Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Tiamat a lansat clipul piesei The Scarred People - VIDEOCLIP

Noul album de studio Tiamat, intitulat The Scarred People, va fi lansat pe 2 noiembrie in timp ce primul videoclip de promovare poate fi urmarit mai jos.

Publicat

pe

Tiamat
Tiamat │ FOTO: www.facebook.com

După o tăcere de patru ani, formația suedeză Tiamat revine în atenția fanilor cu un nou album de studio intitulat The Scarred People. Discul va ieși pe piață în data de 2 noiembrie iar primul single care beneficiază de un videoclip este pentru piesa de titlu și poate fi urmărit pe InfoMusic mai jos.

Tiamat

Tiamat │ FOTO: www.facebook.com

The Scarred People este cel de-al 10-lea album din discografie și a fost înregistrat în studioul Woodhouse din Hagen, Germania, producția fiind semnată de Siggi Bemm (Therion, The Kovenant, Via Obscura).

Tiamat a luat ființă în Stockholm, Suedia în 1988 și este una dintre cele mai importante și de succes trupe europene de gothic metal. Numele lor este menționat deseori alături de formații precum Type O Negative și Paradise Lost, numărându-se printre liderii scenei gothic. Muzica a reprezentat întotdeauna un subiect de dezbatere, de la death/doom metal agresiv până la progressive, gothic și symphonic metal.

Tiamat - The Scarred People

Tracklist The Scarred People

  1. The Scarred People
  2. Winter Dawn
  3. 384 - Kteis
  4. Radiant Star
  5. The Sun Also Rises
  6. Before Another Wilbury Dies
  7. Love Terrorists
  8. Messinian Letter
  9. Thunder & Lightning
  10. Tiznit
  11. The Red Of The Morning Sun
  12. Born To Die (Bonus Track)
  13. Paradise (Bonus track)
  14. Divided (Live) (Bonus Track)
  15. Cain (Live) (Bonus Track)
Comentează

Concerte & turnee

Judas Priest, Rotting Christ, Tiamat vin la Metalhead Meeting 2024

Organizatorii Metalhead Meeting au anunțat primele șapte trupe care vor concerta la ediția de anul viitor a evenimentului. Printre ele se află Judas Priest, Rotting Christ și Tiamat. Mai multe detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert Judas Priest la Romexpo din Bucuresti pe 1 iulie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Judas Priest, Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jungle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) și Kaosis sunt primele șapte trupe din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024. Evenimentul va avea loc între 17 și 20 iulie la Romexpo în Pavilionul Central.

Judas Priest este una dintre legendele scenei metal internaționale. Cu peste 50 de ani de activitate, cu un Grammy câștigat pentru "Best Metal Performance" și cu ultimul material, "Firepower", intrat în peste 30 de topuri din întreaga lume, Judas Priest ține în continuare stindardul sus. În 2022, trupa a fost aleasă să facă parte din Rock and Roll Hall of Fame. Britanicii se pregătesc să lanseze un album nou în primăvara lui 2024, intitulat "Invincible Shield". Primele single-uri de pe acest material, "Invincible Shield", "Trial by Fire" și "Panic Attack" au conturat "Invincible Shield" ca fiind unul dintre cele mai bune albume ale trupei, un urmaș pe măsura precedentului "Firepower".

Rotting Christ se întoarce pe scena Metalhead Meeting. Formația din Grecia a lansat în cei peste 35 de ani de activitate 13 materiale de studio, adevărate creații etalon ale black metal-ului european, influențând generații întregi de artiști ai metal-ului extrem. Show-ul de la București face parte din turneul aniversar: "35 years of evil existence".

Cunoscut mai ales ca membru fondator și compozitor Emperor, Ihsahn a decis să pornească propriul proiect muzical în 2005. Până în prezent a lansat șase materiale de studio, urmând ca cel de-al șaptelea să fie oferit publicului în 2024. Cu toate că în Emperor muzica compusă de Ihsahn este cu predilecție black metal, proiectul solo este influențat de experimental și progressive metal.

Tiamat vine din Suedia, având peste 30 de ani de activitate pe scena metal, timp în care a lansat 10 materiale de studio. Pornind inițial ca un proiect de death/doom cu influențe de black metal în perioada incipientă, treptat muzica Tiamat s-a cristalizat într-un gothic metal.

Anders Colsefni este cunoscut mai ales ca fiind primul solist Slipknot. Alături de Anders, Slipknot a lansat materialul "Mate. Feed. Kill. Repeat". Acest disc va fi și cel pe care Colsefni îl va interpreta în întregime. După despărțirea de Slipknot, Colsefni a mai făcut parte din diferite proiecte muzicale precum On a Pale Horse, Vice Grip Throttle sau Painface.

Jungle Rot vine din Statele Unite, Wisconsin. Bazele formatiei au fost puse în 1992 de Jim Harte și Joe Thomas, membrii formației de thrash Prisoner, însă de această dată muzica avea să se dezvolte pe direcția de death metal. În cei peste 30 de ani de activitate a lansat 11 albume de studio, cel mai recent, "A Call to Arms" fiind oferit fanilor în 2022.

Bazele Kaosis au fost puse în 2018 de XEN care dorea să creeze o experiență live nemaiîntâlnită, combinând energia dată de muzica electronică cu agresivitatea metal-ului. A rezultat astfel albumul "Hitech-Lowlife", titlu sinonim pentru cultura cyberpunk.

Prețuri bilete Metalhead Meeting 2024

Abonamentele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 601, 23 lei. Organizatorii au pregătit și abonamente VIP ce costă 999,74 lei. Vor exista și bilete de o zi la vânzare, dar acestea vor fi disponibile cel mai probabil cu o lună înainte de festival, în funcție de spațiul disponibil.

Citește în continuare

Trending