Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Destinele unor artiști s-au unit în Antarctica - VIDEO INTERVIU

Antarctica este un proiect într-o continuă metamorfoză. InfoMusic s-a întâlnit cu toată gașca și a vorbit despre noul videoclip, viitorul album la care trupa a început să lucreze, despre cum s-au intalnit, hobby-uri și multe altele.

Publicat

pe

Antarctica - Interviu InfoMusic
Antarctica - Interviu InfoMusic
Antarctica - Interviu InfoMusic

InfoMusic a stat de vorbă cu Antarctica despre noul clip, IYHSHON

Antarctica este un proiect într-o continuă metamorfoză. Dacă la debut, sound-ul era predominant electro, acum înclină spre rock, iar acest lucru se simte și în noul single IYHSHON (Is Your Heart So Hard Or Nonexistent?). InfoMusic s-a întâlnit cu aproape toată gașca – Delia Opran (voce, fondatoarea proietului), Tudor Scânteie (chitară), Victor Rivalet (clape), Mirko Grusa (tobe) - mai puțin cu Mircea Burete (bas) sau Burețel cum îl alintă colegii. Am discutat într-un video interviu despre noul videoclip, viitorul album la care trupa a început să lucreze, despre cum s-a format grupul și multe altele.

Lansarea noului clip Antarctica a fost anunțată pentru 5 octombrie la Clubul Țăranului Român. Regizat de Dan Pierșinariu și Nicolae Chiriș, videoclipul prezintă un concept nou în România, ce constă în realizarea tuturor ilustrațiilor și desenelor manual și nu digital. Acesta va pune în evidență mesajul piesei, ce are o mare însemnătate pentru Antarctica.

„Mesajul piesei este, credem noi, unul foarte puternic. Se numește Is Your Heart So Hard Or Nonexistent? și se adresează în special celor care judecă și care arată cu degetul înspre ceilalți, neuitându-se la ei în primul rând”, a explicat Delia.

Antarctica - Interviu InfoMusic

Antarctica și Alexandra Necula (InfoMusic)

Am fost curioși să aflăm cum a fost experiența cu șarpele alături de care solista a filmat câteva cadre pentru clip.

„Am fost puțin temătoare inițial, dar după ce ne-am obișnuit una cu cealaltă, pentru că șarpele era o doamnă sau o domnișoară pe care am numit-o Lola, totul a decurs foarte lin. Cred că șarpele îți simte pulsul sau agitația pentru că în momentul în care tu ești agitat și el se agită, iar în momentul în care te liniștești pur și simplu se mulează pe tine și rămâne acolo. Aflându-ne în lumina reflectoarelor cred că s-a simțit chiar foarte bine că se încinsese, era fierbinte”, ne-a povestit Delia.

Destinul i-a unit pe membrii Antarctica

Componența actuală a formației Antarctica este foarte interesantă. Delia, cea care a început proiectul, s-a despărțit de fostul coleg și a pornit în căutare de instrumențiști. Rapid și întâmplător, solista a ajuns să fie acompaniată pe scenă de 4 tineri, foarte diferiți și talentați. Felul în care s-au găsit unii pe ceilalți este și mai interesant. Delia îl știa de ceva timp pe Mirko, iar când a avut mai mare nevoie de el, l-a întâlnit pe stradă și au ajuns în studioul de înregistrări. Mirko activează și în formația Cortez și l-a adus la Antarctica pe colegul său Burețel. În aceeași săptămână, Delia l-a cunoscut pe Victor, care a mai cântat cu Timpuri noi, iar pe Tudor l-a găsit prin mica publicitate. Chitaristul a răspuns anunțului dat de solistă, adăugând astfel o nouă trupă în agenda sa de lucru.

She’s Dead, Tiarra, M 51, Negative Core Project - în afară de Antarctica cam astea ar fi (trupele în care mai cântă). Toate trupele astea sunt rock de la metal în sus, adică rock e puțin spus pentru ce se întâmplă acolo. Eu acum cânt în mare parte metale, dar de crescut, am crescut cu o muzică atât de variată. Am ascultat absolut orice și asta în mare parte datorită părinților mei. Cu Antarctica mi-a surâs ideea deoarece era fix ce îmi lipsea mie din tot peisajul ăsta muzical. Nu cântam nimic chiar chill out și aveam nevoie și de chestia asta”, a precizat Tudor.

Odată ce au apărut băieții, sound-ul formației s-a schimbat iar în prezent se află într-o continuă schimbare, având și puternice influențe rock.

„[Antarctica] este, ce-i drept, o combinație destul de neobișnuită de stiluri și influențe, care se schimbă și evoluează constant și cred că este unul dintre elementele foarte speciale care fac din Antarctica un proiect deosebit. Eu sunt ca background destul de electro, Mirko și Burețel sunt foarte rock ca direcție, iar despre Tudor să nu mai vorbim. Toate influențele astea și inspirația Deliei au dat Antarcticii un sound deosebit care credem noi că va duce trupa departe”, a declarat Victor.

Antarctica are în lucru un nou album

Grupul a început deja să lucreze la un nou album și cât de curând se va decide asupra unui nou single. Delia își dorește ca viitorul material să fie lansat pe 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă și când se îndeplinește un an de la apariția primului disc. Artista ar fi vrut să păstreze această constanță întrucât îi place să se lege de fenomenele astronomice.

Antarctica - Interviu InfoMusic

Delia (voce) și Victor (clape) la InfoMusic

„Lucrăm la piese și ne face mare plăcere. Eu cel puțin sunt înnebunită după procesul de creație, de momentul acela când știi că îți vine ideea și construiești mai departe, iar la final vezi ce iese. Încă nu ne-am hotărât în ce direcție (referire la sound) dar în orice caz va fi mult mai rock totul, electro-rock ”, a mărturisit Delia.

Viața după muzică

În afară de muzică, Delia se simte bine când scrie, face sport, se cațără pe munți și când poate, ajută.

„Aș vrea să pot face mai multe pentru câinii de pe stradă, dacă aș avea această putere”, a spus solista.

Antarctica - Interviu InfoMusic

Delia, solista și fondatoarea proiectului Antarctica

În ceea ce îl privește Mirko, el este dedicat 100% muzicii, iar lui Tudor îi place cel mai mult, în afară de muzică, „să stea degeaba”. În schimb, Victorare vise pe care vrea neapărat să le îndeplinească, acum că s-a întors în România după ce a petrecut ceva timp în străinătate.

„O idee de bază cu care m-am întors este aceea că aș vrea foarte mult să fac o diferență, să încerc cumva, atât la nivel personal, cât și la un nivel poate mai mare, să am un impact în țara asta. Aș vrea să le arăt cumva românilor că se poate și altfel, că putem privi lucrurile și viața într-un mod mai optimist, că putem avea un pic mai multă încredere unii în ceilalți și că dacă ne-am susține și încuraja în loc să ne subminăm unii pe alții non-stop, ne-ar merge mai bine tuturor, într-un fel sau altul”, ne-a dezvăluit Victor.

Antarctica - Interviu InfoMusic

InfoMusic a stat de vorbă cu Antarctica într-un video interviu

Trending