Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Björk va lansa un nou album de remixuri intitulat bastards - FOTO

După proiectul muzical Biophilia, ce a introdus conceptul de "album de aplicaţii" accesibil pe iPad, Björk  va face public pe 12 noiembrie un nou material, intitulat bastards. Acesta va include o mare parte... Continuare »
Coperta noului album Bastards, semnat Björk

Coperta noului album Bastards, semnat Björk

După proiectul muzical Biophilia, ce a introdus conceptul de "album de aplicaţii" accesibil pe iPad, Björk  va face public pe 12 noiembrie un nou material, intitulat bastards. Acesta va include o mare parte din piesele de pe albumul precedent, remasterizate însă de această dată după filosofia Mandy Parnell, producătoare recunoscută pentru viziunea sa asupra sunetului audio digital și analog. Pentru remixarea pieselor de pe noul album, Björk a colaborat cu artişti şi producători aleşi pe sprânceană după o coloratură artistică aparte,  dintre care îi menţionăm pe britanicii de la These New Puritans, producătorul de muzică electronică Hudson Mohawke, şi nu în ultimul rând pe  Matthew Herbert, pionierul utilizării aşa-numitelor sunete "reale", "obişnuite" sau "descoperite" în muzica electronică modernă.

Björk

Björk (makeover marca fashion designer Iris van Herpen) (Foto: www.facebook.com)

Lansarea albumului bastards a venit din nevoia de a aduna într-un singur CD esenţa remixurilor, mărturişte Björk, un favor pentru toţi cei care nu sunt fani înfocaţi ai download-urilor de pe internet sau nu au timpul ori energia de a lua parte la "ritualurile de vânat piese ale online-ului". În ce priveşte sound-ul noului material, artista declară că a fost extrem de impresionată de modul în care nucleul remixurilor de pe albumul Biophilia a reuşit să ducă vechile piese într-o altă direcţie, păstrându-şi totuşi personalitatea. Astfel, rezultatul este un mix de track-uri mai ritmate, cu mai multă deschidere spre dans, mişcare şi trăire a mesajului transmis.

Tracklist  bastards

Coperta noului album Bastards, semnat Björk

Coperta noului album Bastards, semnat Björk (Foto: www.facebook.com)

1. Crystalline (Omar Souleyman Remix)
2.Virus (Hudson Peaches And Guacamol Rework)
3. Sacrifice (Death Grips Remix)
4 . Sacrifice (Matthew Herbert’s Pins And Needles Mix edit)
5. Mutual Core (These New Puritans Remix featuring Soloman Is. Song)
6. Hollow (16-bit Remix)
7. Mutual Core (Matthew Herbert’s “Teutonic Plates” Mix)
8. Thunderbolt (Death Grips Remix)
9. Dark Matter (Alva Noto Remodel)
10. Thunderbolt (Omar Souleyman Remix)
11. Solstice (Current Value Remix)’
12. Moon (The Slips Remix)
13. Crystalline (Matthew Herbert Remix)

Până la lansarea noului material, puteți reasculta mai jos single-ul "Moon" de pe albumul Biophilia.

Bastards este cel de-al 11-lea album Björk. Atât albumul Biophilia, cât și bastards vor fi disponibile începând cu 12 noiembrie  pe vinil și CD sau pe online prin download digital.

Citește mai multe despre Bjork
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Chris de Burgh lansează un album acustic

Solist Chris de Burgh va lansa in aceasta luna un album acustic ce contine 14 dintre cele ai celebre melodii...

Închide