Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Nightwish - 20 de ani
Summer Well 2018: Picnic indie cu topping electro și hip-hop autentic pe scena Red Bull INFO CONCERT:
AWAKE Festival 2018
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Madonna a fost declarată cea mai bine vândută artistă din UK a tuturor timpurilor

Topurile Oficiale din UK au făcut publice cifrele vânzărilor de single-uri din Marea Britanie, însumate în ultimii 60 de ani de către artiștii de sex feminin. În fruntea clasamentului se poziționează Madonna, cu 17.8 milioane single-uri vândute. Topul complet poate fi consultat pe infomusic.ro.
Madonna

Madonna

Topurile Oficiale din UK au făcut publice cifrele vânzărilor de single-uri din Marea Britanie, însumate în ultimii 60 de ani de către artiștii de sex feminin. În fruntea clasamentului se poziționează Madonna, cu 17.8 milioane single-uri vândute. Topul complet poate fi consultat mai jos.

Madonna

Madonna (Foto: www.facebook.com)

Cariera Madonnei a început în urmă cu 30 de ani cu un prim single lansat pe  6 octombrie 1982. Piesa Everybody de pe albumul de debut Madonna încorpora beat-uri de R&B și prezenta o imagine nedefinită a artistei. Cu o copertă a single-ului fără poză, sound-ul melodiei te-ar fi putut determina să crezi că vocea este a unei cântărețe de culoare. Everybody  nu a reușit să capteze atenția publicului, aceeași lipsă de reacție însoțind și următoarele două piese lansate. 

Primul single primit cu entuziasm a fost cel de-al 4-lea extras de pe album, intitulat Lucky Star. Piesa a reușit să atingă un prim loc 4 în Billboard Hot 100 și să atragă o bază de fani ce avea apoi să crească într-un ritm nebunesc.

Madonna - Lucky Star

Madonna - Lucky Star

Aflată într-un permanent proces de creație, Madonna și-a schimbat  stilul de-a lungul anilor de nenumărate ori. Fanii, însă, au rămas loiali, reinventându-se alături de artistă cu fiecare nou album cumpărat.

Muzica Madonnei continuă să fie apreciată pretutindeni, dovadă fiind vânzările enorme de single-uri și albume. După câștigarea titlului de cea mai bine vândută artistă rock a secolului 20 și un loc secund în topul vânzărilor de albume din Statele Unite (64 de milioane de albume vândute), Madonna atinge un nou record. În clasamentul ”Cele mai bine vândute artiste din UK după numărul de single-uri ”,  publicat de Official Charts Company, Madonna se plasează pe prima poziție cu 17.8 milioane single-uri vândute.

Topul continuă cu poziția a doua, loc ocupat de Rihana cu 11.4 milioane de piese vândute. La o diferență de 6.4 milioane single-uri de liderul clasamentului, recordul obținut de tânăra artistă din Barbados nu este deloc de neglijat. Cu atât mai mult cu cât cei 7 ani pe piața muzicală acumulați de Rihana încearcă să țină piept carierei de 30 de ani a Madonnei.

Rihana

Rihana (Foto: www.facebook.com)

Vânzări remarcabile într-un timp relativ scurt au fost înregistrate și de către Lady Gaga. Controversata artistă pare să îi calce pe urme Madonnei, reușind să vândă în doar 5 ani 7.32 milioane de single-uri. În clasament ocupă locul 5, după  Kylie Minogue pe poziția a 3-a și regretata Whitney Houston pe  4.

Lady Gaga

Lady Gaga (Foto: www.facebook.com)

Deși topul a fost realizat pe baza vânzărilor de pe teritoriul britanic, niciun artist originar din UK nu este prezent în clasament. Lista completă poate fi consultată în tabelul de mai jos. Informațiile oferite de Official Charts includ atât totalul vânzărilor, cât și cel mai bine vândut single pentru fiecare artist în parte.

Top 10 Cele mai bine vândute artiste din UK după numărul de single-uri ( Official Charts Company )

 

ARTIST

TOTAL VÂNZĂRI

CEL MAI BINE VÂNDUT SINGLE

01

MADONNA

17.8 m

INTO THE GROOVE

02

RIHANNA

11.4 m

WE FOUND LOVE FT CALVIN HARRIS

03

KYLIE MINOGUE

10.2 m

CAN'T GET YOU OUT OF MY HEAD

04

WHITNEY HOUSTON

8.5 m

I WILL ALWAYS LOVE YOU

05

LADY GAGA

7.329 m

POKER FACE

06

BRITNEY SPEARS

7.324 m

BABY ONE MORE TIME

07

BEYONCE

6.9 m

IF I WERE A BOY

08

CELINE DION

6.7 m

MY HEART WILL GO ON

09

MARIAH CAREY

6.62 m

ALL I WANT FOR XMAS IS YOU

10

OLIVIA NEWTON JOHN

6.61 m

YOU'RE THE ONE THAT I WANT

Citește mai multe despre Kylie MinogueLady GagaMadonna
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorii ultimelor invitații duble la concertul Direcția 5

Am extras și ultimii câștigători la concertul Direcția 5. Vezi dacă ai câștigat o invitație dublă la spectacol.

Închide