Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Lady Gaga a primit premiul pentru pace The LennonOno – VIDEO DISCURS

Yoko Ono i-a înmânat lui Lady Gaga premiul pentru pace The LennonOno pentru promovarea egalității între oameni indiferent de sexualitate. În discursul de primire artista a susținut că pacea poate fi obținută prin compasiune și comunicare.
Lady Gaga și Yoko Ono

Lady Gaga și Yoko Ono

Urmărește-ne pe

Lady Gaga a fost răsplătită cu premiul pentru pace The LennonOno pentru toate campaniile sale de promovare a egalității între oameni indiferent de sexualitate. Artista a fost extrem de fericită și a ținut un discurs cu adevărat emoționant și plin de dezvăluiri, pe care îl puteți urmări în video-ul de mai jos.

Lady Gaga și Yoko Ono

Lady Gaga și Yoko Ono

Evenimentul s-a desfășurat chiar de ziua de naștere a lui John Lennon și a fiului său Sean, iar premiul a fost înmânat chiar de Yoko Ono, care a rămas uimită de afirmațiile cântăreței.

Lady Gaga a mărturisit că este inspirată de Yoko Ono și că a locuit de la vârsta de 5 ani la doar câteva blocuri distanță față de Ono și Sean. În perioada studenției, Gaga a admirat de nenumărate ori memorialul lui John Lennon din Centrel Park, unde Ono aducea flori în fiecare zi. Artista își mai aduce aminte că un om al străzii a aranjat florile în semnul păcii, fapt ce a inspirat-o să-și facă un tatuaj cu acest semn.

„Astăzi, în fața lui Yoko, pe care o ador, respect și o consider una dintre cele mai iubitoare și înțelepte instrumente ale păcii, pe care îl cunosc acum ca prieten și mentor....Voi alege acest moment pentru a onora angajamentul pe care l-am făcut păcii când avea 14 ani și eram în strawberry fields cu familia mea”, a declarat artista.

Gaga a mai vorbit despre cât de important este să ai compasiune și că pentru pace nu trebuie să lupți neapărat cu cineva prin mijloace violente, politice sau religie. Pacea se obține dacă oamenii reușesc să facă lucruri simple, dacă reușesc să nu mai fie atât de porniți unii împotriva celorlalți și să aibă în schimb compasiune unii față de ceilalți. Artista a mai susținut că putem gândi că toți cei care locuim pe Pământ suntem vecini și trebuie să ne respectăm pentru că atât succesele, cât și insuccesele sunt responsabilitatea noastră, a tuturor oamenilor. Gaga amintește oamenilor că pacea trebuie exprimată în fiecare zi în relaționarea individuală dintre oameni.

„Aș vrea să mă adresez astăzi lumii ca vecina ta. Împărțim aceleași vise de pace, aceeași planetă, același potențial de a reuși. Deci vă transmit astăzi următorul mesaj: John și Yoko m-au învățat cu ceva timp în urmă că trebuie să mă exprim simplu, ca toată lumea să înțeleagă. Așa că lume respiră compasiune. Putem pune compasiunea deasupra tuturor lucrurilor? Putem fi îndeajuns de curajoși încât să luptăm pentru pace fără a lupta de fapt deloc? Comunicarea dintre vecini este modul prin care tot ceea ce simțim luptă în mod natural. Dar putem să învățăm să comunicăm ca oameni de la egal la egal și să găsim pace prin această comunicare plină de compasiune? De ce trăim doar după definiția dată de guvernele și instituțiilor din lume păcii și nu după propriile definiții. Cum rămâne cu pacea prin compasiune?...Puteți da păcii o șansă dacă respirați compasiune”, a susținut artista.

Gaga a vrut să sublinieze că legea naturii este mai puternică decât o lege dată de guvern, iar noi ca civilizație, dacă adoptăm o atitudine de compasiune între noi pacea va veni natural și astfel evoluăm ca umanitate. După compasiune, artista pune accentul pe comunicare.

„Când comunicarea dispare, apare războiul – între noi, asupra mediului și de fapt război asupra păcii....Vă provoc să fiți rebeli. Vă provoc să fiți îndeajuns de curajoși ca să fiți plini de compasiune într-o lume cinică. În zilele noastre războiul asupra păcii crește dar putem începe sfârșitul său. Cred că răspunsul este compasiunea”, a explicat Gaga.

La final, artista a ținut să prezinte un cadou pe care l-a adus pentru John (care ar fi împlinit 72 de ani) și unul pentru Sean care împarte aceeași zi de naștere cu tatăl său.

„Am adus sămânța unei flori de lotus și sămânța unei ramuri de măslin. Ambele simbolizează pacea și ambele cresc pe aceeși planetă pe care noi trăim. Sunt specii diferite de plante, dar dacă ar fi știut cum să vorbească una cu cealaltă sunt sigură ar fi fost prietene”, a încheiat Lady Gaga.

Lady Gaga a primit premiul pentru pace The LennonOno

Citește mai multe despre John LennonLady Gaga
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muse pregătește un turneu ce va reprezenta versiunea ”The Wall” a trupei

Cu un single nou și albumul The 2nd Law proaspăt lansat, Muse continuă seria de surpize pentru fani. Solistul trupei,...

Închide