Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

O nouă carte de referință în istoria muzicii rock - Rod Stewart, The Autobiography - VIDEO

Publicată recent, cartea autobiografică a lui Rod Stewart a reușit să sensibilizeze deja o bună parte a criticilor britanici. Rod: The Autobiography a fost descrisă de către The Independent drept ”una dintre cele mai captivante cărți ale anului”, Daily Mail mergând până la a declara că este ”autobiografia rock a deceniului”.

Publicat

pe

Rod Stewart
Rod Stewart │ FOTO: www.rodstewart.com

Publicată recent, cartea autobiografică a lui Rod Stewart a reușit să sensibilizeze deja o bună parte a criticilor britanici. Rod: The Autobiography a fost descrisă de către The Independent drept ”una dintre cele mai captivante cărți ale anului”, Daily Mail mergând până la a declara că este ”autobiografia rock a deceniului”.

Rod Stewart

Rod Stewart │ FOTO: www.rodstewart.com

Povestea Rod Stewart, așa cum este prezentată și în cartea sa, începe într-o familie modestă din nordul Londrei. Drumul către o carieră muzicală nu a fost bine definit înca de la început, opțiunile inițiale variind de la un loc de muncă în cimitir, pe un post de gropar, până la un job în fotbalul profesionist. În cele din urmă, însă, muzica a fost cea care i-a cucerit inima cu adevărat și din acel moment nu a mai privit înapoi.

Începând cu 1960 a avut o prezență constantă pe scenele cluburilor din Londra, până când vocea sa, cu acea răgușeală distinctivă, a ajuns la urechile cunoscutului cântăreț de blues, Long John Baldry. De aici au urmat colaborările cu Hoochie Coochie Men, un standard în lumea muzicii blues, Steampacket, trupă britanică de blues, recunoscută drept ”prima super-trupă din UK”, și Jeff Beck Group, grup rock cu o influență majoră asupra muzicii de mai târziu. Cariera sa a luat de aici o turnură pe care o cunoaștem cu toții și este suficient să menționăm hitul Maggie May sau albumul Every Picture Tells a Story, clasat pe poziția 172 în Top 500 cele mai bune albume ale tuturor timpurilor, conform Rolling Stone Magazine (2003).

În ce privește viața amoroasă, Rod descrie cu multă sinceritate și umor momentul în care a întâlnit-o pe fosta soție, Rachel Hunter:

Cu mult timp în urmă am descoperit că dacă vrei să deschizi o conversație cu o femeie intr-un club, tot ce aveai de făcut era să te duci la ea și să îi spui, pur și simplu, în cel mai bun accent cockney - și într-un ton de curiozitate autentică - "Bună ziua, dragă. Ce ai în geantă? " Replica asta a funcționat întotdeauna pentru mine, și cu atât mai mult în situațiile  în care femeia în cauză nici măcar nu avea o geantă. Dar în noaptea în care am zărit-o pentru prima oară pe Rachel Hunter - la un club de noapte din LA - mi-am pierdut rațiunea. Mi-am aranjat jacheta, am verificat nodul de la cravată (...), m-am dus la ea și am început să imit exercițiile de fitness pe care le făcea ea într-o reclamă de la tv. Ce-o fi  fost în capul meu? De ce nu am folosit replica mea obișnuită?”

Pentru istoria completă, cu un umor contagios ce nu poate fi reprodus aici la dimensiunile sale reale, puteți comanda Rod:The Autobiography de pe Amazon la prețul promoțional de 7 lire.

Urmăriți mai jos secvențe din photoshooting-ul pentru realizarea coperții acestei autobiografii.

 

Comentează

Trending