Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Black Sabbath a fost numită cea mai importantă trupă de metal din toate timpurile

Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor, în urma unui sondaj la care au participat peste 3.600 de fani ai genurilor.
Black Sabbath 2011

Black Sabbath 2011 - Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne, Tony Iommi

Urmărește-ne pe

Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal.

Black Sabbath 2011

Black Sabbath 2011 - Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne, Tony Iommi

Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin. Grupul, format în Birmingham, are la activ peste 70 de milioane de albume vândute în întreaga lume, iar în 2012 a început o nouă etapă. Grupului s-a reunit în formula originală, mai puțin fără bateristul Bill Ward. După ani buni de pauză, fanii au avut ocazia să-l revadă pe scenă pe Ozzy Osbourne alături de Tony Iommi și Geezer Butler. Ultima apariție pe 2012 a formației a fost la festivalul Lollapalooza din august, iar mai jos puteți vedea înregistrarea cu interpretarea celebrei piese Iron Man. În plus, recent, Osbourne a dezvăluit că trupa înregistrează primul album din ultimii 33 de ani. Materialul, fără titlu momentan, va fi lansat în aprilie 2013.

„Suntem onorați și măguliți să fim pe locul întâi într-un astfel de sondaj în care votează doar fanii. Vă mulțumim”, au declarat cei de la Black Sabbath.

Sondajul realizat de BPI (British Phonographic Industry) mai arată că hard rock și metal sunt unele dintre cele mai îndrăgite genuri muzicale din Regatul Unit și peste 40% din fani descoperă muzica de tineri, până în anii adolescenței. La capitolul aspecte pozitive, se pare că acestea oferă oamenilor energie și îi ajută să treacă peste perioadele dificile din viață.

Deși Black Sabbath este cea mai importantă trupă de hard rock și metal, albumul pe care majoritatea respondenților l-ar recomanda unui „începător” al genurilor este Metallica din 1991. Discul s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume și a dat hit-urile nemuritoare Enter Sandman și Nothing Else Matters.

Black Sabbath - Iron Man - Live Lollapalooza 2012

Citește mai multe despre Black Sabbath
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorii celor 2 invitații duble la concertul Macy Gray

Peste câteva zile Macy Gray va susține un concert nonconformist și extravagant la București. Vezi pe cine trimite InfoMusic la...

Închide