Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Concert Depeche Mode în România în 2013 - UPDATE

România va fi cea de-a 4-a oprire Depeche Mode pe traseul turneului 2013. Vezi detalii despre concertul Depeche Mode asteptat pe Arena Nationala in mai 2013.

Publicat

pe

depeche-mode
depeche-mode

Update: Dave Gahan, Martin  Gore și Andrew Fletcher au revenit la București. Urmărește galeria de fotografii de la concertul Depeche Mode.

Este oficial! Conferința de presă de la Paris ne-a confirmat concertul DEPECHE MODE de la București. Dave Gahan, Martin L. Gore și Andrew Fletcher vor concerta la Arena Națională pe 15 mai 2013. Trio-ul a răspuns întrebărilor jurnaliștilor internaționali, fanilor din sală și de pe Internet. Ei nu au putut spune titlul viitorului album, acesta nefiind încă decis. Înregistrările melodiilor de pe viitorul disc au fost finalizate vinerea trecută, însă mai pot interveni modificări până la prezentarea publică. În afara datelor disponibile mai jos, nu s-au comunicat informații cu privire la data lansării noului material, selecția și publicarea primului single.

Concertul DEPECHE MODE la Bucuresti a fost confirmat

Concertul DEPECHE MODE la Bucuresti a fost confirmat

Concertul Depeche Mode de la București a devenit realitate

Speculațiile privind un nou concert Depeche Mode în România se dovedesc a fi mai mult decât niște zvonuri. Trupa Depeche Mode a susținut pe 23 octombrie la Paris o conferință de presă transmisă online de la 14:30 (ora României) pe site-ul oficial depechemode.com. Pe lângă confirmarea datelor oficiale ale concertelor incluse în următorul turneu, formația a oferit câteva detalii despre un viitor album. Potrivit pitchfork.com, România va fi cea de-a 4-a oprire Depeche Mode pe traseul turneului 2013. Show-ul de la București va fi printre primele apariții live ale trupei după succesul Tour of the Universe din 2009-2010, turneu în care Depeche Mode a susținut 142 de concerte, înregistrând vânzări record cu cele peste 2,5 milioane de bilete.

Biletele la concertul Depeche Mode

Concertul de la București va fi organizat de Emagic, cei care și-au început activitatea în industria concertelor cu primul show DM de pe 23 iunie 2006 de pe fostul stadion Lia Manoliu.  Biletele la concertul Depeche Mode de pe 15 mai 2013 s-au pus în vânzare online pe MyTicket.ro pe data de 29 octombrie, ulterior fiind disponibile și în magazinele de specialitate.

Prețuri bilete:

 • Gazon A - 245 lei
 • Gazon B - 135 lei
Depeche Mode a anuntat turneul din 2013 in cadrul unei conferinte de presa de la Paris

Depeche Mode a anuntat turneul din 2013 in cadrul unei conferinte de presa de la Paris

Depeche Mode în direct cu fanii și presa

Parisul a fost ales ca locație pentru conferință datorită afinității membrilor DM pentru capitala Franței. Andrew Fletcher a declarat în acest sens: Mereu am înregistrat aici, e un loc preferat, iar francezii au fost mereu fantastici. Cei trei au fost întrebați despre procesul de compoziție, melodiile preferate și experiențele live. Fără să nominalizeze, Martin a declarat că este încântat de piesele viitorului disc, iar printre acestea se vor regăsi cele mai bune din discografia DM. Pe de altă parte, Dave preferă mai mult să interpreteze piesele scrise de colegul său, fiind și de această dată în căutarea acelora capabile să-l emoționeze.  Și de această dată, Daniel Miller se află alături de trupă, fiind producătorul lor muzical. Anton Corbijn se va ocupa de elementele vizuale.

Iubesc prestațiile live. Iubesc întreaga experiență a unui concert alături de fani și acea energie plină de nervozitate din momentele interpretării în primă audiție a noilor melodii. Îmi plac în continuare toate aceste lucruri, mai mult decât orice alt aspect din ceea ce facem, să fiu sincerDave Gahan

Depeche Mode

Depeche Mode │ FOTO: www.facebook.com

Turneul Depeche Mode 2013

Concertul Depeche Mode mult așteptat va avea loc pe Arena Națională din București în data de 15 mai 2013. Turneul va demara la Tev Aviv în Israel pe 7 mai, continuând cu Atena și Sofia. Până în prezent se cunosc 34 de locații în care sunt așteptați cei trei membri Depeche Mode - Dave Gahan, Martin L. Gore, Andrew Fletcher.

 • 05-07 Tel Aviv, Israel - Hayarkon Park
 • 05-10 Athens, Greece - Terra Vibe
 • 05-12 Sofia, Bulgaria - Georgi Asparuhov Stadium
 • 05-15 Bucharest, Romania - National Stadium
 • 05-17 Istanbul, Turkey - Kucukciftlik Park
 • 05-19 Belgrade, Serbia - Usce Park
 • 05-21 Budapest, Hungary – Puskas Ferenc Stadium
 • 05-23 Zagreb, Republic of Croatia - Hippodrome
 • 05-25 Bratislava, Slovakia – Inter Stadium
 • 05-28 London, England – O2 Arena
 • 06-01 Munich, Germany – Olympic Stadium
 • 06-03 Stuttgart, Germany – Mercedes-Benz Arena
 • 06-05 Frankfurt, Germany – Commerzbank Arena
 • 06-07 Berne, Switzerland - Stade De Suisse
 • 06-09 Berlin, Germany – Olympic Stadium
 • 06-11 Leipzig, Germany – Red Bull Arena
 • 06-13 Copenhagen, Denmark - Parken
 • 06-15 Paris, France – Stade De France
 • 06-17 Hamburg, Germany – Imtech Arena
 • 06-22 Moscow, Russia – Locomotive Stadium
 • 06-24 St. Petersburg, Russia – SKK Arena
 • 06-27 Borlange, Sweden - Peace & Love Festival
 • 06-29 Kiev, Ukraine – Olympic Stadium
 • 07-03 Dusseldorf, Germany – Esprit Arena
 • 07-07 Werchter, Belgium – Rock Werchter Festival
 • 07-11 Bilbao, Spain – BBK Festival
 • 07-13 Lisbon, Portugal – Optimus Alive Festival
 • 07-16 Nimes, France – Antic Arina
 • 07-18 Milan, Italy – San Siro Stadium
 • 07-20 Rome, Italy – Olympic Stadium
 • 07-23 Prague, Czech Republic – Olympic Stadium
 • 07-25 Warsaw, Poland – National Stadium
 • 07-27 Vilnius, Lithuania – Vingis Park
 • 07-29 Minsk, Belarus – Minsk Arena

Poze de la conferința de presă Depeche Mode

Depeche Mode a concertat o singură dată la București, umplând vechiul stadion Lia Manoliu pe 23 iunie 2006. A fost primul concert organizat de agenția Emagic (în colaborare cu The Mission). Vă oferim o înregistrare de la acea dată, suntem siguri că vă doriți să asistați la un nou concert al trupei și ca acesta să umple Arena Națională.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concert Depeche Mode pe 15 mai la Arena Nationala
Concerte miercuri, 15 mai 2013

DEPECHE MODE

Loc
Arena Națională

Concerte & turnee

Depeche Mode anunţă trupele care îi vor însoţi în turneul european, cântând în deschidere

După ce a lansat albumul "Memento Mori" la final de lună martie în 2023, Depeche Mode are veşti pentru noi legate de turneul său european. Grupul a ales ce trupe sau artişti cântă în deschiderea sa pe parcursul zecilor de concerte.

Publicat

pe

Dave Gahan, solistul Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017
Dave Gahan, solistul Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Ştiam deja că Haelos deschide concertul Depeche Mode de la Bucureşti, dar acum avem informaţii şi despre celelalte acte muzicale care vor cânta în deschidere. Memento Mori Tour va include 5 trupe sau muzicieni care se vor alătura duo-ului britanic. Update-ul a fost partajat pe Instagram, iar printre artişti se numără Cold Cave şi Young Fathers. Ei vor apărea în deschiderea unora dintre cele 34 de de opriri europene.

Alţi artişti care se alătură turneului sunt Hope, din Berlin, dar şi fostul solist Savages devenit artist solo, Jehnny Beth, plus trupa britanică de trip hop mai sus menţionată, Haelos. Turneul european al celor de la Depeche Mode debutează în luna mai cu două reprezentanţii în Olanda, pe 16 mai şi 18 mai. Dave Gahan şi Martin Gore au concerte programate în Suedia, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Austria, Ungaria şi vor încheia turneul pe 11 august în Norvegia.

În România vor concerta pe Arena Naţională pe 26 iulie. Toate aceste concerte sunt pentru promovarea noului album al trupei, "Memento Mori". Este LP-ul cu numărul 15 în cariera grupului şi din păcate nu include contribuţii ale lui Andrew Fletcher, care a încetat din viaţă anul trecut la vârsta de 60 de ani. LP-ul este întunecat, plin de angoasă, abordează teme ca moarte şi renaştere, separare, izolare, meditaţie asupra trecutului.

Revenind la chestiunea cu trupele în deschidere, Gahan şi colegul său au trecut peste o listă uriaşă de nume şi au amintit câţiva artişti care chiar le plac, precum Kelly Lee Owens, un act din genul electronica din Wales. Va cânta în deschidere la concerte Depeche din SUA. Sunt şanse mari ca unii dintre aceşti artişti să contribuie cu remixuri la o potenţială ediţie deluxe a lui "Memento Mori".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Trupa HÆLOS deschide concertul Depeche Mode de la București

HÆLOS va deschide concertul Depeche Mode, ce va avea loc la Arena Națională din București pe 26 iulie 2023. Evenimentul face parte din turneul mondial "Memento Mori", cel de-al 19-lea turneu al trupei Depeche Mode și primul după mai bine de cinci ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Trupa HÆLOS
Trupa HÆLOS

HÆLOS este o trupă britanică de trip hop, compusă din Lotti Benardout, Dom Goldsmith și Daniel Vildosola. S-a înființat la sfârșitul lui 2014 și abia în 2020 a devenit independentă, când a avut libertatea de a-și permite să nu se grăbească.

Toate piesele sale par să cartografieze lunga călătorie de la disperare la alinare, de la stres la refugiu. Pe scurt, întreaga dinamică a vieții urbane. Fiecare melodie pe care HÆLOS o compune sună ca un ritual, ca un proces de a gestiona momentele dificile; compozițiile ne aduc aminte de aceleași străzi pustii din zori de zi înconjurate de muzica celor de la Massive Attack, Portishead sau a altor artiști din zona muzicală electronică ce și-au petrecut anii '90 găsind catharsisul după perioada de rave.

Turneul "Memento Mori" al trupei Depeche Mode vine după lansarea din luna martie a albumului omonim, cel de-al cincisprezecelea material de studio al trupei. Discutând despre Memento Mori, Martin Gore a declarat:

“Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioadă. După pierderea lui Fletch, am decis să continuăm, fiind convinși că el asta și-ar fi dorit, iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificație aparte".

Bilete concert Depeche Mode la București

Prețurile biletelor pornesc de la prețul de 255 lei. Pentru mai multe informații despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Albume noi

Depeche Mode a lansat albumul "Memento Mori"

24 martie este o zi de sărbătoare pentru fanii Depeche Mode, care ascultă noul album "Memento Mori". Este o experienţă dulce-amăruie, deoarece Depeche ne oferă muzică nouă din postura unui duet, după pierderea lui Andrew Fletcher. Cu această ocazie a început şi turneul care va aduce trupa şi în România.

Publicat

pe

Coperta album Depeche Mode Memento Mori
Coperta album Depeche Mode Memento Mori │ FOTO: Depeche Mode

"Memento Mori" este albumul cu numărul 15 din discografia formaţiei britanice. Albumul a fost produs de către James Ford şi Marta Salogni şi a fost prefaţat de două single-uri, "Ghosts Again" şi "My Cosmos Is Mine". Este primul album de studio lansat de Depeche Mode după moartea lui Andy Fletcher, cofondator al grupului şi omul de la clape. Din păcate Fletcher, care a murit pe 26 mai 2022 nu a apucat să înregistreze material pentru LP.

Dave Gahan şi Martin Gore ne oferă 12 track-uri care surprind o varietate de stări de spirit, de la paranoia şi obsesie la bucurie şi catharsis. Aparent mai există încă 5 track-uri care nu au mai ajuns pe album. Acesta este primul album al formaţiei în ultimii 5 ani şi a fost conceput în bună parte pe durata pandemiei. Este un LP dominat de un sunet întunecat, de singurătate.

Într-un interviu cu Zane Lowe pentru Apple Music 1, Dave Gahan a discutat despre modul în care minimalismul e cheia pentru modul în care formaţia a abordat acest disc:

Unele dintre cele mai bune piese de la Bob Marley şi John Lennon au ca punct cheie simplitatea, asta rămâne cu tine pe vecie. Eu şi Martin suntem conştienţi că nu trebuie să supra aglomeram totul şi să complicăm lucrurile.

Pe lângă exprimarea angoaselor pandemiei, "Memento Mori" este şi un tribut adus colegului Andy Fletcher. Numele acestui album înseamnă tradus din latină "aminteşte-ţi că trebuie să mori". E într-o cheie mai întunecată decât "Spirit" din 2017, e mai experimental şi în special părţile de synth sunt grele şi pline de durere. Producătorii au lucrat cu Arctic Monkeys şi Frank Ocean sau Bjokr şi ştiu să seteze un mood pentru piesele lor.

Albumul surprinde încă de la prima piesă, intro-ul "My Cosmos Is Mine", o melodie aproape industrială, care se apropie mai mult de Nine Inch Nails, decât de un Depeche clasic. Chitara din "Never Let Me Go" e de asemenea impunătoare.

Depeche Mode a pornit deja turneul global de promovare a acestui album, care durează până în august, în prima etapă, iar a doua începe în a doua parte a anului. Formaţia va ajunge în România pe 26 iulie pentru a concerta pe Arena Naţională.

Citește în continuare

Trending