Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Caii verzi pe pereți din muzică și film

Dan Chișu a prezentat presei filmul Și caii sunt verzi pe pereți și a vorbit despre coloana sonoră și potrivirea de nume și mesaj cu piesa lui Smiley. Pentru că și regizorul și cântărețul s-au gândit la cai verzi pe pereți au realizat o promovare încrucișată.
Si caii sunt verzi pe pereti - Scena din film

Si caii sunt verzi pe pereti - Scena din film

Filmul și muzica împărtășesc o strânsă legătură, iar starea societății din România unește și mai bine cele două arte. Recent a avut loc vizionarea de presă a noului film Și caii sunt verzi pe pereți, regizat de Dan Chișu care, prezent la eveniment, a dezvăluit câteva aspecte legate de coloana sonoră și de adevărata legătură cu piesa Cai verzi pe pereți lansată de Smiley cu Alex Velea și Don Baxter.

Premieră Și caii sunt verzi pe pereți - regizorul Dan Chișu alături de actorii Anca Florescu și Ionuț Vișan și de directorul de imagine Ovidiu Gyarmath

Vizionare presă Și caii sunt verzi pe pereți - directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, actorii Ionuț Vișan și Anca Florescu,  regizorul Dan Chișu

Având în vedere că este un lungmetraj independent, pentru realizarea acestuia s-a încercat reducerea costurilor cât mai mult, lucru ce se reflectă și în muzica filmului. Dacă la coloanele sonore ale marilor producții avem parte de mai mulți artiști iar produsul se lansează separat și pe CD, în cazul peliculelor independente românești acest capitol este mai sărac. Chișu a mărturisit că în privința muzicii, încă face teste și mai are de lucrat. Până acum, regizorul a colaborat pentru filmele sale cu Goran Bregovic, care îi este bun prieten, cu trupa Sensor din Cluj, iar acum a lucrat doar cu Paul Ilea de la Sensor, care l-a impresionat.

„Când i-am adus pe cei de la Sensor de la Cluj să se mute cu totul în București și am făcu Sacadat extrasensorial am ascultat foarte multă muzică de la Paul. Vă spun drept că am rămas impresionat și acum a fost rândul lui. Pe de altă parte, trebuie să fiu la fel de sincer să vă spun că orice independent trebuie să-și găsească sursa când nu are resursa. Așa că ați înțeles că și Paul Ilea și Bregovic și Moga, la primul film, au făcut muzica gratis”, a povestit Dan Chișu.

Si caii sunt verzi pe pereti - Scena din film

Si caii sunt verzi pe pereti - Scena din timpul filmarilor

Dan Chișu și Smiley își unesc caii verzi

Pe scurt, filmul prezintă tragedia generațiilor de 45-50 de ani care sunt excluse din câmpul muncii întrucât nu știu să utilizeze calculatorul, iar când încearcă să învețe sunt pradă ușoară escrocheriilor realizate prin binecunoscutul Spam. În același timp este prezentată dorința românului, de orice vârstă, de a câștiga mulți bani ușor și iluzia puternică că te poți îmbogăți rapid. Eroii principali sunt Tocitu și Buzilă interpretați de Adrian Titieni și Tudor Smoleanu care reprezintă generațiile de 45-50 de ani și Marius și Cosmina interpretați de Anca Florescu și Ionuț Vișan care ilustrează tipologia tânărului român.

Si caii sunt verzi pe pereti - Scena din film

Si caii sunt verzi pe pereti - Scena din film

Cu puțin timp înainte de premiera națională a filmului de pe 1 noiembrie, Smiley cu Alex Velea și Don Baxter au lansat videoclipul piesei Cai verzi pe pereți, despre care multă lume a crezut că este melodia de promovare a peliculei. Deși coincidența de nume este izbitoare, Dan Chișu ne-a jurat că nu a fost nimic plănuit pentru a atrage publicitate și că potrivirea versurilor cu lungmetrajul său l-au uimit și pe el. Dar, dacă tot există atâtea asemănări au decis să își unească proiectele și au realizat un videoclip ce îmbină piesa cu secvențe din film (video mai jos).

Cai verzi pe pereți

Cai verzi pe pereți (Foto: www.facebook.com)

„Nu ne-am mai văzut un an de zile și m-a sunat acum să-mi spună: Am auzit că ai făcut un film cu titlul ăsta – și uite așa într-o uimire totală am ascultat piesa și am văzut că se potrivesc cuvintele, drept urmare noi am făcut un videoclip cu imaginile filmului și mă uitam la comentariile de pe net că toți spuneau: Nu se poate domne’, nu este o întâmplare. Este făcut special pentru că sunt cuvinte care se potrivesc. Asta este o totală întâmplare. Am aplicat la această promovare încrucișată și cred că merge bine pentru că pentru noi este o mare surpriză să avem aproape 20 de mii de vizitatori de ieri până astăzi. A crescut surprinzător și sper să aducă un plus filmului”, a mărturisit Chișu.

Și caii sunt verzi pe pereți va rula în perioada 2-8 noiembrie în cinematografe din București, Brăila, Cluj, Constanța, Ploiești, Tg Mureș, Craiova, Vaslui și Oradea.

Și caii sunt verzi pe pereți - Smiley & Alex Velea feat. Don Baxter

 

Citește mai multe despre Alex VeleaDan ChișuGoran BregovicSmiley
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorul dublei invitații la concertul Steve Vai

Mai este foarte puțin până la concertul Steve Vai de la Sala Palatului, pe care fanii îl așteaptă cu nerăbdare....

Închide