Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Guitar World Magazine și-a încoronat regele - Eddie Van Halen a fost votat cel mai bun chitarist

Guitar World Magazine a publicat recent un top al celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor. Dintre cei nominalizați, Eddie Van Halen a primit cele mai multe voturi din parte cititorilor revistei. Topul complet poate fi urmărit pe infomusic.

Publicat

pe

Van Halen (Eddie Van Halen) promovand albumul A Different Kind of Truth din 2012
Van Halen (Eddie Van Halen) promovand albumul A Different Kind of Truth din 2012 │ FOTO: Robert Yeager / Interscope / Universal Music

Guitar World Magazine a publicat recent un top al celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor. Dintre cei nominalizați, Eddie Van Halen a primit cele mai multe voturi din parte cititorilor revistei. Topul complet poate fi urmărit mai jos.

Eddie Van Halen, ce a format în 1972 trupa Van Halen și a înregistrat până în prezent 12 albume de studio, a lansat ultimul material, 'A Different Kind Of Truth' chiar în februarie, anul acesta. Chitaristul olandez i-a surclasat pe Brian May și Jimi Hendrix, într-o competiție strânsă, ce i-a inclus doar pe cei mai buni dintre cei mai buni.

Eddie a suferit recent o intervenție chirurgicală, pentru a-și trata o afecțiune apărută  în zona colonului. Nu este, însă, prima dată când Eddie Van Halen se confruntă cu probleme severe de sănătate. În 1999 i-a fost înlocuit șoldul și în 2000 a urmat un tratament pentru cancer la limbă. În final a fost nevoit să se opereze și i-a fost tăiată o treime din limbă. Din fericire, în 2002 rezultatele au arătat că nu mai are nici o urmă de celule canceroase în organism.

Ascultați mai jos un solo de la un Eddie Van Halen proaspăt încoronat rege în materie de execuții impecabile la chitară.

Top 10 cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor  - Guitar World Magazine

1. Eddie Van Halen
2. Brian May
3. Alex Lifeson
4. Jimi Hendrix
5. Joe Satriani
6. Jimmy Page
7. Tony Iommi
8. Steve Ray Vaughan
9. Dimebag Darrell Abbott
10. Steve Vai

Comentează

Trending