Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Se lansează o carte despre viața chitaristului Led Zeppelin, Jimmy Page

Brad Tolinski va lansa pe 23 octombrie cartea Light & Shade: Conversations With Jimmy Page in care celebrul chitarist povesteste despre inceputurile in muzica si Led Zeppelin.
Jimmy Page

Jimmy Page

Brad Tolinski, director la Guitar World, Revolver și Guitar Aficionado va lansa pe 23 octombrie cartea Light & Shade: Conversations With Jimmy Page. În ultimii 20 de ani, acesta a luat cele mai multe interviuri celebrului chitarist de la Led Zeppelin care acum s-au concretizat in acest manuscris deosebit de valoros.

Jimmy PageTolinski a declarat:

"De-a lungul timpului au apărut foarte puține materiale despre legendara formație deoarece niciun membru nu și-a scris memoriile și așa cum se știe trupa nu a colaborat foarte strâns cu presa în acordarea interviurilor. Am înregistrat peste 50 de ore de material iar Light & Shade descrie scena muzicala din anii '60 și începuturile chitaristului care a lucrat cu The Who, The Kinks și Eric Clapton, pe vremea când activa în Yardbirds. Page mai vorbește despre începuturile cu Led Zeppelin și celelalte proiecte muzicale iar cartea ofera cititorilor cea mai completă imagine care a fost publicată vreodată despre acesta."

Led Zeppelin va lansa pe 19 noiembrie, în format CD, DVD și Blu-ray, înregistrarea concertului suținut în luna decembrie 2007 in celebra arena O2 Arena din Londra. Evenimentul a fost în memoria lui Ahmet Ertegun, fondatorul casei de discuri Atlantic Records, care s-a stins din viață cu un an în urmă, cel care s-a ocupat de Led Zeppelin încă din 1968.

Acest lucru a dat naștere la multe zvonuri despre mult dorita reuniune însă chitaristul Jimmy Page a declarat :

"Cred că dacă vorbeam despre o serie de concerte sau chiar turneu ați fi aflat până acum. Dar nu poate fi vorba despre așa ceva. Celebration Day este un fel de testament al nostru și asta e tot. Concertul a fost un omagiu adus lui Ahmet Ertegun și a fost primul susținut de când John Bonham ne-a părăsit. Singurul care îi putea ține locul era băiatul lui, Jason, dar doar pentru acea apariție. Nu există imagini din backstage și sunt foarte puține fotografii și instantane cu publicul așa că bucurați-vă de acest moment, altul nu va mai exista."

Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham și a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Melodii ca Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Rock And Roll, Moby Dick şi Kashmir au devenit adevărate hituri internaționale.

Citește mai multe despre Jimmy PageLed Zeppelin
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Celine Dion lansează un nou album în limba franceză - VIDEOCLIP

După o pauză de 5 ani, Celine Dion se întoarce cu un nou album intitulat ‘Sans attendre’, acesta fiind cel...

Închide