Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Muse vorbește despre excesele de alcool ale basistului

Muse a vorbit deschis despre problemele pe care le-a avut din cauza consumului excesiv de alcool al basistului, Chris Wolstenholme. Cu toate că au fost 10 ani plini de greutăți, cei trei au rămas uniți și în final Wolstenholme a reușit să iasă din haosul în care se afla și să renască.

Publicat

pe

Muse
Muse │ FOTO: www.facebook.com

Muse a vorbit deschis despre problemele pe care le-a avut din cauza consumului excesiv de alcool al basistului, Chris Wolstenholme. Grupul a trecut printr-o perioadă foarte neplăcută când Matt Bellamy și Dom Howard au descoperit că Wolstenholme nu mai putea să-și controleze consumul de alcool. Cu toate că au fost 10 ani plini de greutăți, cei trei au rămas uniți și în final Wolstenholme a reușit să iasă din haosul în care se afla și să renască.

Muse

Muse │ FOTO: www.facebook.com

Într-un interviu pentru The Observer (The Guardian), cei trei artiști au vorbit despre lucruri mai puțin plăcute prin care au trecut, dar pe care au reușit să le țină departe de ochii publicului.

Wolstenholme avea probleme cu alcoolul de când a început să cânte cu Muse. Acesta a reușit să mascheze totul foarte bine chiar și față de colegii săi, care au conștientizat gravitatea situației mulți ani mai târziu. Când viitorul formației devenea amenințat, Matt Bellamy și Dom Howard s-au văzut nevoiți să adopte o atitudine mult mai dură față de basist.

„Cumva, încă putea să cânte la bass foarte bine, deși era foarte beat. Obișnuia să bea pe scenă. Am început să contorizez cât a băut în timpul unui concert și vedeam cum lua sticlă după sticlă. Când am terminat și am părăsit scena era terminat. Pur și simplu devenise prea ciudat”, a declarat Dom Howard, bateristul formației.

De câteva ori, în încercarea de a-l convinge pe Wolstenholme să-și rezolve problemele, Bellamy și Howard l-au amenințat pe acesta că-l dau afară din trupă.

„Da, i-am dat un ultimatum de câteva ori. Chris ne spune mereu că nu îi vine să creadă că l-am suportat timp de 10 ani. Ceea ce este adevărat. Nici mie nu-mi vine să cred. Dar am făcut-o. Întotdeauna am crezut în integritatea formației și în faptul că trebuie să rămânem uniți”, a mărturisit Howard.

După aproape 10 de ani de chin, Wolstenholme a decis în 2009 că are o dependență pe care trebuie să o înfrunte și că nu trebuie să nu mai consume alcool, iar acum basistul simte că se bucură de muzică cum nu a mai făcut-o demult.

„Toate lucrurile pe care trebuia să le rezolv în ultimii 10 ani pur și simplu m-au lovit în față. Sunt unele lucruri pe care le regret. Sunt cu siguranță momente de care m-aș fi bucurat mai mult, iar asta este un pic supărător. În starea în care mă aflam atunci nu puteam să simt nicio emoție intensă. Partea bună este că acum mă pot bucura de tot. Mă pot afunda în muzică într-un fel inedit, cum nu eram capabil acum 10 ani. Sună ciudat, dar acesta este singurul lucru care îmi oferă pace”, a explicat Chris Wolstenholme.

2 comentarii

Trending