Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Top soundtrack-uri James Bond - cele mai populare din ultimii 50 de ani - VIDEO

Când spui James Bond, două elemente sunt indispensabile oricărui film ce completează această serie de colecție: replica ”My name is Bond. James Bond.” și coloana sonoră. Vezi care sunt cele mai populare soundtrack-uri Bond din ultimii 50 ani, conform unui studiu realizat recent.

Publicat

pe

James Bond
James Bond │ FOTO: www.facebook.com

Cu o asemenea responsabilitate pe umeri, soundtrack-urile James Bond trebuie să rămână în memoria ascultătorilor ca o emblemă ce surprinde esența fiecărui film. Desigur, de-a lungul timpului, unele au reușit să facă acest lucru mai bine decât altele, așa cum reiese și dintr-un studiu realizat de organizația PRS (Performing Right Society) for Music.

Prezentându-se ca o organizație ce monitorizează utilizarea licențelor în muzică, în scopul de a colecta redevențele pentru compozitori, PRS for Music a realizat recent o analiză care a strâns într-un top cele mai populare soundtrack-uri Bond. Pentru a realiza acest clasament s-au luat în calcul numărul de difuzări de pe TV și radio, prestațiile live, precum și numărul de ascultări de pe internet.

Conform analizei PRS, în fruntea topului se situează Live and Let Die (1973) al celor de la Wings, compus de Paul McCartney și soția sa Linda. Soundtrack-ul cel mai bine clasat,  dintre cele lansate recent, este Another Way to Die (2008), interpretat de către Alicia Keys și vocalistul The White Stripes, Jack White - melodia ocupă poziția a treia. Codaș al clasamentului este James Bond Theme (from Dr No) (1962).

În total, cele 22 de melodii luate în considerare au însumat 80 de milioane de vizionări în Marea Britanie.  Studiul a fost realizat pe baza colectării de date timp de 15  ani și a acoperit 50 de ani de  istorie James Bond.

Mai jos aveți clipul soundtrack-ului învingător și clasamentul complet realizat de PRS, împreună cu anul în care a fost lansat, numele compozitorului și al interpretului.

Top soundtrack-uri James Bond

 1. Live and Let Die (1973) – Sir Paul and Linda McCartney – Paul McCartney and Wings
 2. Goldfinger (1964)– John Barry, Leslie Bricusse and Anthony Newley – Shirley Bassey
 3. Another Way to Die (2008) (from Quantum of Solace) – Jack White – Alicia Keys&Jack White
 4. Die Another Day (2002) – Madonna and Mirwais Ahmadzaï – Madonna
 5. Diamonds are Forever (1971) – John Barry and Don Black – Shirley Bassey
 6. You Know My Name (2006) (from Casino Royale) – David Arnold and Chris Cornell – Chris Cornell
 7. Nobody Does It Better (1977) (from The Spy Who Loved Me) – Marvin Hamlisch and Carole Bayer Sager – Carly Simon
 8. The World Is Not Enough (1999) – David Arnold and Don Black – Garbage
 9. View To A Kill (1985) – John Barry and Duran Duran – Duran Duran
 10. You Only Live Twice (1967) – John Barry and Leslie Bricusse – Nancy Sinatra
 11. GoldenEye (1995)– Bono and The Edge – Tina Turner
 12. On Her Majesty’s Secret Service (1969) – John Barry – John Barry Orchestra
 13. Thunderball (1965) – John Barry and Don Black – Tom Jones
 14. For Your Eyes Only (1981) – Bill Conti and Michael Leeson – Sheea Easton
 15. Licence to Kill (1989) – N. Michael Walden, Jeffrey Cohen and Walter Afanaseiff – Gladys Knight
 16. The Living Daylights (1987) – John Barry and Pal Waaktaar – A-Ha
 17. Tomorrow Never Dies (1997) – Mitchell Froom and Sheryl Crow – Sheryl Crow
 18. From Russia With Love (1963) – Lionel Bart – Matt Monro
 19. All Time High (1983) (from Octopussy) – John Barry and Tim Rice – Rita Coolidge
 20. The Man With the Golden Gun (1974) – John Barry and Don Black – Lulu
 21. Moonraker (1979) – John Barry and Hal David – Shirley Bassey
 22. James Bond Theme (from Dr No) (1962) – Monty Norman – John Barry Orchestra

Coloana sonoră: Live and Let Die (1973)

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rolling Stones a înregistrat o piesă cu Paul McCartney pentru un album nou

The Rolling Stones îşi continuă cariera legendară şi pregăteşte un nou album. Şi nu orice album, ci unul care va include colaborări cu nume uriaşe, oameni de la Beatles chiar, precum Paul McCartney.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

În ultimii ani The Rolling Stones a avut de suferit, între moartea toboşarului Charlie Watts şi operaţia pe inimă a lui Mick Jagger. Grupul îşi continuă totuşi marşul muzical după atât de multe decenii şi l-a adus în studio pe legendarul Paul McCartney pentru a înregistra un nou LP. Cei de la Variety au aflat că Sir Paul a înregistrat secţiuni de bas în cadrul unor sesiui recente în Los Angeles. Şi Ringo Starr, colegul său de la Beatles va apărea pe acelaşi album încă neanunţat.

La cârma sa se afla Andrew Watt, câştigător de premii Grammy şi considerat omul care l-a adus înapoi în relevanţă pe Ozzy Osbourne. Totul pornea în 2019, când Andrew Watt îi aducea împreună pe Ozzy şi Post Malone pentru o piesă în colaborare. Ce a urmat a fost un album solo Ozzy în 2020 şi unul în 2022, ambele foarte bine primite şi cu semnătura lui Watt pe ele.

Revenind la The Rolling Stones, nu ştim foarte multe despre noul LP în acest moment. Ce ştim e că în 2021, Mick Jagger le-a spus celor de la Los Angeles Times că Stones aveau o sumedenie de track-uri pregătite şi că urmau să mai înregistreze după ce terminau turneul. În acelaşi interviu Keith Richards a confirmat că toboşarul Charlie Watts, care a încetat din viaţa a lăsat secţiuni de tobe înregistrate pentru noul disc.

Trebuie spus şi că foştii membri The Beatles au mai colaborat cu Rolling Stones de-a lungul anilor, dar nu foarte des. Spre exemplu McCartney şi John Lennon chiar au fost backing vocal pe single-ul Stones din 1963 "We Love You". Brian Jones a cântat la saxofon pe piesa "You Know My Name" de la Beatles din 1970. În plus Lennon şi Yoko Ono au fost într-o trupă fictivă cu Keith Richards pentru un show TV din 1968 "The Rolling Stones' Rock and Roll Circus".

Au trecut 6 decenii de când drumurile acestor trupe s-au intersectat, uneori cu declaraţii belicoase, alteori cu prietenie. Ultimul album de înregistrări noi Stones a fost cel din 2016, "Blue & Lonesome", care a inclus coveruri blues. Mateiral complet nou şi original am avut ultima dată în 2005, pe "A Bigger Bang".

Citește în continuare

Premii muzicale

Rock & Roll Hall of Fame 2023 are nominalizările dezvăluite

Parcă mai devreme ca oricând aflăm lista cu artişti care compun lista de nominalizaţi la introducerea în Rock & Roll Hall of Fame 2023. Capete de afiş sunt Kate Bush, Missy Elliott, Cyndi Lauper, Rage Against the Machine, George Michael şi The White Stripes.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Lista e mult mai lungă de atât şi include şi giganţi ca Iron Maiden sau Soundgarden şi Willie Nelson. Dacă unele dintre aceste nume le-am mai văzut gata de a fi introduse în panteonul rock, avem şi două trupe care sunt pentru prima dată nominalizate: Joy Divison şi New Order. De pe listă avem şi veterani care au fost nominalizaţi de multe ori, precum Rage Against the Machine, care se află la a cincea încercare de imortalizare.

Kate Bush este la a patra. Soundgarden, Iron Maiden, A Tribe Called Quest şi The Spinners sunt toţi la a doua nominalizare. Missy Elliott şi The White Stripes se află în primul an de eligibilitate. Cum devine o trupă sau artist eligibil? În primul rând trebuie să aibă 25 de ani trecuţi de la lansarea albumului de debut. "Promoţia 2023" va fi anunţată în format complet în luna mai, iar ceremonia de introducere în panteon are loc la toamnă.

Artiştii au fost aleşi pentru modul în care sunetul lor a avut impact asupra generaţiilor ce au venit după şi a artiştilor care s-au inspirat de la aceşti monştri sacri. În 2022 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Eminem, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simion, Eurythmics, Judas Priest şi Pat Benatar. A avut loc recent şi o campanie realizată de fanii artistei Aaliyah, care a încetat din viaţă cu două decenii în urmă. Fanii doresc introducerea sa în Hall of Fame.

Rock and Roll Hall of Fame are o clădire-muzeu dedicată în Cleveland, Ohio, SUA. Acolo se află documente şi cărţi vitale pentru istoria muzicii rock, a artiştilor, producătorilor, inginerilor şi altor figuri notabile din industrie. Fundaţia Rock and Roll Hall of Fame a fost înfiinţată pe 20 aprilie 1983 de către Ahmet Ertegun, directorul Atlantic Records. Echipa sa iniţială includea oameni de la revista Rolling Stone, avocaţi şi directori ai caselor de discuri.

Detalii despre nominalizaţii din 2023 aveţi aici.

Citește în continuare

Trending