Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Black Sabbath a fost numită cea mai importantă trupă de metal din toate timpurile

Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor, în urma unui sondaj la care au participat peste 3.600 de fani ai genurilor.

Publicat

pe

Black Sabbath 2011
Black Sabbath 2011

Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal.

Black Sabbath 2011

Black Sabbath 2011 - Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne, Tony Iommi

Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin. Grupul, format în Birmingham, are la activ peste 70 de milioane de albume vândute în întreaga lume, iar în 2012 a început o nouă etapă. Grupului s-a reunit în formula originală, mai puțin fără bateristul Bill Ward. După ani buni de pauză, fanii au avut ocazia să-l revadă pe scenă pe Ozzy Osbourne alături de Tony Iommi și Geezer Butler. Ultima apariție pe 2012 a formației a fost la festivalul Lollapalooza din august, iar mai jos puteți vedea înregistrarea cu interpretarea celebrei piese Iron Man. În plus, recent, Osbourne a dezvăluit că trupa înregistrează primul album din ultimii 33 de ani. Materialul, fără titlu momentan, va fi lansat în aprilie 2013.

„Suntem onorați și măguliți să fim pe locul întâi într-un astfel de sondaj în care votează doar fanii. Vă mulțumim”, au declarat cei de la Black Sabbath.

Sondajul realizat de BPI (British Phonographic Industry) mai arată că hard rock și metal sunt unele dintre cele mai îndrăgite genuri muzicale din Regatul Unit și peste 40% din fani descoperă muzica de tineri, până în anii adolescenței. La capitolul aspecte pozitive, se pare că acestea oferă oamenilor energie și îi ajută să treacă peste perioadele dificile din viață.

Deși Black Sabbath este cea mai importantă trupă de hard rock și metal, albumul pe care majoritatea respondenților l-ar recomanda unui „începător” al genurilor este Metallica din 1991. Discul s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume și a dat hit-urile nemuritoare Enter Sandman și Nothing Else Matters.

Black Sabbath - Iron Man - Live Lollapalooza 2012

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending