of Fame din 2005, cât și din US Rock & Roll Hall of Fame din 2006.

Concertele Black Sabbath din Australia

  • 25 aprilie 2013 - BRISBANE, ENTERTAINMENT CENTRE
  • 27 aprilie 2013 - SYDNEY, ALLPHONES ARENA
  • 1 mai 2013 - MELBOURNE, ROD LAVER ARENA
  • 4 mai 2013 - PERTH, PERTH ARENA

Dacă australienii au motive de bucurie, europenii trăiesc în continuare cu speranța. Britanicii au avut avut ocazia să-i vadă live. În luna iunie 2012, trupa a susținut un concert în fața a 100.000 de spectatori la cea de-a 10-a ediție a festivalului Download din Donington. Black Sabbath a cântat apoi în august și pe continentul american la Lollapalooza Festival în Chicago.

VIDEO: Black Sabbath - Paranoid

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending