Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

John McLaughlin & the 4th Dimension au lansat un nou album

John McLaughlin si trupa sa The 4th Dimension au lansat un nou album intitulat Now Here This. Discul contine 8 piese si este distribuit sub egida Abstract Logix.
John McLaughlin

John McLaughlin

Legendarul chitarist și compozitor britanic John McLaughlin, în vârstă de 70 de ani, și trupa sa The 4th Dimension au lansat pe 17 octombrie un nou album de studio intitulat Now Here This. Discul conține 8 piese și este distribuit prin intermediul casei de discuri Mediastarz - Abstract Logix.

John McLaughlin

John McLaughlin

Devenit celebru pentru albumele lansate alături de Miles Davis, Tony Williams sau proiectul sau Mahavishnu Orchestra, McLaughlin a fost clasat pe locul 49 în clasamentul 100 Greatest Guitarists of All Time (100 cei mai buni chitaristi din istorie), realizat de revista Rolling Stone în anul 2003.

John McLaughlin a obținut de-a lungul carierei sale 13 premii Grammy și este privit de multi artiști ca fiind unul dintre cei mai talentați chitariști, din punct de vedere tehnic, ai tuturor timpurilor, reușind să stăpânească o foarte largă gamă de stiluri.

Maestru al chitarei clasice, blues și jazz, McLaughlin a descoperit chitara la doar 11 ani. Primul său album, numit Extrapolation, a fost lansat în 1969 și de atunci au urmat colaborari de prestigiu cu nume celebre ca Ginger Baker, Miles Davis, Carlos Santana, Charles Mingus, Chick Corea.

În anii '70, celebrul artist a rămas în atenția publicului mulțumită proiectului neobișnuit în epoca, Mahavishnu Orchestra, trupă ce a creat un gen muzical complet nou, amestecând jazz-ul și rock-ul cu influențe muzicale est-europene și indiene. În 1979, McLaughlin a făcut o nouă mutare măiastră, construind alături de Paco de Lucia și, ulterior de Al Di Meola, celebrul grup Guitar Trio, a cărui activitate a constituit principala preocupare a chitaristului pe parcursul următoarelor doua decade.

Astăzi, John McLaughlin este considerat specialistul numarul 1 în chitara jazz, progressive rock și trupe de world music.

Tracklist Now Here This

  1. Trancefusion
  2. Riff Raff
  3. Echos From Then
  4. Wonderfall
  5. Call And Answer
  6. Not Here Not There
  7. Guitar Love
  8. Take It Or Leave It

Citește mai multe despre Al Di MeolaPaco de Lucia
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Colbie Caillat lansează albumul Christmas In The Sand - AUDIO

Colbie Caillat inaugurează Crăciunul în nisip. Cu un prim album sezonier, artista aduce în prim-plan ”căldura sărbătorilor de iarnă” ,...

Închide