Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Este Alma Deutscher un nou Mozart? - VIDEO

Alma Deutscher este un copil minune. Are 7 ani, cântă la vioară și pian și a compus prima sonată la vârsta de 5 ani. Este Alma Deutscher un nou Mozart? Află-i povestea și ascultă-i compozițiile.

Publicat

pe

Alma Deutscher
Alma Deutscher

Are 7 ani, cântă la vioară și pian și a compus prima sonată la vârsta de 5 ani. Talentul Almei Deutscher a atras atenția omului de televiziune britanic Stephen Fry, care a concluzionat pe twitter că  aceasta ar putea fi comparată cu Mozart.

Alma Deutscher

Alma Deutscher

Alma Deutscher este o fetiță de 7 ani din Surrey, Anglia. Tatăl ei, de origine israeliană, este un flautist amator și un lingvist extrem de apreciat, iar mama sa lucrează în sistemul educațional.

Despre talentul fiicei sale și înclinația către muzica clasică, tatăl a declarat că Alma putea să numească notele pe un pian de la vârsta de 2 ani. A primit prima sa vioară la aniversarea vârstei de 3 ani, la un an după reușind deja să interpreteze piese ale compozitorului de muzică barocă George Frideric Handel.

Anul acesta Alma Deutscher a compus o scurtă operă, intitulată The Sweeper of Dreams, care a ratat la mustață finala concursului English National Opera pentru tinerii compozitori de muzică clasică. Acestă realizare, precum și multe alte compoziții ale fetiței, ce pot fi vizionate pe canalul ei de youtube, au atras aprecierea comediantului și omului de televiziune Stephen Fry. Într-un tweet de săptămâna trecută, Stephen se declara uimit de talentul acestui copil minune, încheind cu întrebarea ”Este Alma Deutscher un nou Mozart?”

 Despre viitorul ei în muzică, Alma a mărturisit pentru The Independent că își dorește ca lumea să știe cum cântă și să ajungă la un moment dat ”să compună ca Mozart, să cânte la vioară ca Perlman, iar la pian să poată fi comparată cu Barenboim”.

Urmăriți mai jos câteva din filmulețele postate de Alma pe canalul ei de youtube.

Alma Deutscher cântând la vioară la vârsta de 6 ani

Alma Deutscher cântând la pian la vârsta de 6 ani

The Sweeper of Dreams - Prima operă compusă de Alma Deutscher

Comentează

Trending