Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

12 melodii necunoscute pe noul album Jimi Hendrix

Pe 5 martie 2013 se va lansa un album nou Jimi Hendrix ce conține 12 piese nelansate anterior. Discul poartă numele People, Hell and Angels, a fost înregistrat în perioada 1968 - 1969 și ne prezintă niște melodii experimentale cu clape, corn și chitări secundare.

Au trecut 42 de ani de când Jimi Hendrix a plecat dintre noi însă acesta a rămas în continuare cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai influenți muzicieni ai rock-ului mondial. Iată ca fanii regretatului artist dar și iubitorii de muzică primesc o veste incredibilă.

Pe 5 martie 2013 va apărea pe piață un album cu 12 piese nelansate anterior înregistrate în perioada 1968 și 1969. Discul poartă numele People, Hell and Angels iar melodiile sunt foarte experimentale, conțin pasaje de clape, chitări secundare și un corn.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Până la apariția acestui inedit material pe 29 noiembrie vom avea ocazia sa vedem în cinematografe concertul lui Jimi Hendrix de la festivalul Woodstock 1969. Evenimentul celebrează 70 de ani de ani nașterea celui mai mare chitarist din toate timpurile și ne introduce în atmosfera celebrului festival care a definit cariera lui Hendrix.

Live at Woodstock mai conține interviuri cu membri trupei, Billy Cox și Mitch Mitchell, inginerul de sunet Eddie Kramer și promoterul festivalului, Michael Lang. Pelicula a fost restaurată digital iar sunetul a fost transformat din stereo în 5.1. Janie Hendrix, sora regretatului chitarist, a declarat:

"Acest document reflectă un eveniment legendar în istoria noastră, precum și punctul culminant al carierei lui Jimi. Vom sărbătorii ziua lui de naștere și vom continua să ducem mai departe moștenirea lasată de el".

James Marshall "Jimi" Hendrix" s-a născut pe 27 noiembrie 1942 și a revoluționat muzica prin tehnica sa, în afara normelor de până atunci clasice, și experimentelelor sale, dând instrumentului o nouă dimensiune. Cariera lui Hendrix, deși foarte scurtă a fost una extrem de intensă, reușind în doar 4 ani – din 1966 când a luat naștere trupa The Jimi Hendrix Experienceși până la decesul său în 1970 - să realizeze ce alții nu au reușit în decenii de muzică. Marele chitarist s-a stins din viaţă la vârsta de 27 de ani, pe 18 septembrie 1970 la Londra.

Jimi Hendrix - Voodoo Child - Live at Woodstock '69

Tracklist Live at Woodstock

01. Message To Love
02. Spanish Castle Magic
03. Red House
04. Lover Man
05. Foxy Lady
06. Jam Back At The House
07. Izabella
08. Fire
09. Voodoo Child (Slight Return)
10. Star Spangled Banner
11. Purple Haze
12. Woodstock Improvisation
13. Villanova Junction
14. Hey Joe

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Robin and the Backstabbers vin la GuerriLIVE Acoustic Session

Înainte de lansarea primului album, Robin and the Backstabbers vin la GuerriLIVE pentru a susține un concert acustic. Îi puteți...

Închide