Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Janis Joplin inspiră regizorii de film în realizarea a două biografii

Janis Joplin va fi readusă în atenția publicului prin ecranizări ale vieții artistei. Discuțiile privind actorii și regizorii implicați în proiectul Janis indică planuri pentru realizarea a două biografii, cu abordări diferite.

Publicat

pe

Janis Joplin
Janis Joplin

Janis Joplin va fi readusă în atenția publicului prin ecranizări ale vieții artistei. Discuțiile privind actorii și regizorii implicați în proiectul Janis indică planuri pentru realizarea a două biografii, cu abordări diferite, filmările pentru ambele producții cinematografice fiind programate pentru 2013.

Janis Joplin

Janis Joplin

Primul proiect  Janis Joplin include o distribuție promițătoare. Pentru rolul principal a fost aleasă Nina Arianda, câștigătoare a unui premiu Tony și cunoscută pentru apariții în filme precum Midnight in Paris a lui Woody Allen sau Tower Heist, ce a fost extrem de bine primit de public. Director va fi Sean Durkin, care promite un film cu mult mai bun decât documentarul lui Jimi Hendrix, un film despre o figură legendară a muzicii, dar căruia i-a lipsit muzica. A lui Hendrix, cel puțin. Pentru Janis, căci așa se va numi biografia, s-au obținut drepturi exclusive asupra a 21 de piese Janis Joplin, printre ele numărându-se cele mai cunoscute și mai apreciate melodii ale artistei. Dacă adăugăm și faptul că bugetul filmului  este estimat la 20 de milioane de dolari, impresia generală este, cu singuranță, una optimistă.

Janis Joplin

Cel de-al doilea proiect se anunță a fi, de asemenea, extrem de interesant.  Filmul se va numi Janis Joplin: Get It While You Can și va prezenta o singură zi din viața artistei. Amy Adams va juca rolul lui Janis, o actriță ce și-a făcut un nume prin roluri în filmele The Fighter, Doubt, sau Junebug, pentru care a primit și nominalizări la Oscar.Potrivit the Hollywood Reporter, Lee Daniels, cunoscut pentru Precious și  The Paperboy, este în discuții pentru a prelua partea regizorală a producției, după ce anterior se zvonise că Fernando Meirelles, directorul City of God , va fi distribuit pentru acest film.

Deși multe dintre detalii nu sunt încă puse la punct, ambele biografii sunt programate pentru a-și începe filmările în 2013. Până la finalizarea acestor proiecte, readucem la viață spiritul Janis Joplin prin piesa Piece of my heart, interpretată live în cadrul unui concert din Germania.

Janis Joplin - Piece of my heart

Trending