Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Lui Bill Ward îi este dor să cânte cu Black Sabbath

Se pare că bateristul Bill Ward este nostalgic după Black Sabbath. Artistul a mărturisit că își dorește să ajungă la o înțelegere cu membrii formației și să cânte alături de ei.

Publicat

pe

Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath
Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath │ FOTO: Christopher Wagner www.billward.com

Se pare că bateristul Bill Ward este nostalgic după Black Sabbath. Artistul a mărturisit că își dorește să ajungă la o înțelegere cu membrii formației și să cânte alături de ei.

Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath

Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath │ FOTO: Christopher Wagner www.billward.com

Seria de documentare de pe Vice.com a realizat episodul Black Sabbath and the Birth of Heavy Metal, iar Jesse Hughes de la Eagles Of Death Metal a stat de vorbă cu Ward, care a recunoscut că îi este dor să fie pe scenă alaturi de foștii săi colegi de trupă.

Dacă Black Sabbath va fi longevivă, atunci mi-ar plăcea să fac parte din formație. Vreau să cânt hard rock. Vreau să bat tare în tobe. Iubesc să cânt cu Terry (Geezer Bulte – bass). Iubesc să cânt cu Oz (Osbourne – voce). Și iubesc să cânt cu Tony (Iommi – chitară). Când Tony începe cu acordurile sale lungi încă mi se face pielea de găină ca atunci când aveam 18 ani”, a declarat bateristul.

Black Sabbath s-a reunit anul acesta și a susținut până acum 3 concerte: 2 în Regatul Unit, la Birmingham (video) și la Download Festival din Londra și unul în America, la festivalul Lollapalooza din Chicago. Inițial a fost programat un turneu mondial, dar din cauza problemelor de sănătate ale chitaristului Tony Iommi, diagnosticat cu cancer limfatic, acesta a fost înlocuit cu turneul Ozzy And Friends.

Reuniunea nu a fost completă întrucât Bill Ward a refuzat să participe, fiind nemulțumit de contractul oferit. Au exista numeroase declarații din ambele părți privind neînțelegerile, care de multe ori au apărut din cauza lipsei de comunicare, după cum au recunoscut chiar Iommi și Osbourne.

În continuare „starea” relației din Bill Ward și ceilalți membrii Black Sabbath este incertă, dar judecând după declarațiile artiștilor, fanii încă pot spera să revadă pe scenă formula completă a celebrei formații.

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending