Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Muzica trupei Nirvana va apărea într-un musical pe Broadway?

Se pare că Courtney Love vrea să ducă muzica celebrei trupe Nirvana pe scenele din Broadway. Planurile au fost dezvăluite de către managerul său Sam Lufti, într-un cadrul mai puțin obișnuit și anume la tribunal.

Publicat

pe

Nirvana
Nirvana

Se pare că Courtney Love vrea să ducă muzica celebrei trupe Nirvana pe scenele din Broadway. Planurile au fost dezvăluite de către managerul său Sam Lufti, într-un cadrul mai puțin obișnuit și anume la tribunal.

Nirvana

Nirvana

Acesta se judecă în prezent cu cântăreața pop Britney Spears, iar în timpul unei întrevederi la tribunal a declarat că lucrează la un musical despre relația dintre Kurt Cobain și Love.

Courtney Love și cu mine lucrăm la un posibil film sau musical pe Broadway cu discografia trupei Nirvana, despre viața ei cu Kurt Cobain”, a relatat Daily News.

Însă, odată ce a ieșit de la judecătorie, iar reportii au cerut mai multe detalii despre proiect, Lufti a precizat că nu poate vorbi despre subiect.

Trupa Nirvana și în special viața solistului Kurt Cobain, care s-a sinucis în 1994, sunt mereu niște subiecte de interes și foarte productive în același timp din punct de vedere financiar. Recent, s-a raportat că CBS a cumpărat un nou serial de televiziune intitulat Smells Like Teen Spirit, după celebrul hit al formației. Scenariul este scris de Dave Goetsch, care lucrează în prezent la binecunoscutul serial de comedie The Bing Bang Theory.

Având în vedere că Nirvana rămâne în istoria muzicii ca una dintre primele trupe de grunge și rock alternativ care a promovat și popularizat genurile respective în rândul publicului, un musical pe Broadway nu pare a fi pe placul fanilor. În același timp, dacă aruncăm o privire în „grădina” celor de la Green Day, vedem că musicalul adaptat după albumul American Idiot a fost un adevărat succes.

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Trending