Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Solista Anette Olzon a părăsit formația Nightwish

Formatia finlandeza Nightwish a anuntat ca s-a desprtit de solista Anette Olzon. Artista, in varsta de 41 de ani, a lansat alături de trupa albumele Dark Passion Play (2007) și Imaginaerum (2011).

Publicat

pe

Nightwish
Nightwish

Formația finlandeză Nightwish a anunțat că s-a despărțit de solista Anette Olzon. Artista, în vârstă de 41 de ani, a cântat alături de Nightwish în perioada 2007 - 2012 și a lansat alături de trupă două albume: Dark Passion Play (2007) și Imaginaerum (2011).

Nightwish

Nightwish

Trupa a declarat:

"Un alt capitol al poveștii Nightwish se încheie. Am decis ca fiecare să meargă pe propriul drum iar decizia a fost luată de comun acord spre binele tuturor. In ultimul timp era foarte clar că direcția muzicală și nevoile trupei nu mai erau o prioritate, iar acest lucru a dus la o diviziune iremediabila. Pe viitor Nightwish nu va anula niciun concert programat așa ca am apelat la solista Floor Jansen (ex-After Forever, Revamp) care ne va ajuta să încheiem turneul Imaginaerum. Suntem optimiști și dedicați acestei călătorii pe care o vom duce la bun sfârșit. Sumtem convinși că prin decizia noastră toți vom avea de câștigat și suntem extrem de mândri de cele două albume pe care le-am realizat împreună".

Albumul Imaginaerum, lansat pe 2 decembrie în Europa şi pe 10 ianuarie în Statele Unite, s-a vândut în peste 10.000 de unităţi, în prima săptămână în timp ce în Finalanda discul s-a vândut în prima zi de la lansare în peste 50.000 de unități.

Nightwish este a treia trupa finlandeză cu cele mai multe discuri vândute pe plan local, peste 900.000, în timp ce la nivel mondial este prima formație finlandeză care a depășit 8 milioane de discuri și a primit mai mult de 60 de discuri de aur și platină.

2 comentarii

Trending