Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Record Beatles - piesa Hey Jude are cele mai multe menționări în literatura universală

Afla de ce a fost declarata Hey Jude de la Beatles melodia cu cele mai multe mentionari din literatura. Vezi ce alte melodii mai sunt mentionate in top.
THE BEATLES

THE BEATLES

Hey Jude de la Beatles a fost declarată piesa de căpătâi a literaturii universale într-un studiu Small Demons. Aceasta are cele mai multe referințe obținute de-a lungul timpului de vreo compoziție muzicală.

THE BEATLES

THE BEATLES

Small Demons este o companie ce încearcă să scoată la iveală detalii inedite ce țin de artă și cultură. Conform acesteia, single-ul ”Hey Jude” este menționat în cel puțin 55 de lucrări de ficțiune, de la autori din categoria lui Stephen King (Wolves of Calla) la John Updike (Afterlife). În acest top, al pieselor către care se face cel mai des referire în literatură, sunt incluse și alte 4 piese Beatles, respectiv: ”Lucy In The Sky With Diamonds” pe poziția a șaptea, 'Eleanor Rigby” imediat după, pe 8, și  ”I Want To Hold Your Hand” și ”Sgt Pepper's Lonely Hearts Club” pe 15 și 16. Pe poziția a doua a topului se clasează o altă legendă a muzicii, Elvis Presley cu al său ”Heartbreak Hotel”, iar pe trei Led Zeppelin cu ”Stairway To Heaven”.

Mai jos puteți asculta piesa ”Hey Jude” interpretată live, cu Beatles în formulă tânără și completă, pentru a vă reaminti încă o dată de ce trupa își merită locul în istoria muzicii.

VIDEO Beatles - Hey Jude

Citește mai multe despre Elvis PresleyLed ZeppelinThe Beatles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Anim'est Closing Party în Control cu Tim Hecker și Environments

Pe 13 octombrie in Control Club va avea loc Anim'est Closing Party cu show-uri live din partea lui Tim Hecker...

Închide