Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Spectacol extraordinar de muzică barocă la Ateneu cu Maxim Belciug

Natalia Colotelo Pancec și Maxim Belciug vor oferi un spectacol al barocului eliberat de rigori dogmatice. Pe 30 octombrie 2012 de la ora 19, Sala Mică a Ateneului Român va găzdui sub titlul BAROCHINERIA un recital extraordinar de muzică barocă pentru vioară și chitară.

Publicat

pe

Maxim Belciug
Maxim Belciug

Natalia Colotelo Pancec și Maxim Belciug vor oferi un spectacol al barocului eliberat de rigori dogmatice. Pe 30 octombrie 2012 de la ora 19, Sala Mică a Ateneului Român va găzdui sub titlul BAROCHINERIA un recital extraordinar de muzică barocă pentru vioară și chitară. Barochinerii sunt semnate de Francesco Maria VeraciniArcangelo CorelliGottfried FingerJohann Sebastian BachPietro Locatelli și Antonio Vivaldi.

Natalia Colotelo Pancec este membră în cadrul partidei de vioară I în orchestra simfonică și de cameră a Filarmonicii George Enescu din București. Ea a susținut numeroase concerte ca membru al orchestrei sau în calitate de solist pe scene din țară sau din strainătate.

Natalia Colotelo Pancec

Natalia Colotelo Pancec

Maxim Belciug este ”un nume cunoscut în lumea specială a chitarei autohtone. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alți artiști - instrumentiști sau cântăreți - dintre care mulți îi datorează afirmarea, domnia-sa a reușit cu discreție să-și clădească de-a lungul anilor o solidă reputație de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate și altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumusețea muzicii ce poate fi împărtășită cu acest instrument”, Maxim Belciug caută mereu ”acel repertoriu care nu face apel la chitaristica eclatantă ce eșuează nu de puține ori într-o sterilă gimnastică a extremelor, și reușește un lucru destul de rar întalnit, și anume asumarea cu naturalete a adevăratei condiții de muzician. Adică a acelui om care, copleșit de dragostea pentru muzică și instrumentul căruia s-a dedicat, are ca unic scop al actului său artistic aducerea către public a sentimentelor pe care le-a încercat la contactul cu o anumită piesă muzicală. Ascultându-l, ai senzația că e un om care îți vorbește despre lucruri pe care le-ai trăit și tu cândva, dar le-ai uitat”, aprecia Virgil Oprina într-o recenzie publicată în 2009.

Maxim Belciug

Maxim Belciug

VIDEO Natalia Pancec & Maxim Belciug - Gavotte (Jean Baptiste Lully)

Biletele la BAROCHINERIA se găsesc la casa de bilete a Ateneului Român.

Trending