Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Biletele la cea mai mare petrecere de Halloween din România - The White Rabbit and The Black Magic - s-au pus în vânzare

ROCKWELL, ȘUIE PAPARUDE, COMA, SHADOWBOX, TREMOUR și FLESH RODEO dau cea mai mare petrecere de Halloween din România - "Halloween’s ★ The White Rabbit and The Black Magic ★ Make a Wish", pe 27 octombrie, la Sala Polivalentă. Vezi preturile biletelor puse in vinzare.

Publicat

pe

Pentru Halloween s-au pregătit muzică, proiecții de film, lumini și decoruri de poveste, alături de unii dintre cei mai titrați artiști autohtoni și de peste hotare. ROCKWELL, ȘUIE PAPARUDE, COMA, SHADOWBOX, TREMOUR și FLESH RODEO dau cea mai mare petrecere de Halloween din România - "Halloween’s ★ The White Rabbit and The Black Magic ★ Make a Wish", pe 27 octombrie, la Sala Polivalentă. Astăzi s-au pus în vânzare biletele. Prețul în avans este de 30 de lei, iar la intrare, în seara evenimentului, un bilet va putea fi cumpărat cu 45 de lei.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatul Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București. De asemenea, se pot cumpăra și de pe myticket.ro, în rețeaua magazinelor Diverta din țară și în magazinul Ollie Gang Shop (Str. Blănari nr. 12, București).

ROCKWELL - Drum and Bass

DJ Rockwell

DJ Rockwell

De când s-a stabilit la Londra, Rockwell a devenit o figură prolifică într-o perioadă foarte scurtă de timp datorită unei serii de producții puternice, fiecare dintre ele cu o abordare diferită și nouă față de structura clasică de drum and bass. Cu release-uri pentru unele dintre cele mai mari label-uri ale genului (Digital Soundboy, Critical, Shogun), 2010 a fost anul în care Rockwell a devenit unul dintre producatorii de top din scena DnB. Artistul face parte dintre puținii producători ale cărui producții sunt la fel de potrivite rave-urilor mari cât și evenimentelor mici, mai intime.
Putem spune, fără menajamente, că este unul dintre cei mai talentați, căutați și originali producători / DJ de drum and bass; iar în ceea priveste releas-urile sale, acestea apar exclusiv prin renumitul label Shogun Audio.

Numele lui Rockwell ar crea confuzie dacă nu ar fi asociat cu genul drum and bass. Pentru a-l deosebi de un alt Rockwell (Kenneth Gordy, fiul fondatorului casei de discuri Motown Records) care în 1984 a lansat celebrul Somebody's Watching Me, vă prezentăm o înregistrare cu DJ-ul britanic care va sosi la București pentru petrecerea The White Rabbit and The Black Magic.

Video ROCKWELL @ D&BTV LIVE 78

ȘUIE PAPARUDE – Breakbeat, Dub Step, Electronica

În toamna anului 1993, are loc lansarea trupei, având 5 membri, printre care un basist (Mihai Dobre - Dobricâ) și un clapetist (Mihai Câmpineanu - Michi), abordând un stil alternativ-new-wave (epoca New Order). Un an mai târziu, trupa rămâne doar cu Michi și Dobrică. Cei 2 abordând un nou stil, de data asta, "comercial" industrial (vezi influențele Front 242, Laibach, Frontline Assembly). În 1995, Șuie cântă în deschiderea trupei 2 Unlimited, 11 ani mai târziu, Șuie Paparude sunt invitați să cânte pe stadionul Lia Manoliu în deschiderea concertului Depeche Mode (în urma unei selecții riguroase a managementului trupei britanice), în fața a peste 40.000 de spectatori.

Suie Paparude la URSUS Evolution Navodari 2012

Suie Paparude la URSUS Evolution Navodari 2012

La începutul lui 2009, Junkyard părăsește trupa și în locul lui vine Bean (Alexe Marius Andrei).
Ultimul album, cu numărul 7, “E suflet în aparat” (2010), reprezintă o continuare firească a celor precedente, dar cu un feeling mai dark, mai serios. Nu lipsește autoironia, iar hiturile aduc zâmbetul pe buze și energia în picioare. 
Sound-uri noi din 2010 încoace: bași care distrug bretele și fac coafuri gratis se îmbină cu piese delicate, pline de emoție și substanță.

COMA - Alternative Rock

Una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, înfiinţată la începutul anilor 2000, din foşti membri ai trupelor Daft Allison şi Ska Burger, a impresionat încă de la început. După ce încheie o înţelegere cu cei de la A&A Records, în 2001 apare şi primul album Coma, ”Somn”.

coma-concert-la-linkin-park_2185

Coma, live in deschiderea concertului Linkin Park la Bucuresti

Pe data de 30 noiembrie 2006 a apărut al doilea album al formaţiei ”Nerostitele” produs 100% independent, videoclipul ce susţine albumul fiind la piesa ”Coboarămă’n Rai” regizată de Marian Crişan, câştigătorul premiului Palme d'Or pentru scurtmetrajul “Megatron” la Cannes.
Pe una din piesele acestui material (Mai presus de cuvinte) invitat special fiind basistul trupei Faith No More - Bill Gould, devenind astfel prima colaborare dintre un artist din România şi un nume mare al scenei rock alternative americane. Pe altă piesă (Urmărirea) alături de cei de la Coma se află bunul lor prieten din scena hip hop - Brugner. Albumul ocupă locul 2 în topul celor mai bune albume alternative ale anului pe site-ul Metalhead.
În anul 2007 apare şi primul DVD al trupei intitulat “At the movies” iar în anul 2008 apare primul album unplugged, “Coma Light” - un album cu piese mai vechi reorchestrate şi reinterpretate, urmat de un turneu de promovare în toată țara şi în Republica Moldova.

Formaţia îi reuneşte în 2011 pe Cătălin Chelemen (voce principală), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe-scratchuri,efecte,keys) și Răzvan Năstase (chitară).

SHADOWBOX – Rap, Hip Hop

Shadowbox

Shadowbox este un grup rap format în Bucuresti în anul 2010 care combină instrumentele live cu schimbări de ritm și de flow. Trupa este formata din Razvan Ristea (Luna Amară) - tobe, Mihai "Biggie" Iordache (ex-Protest Urban, Lazy I) - bass, Silviu Badea (Montgomeryclunk, Contorsionist) - synth și Rares Bartos (ex-Narkoma, Deviant) - voce.
În prezent, crew-ul lucrează la primul material discografic, un Split-Ep, alături de artistul român Chimie.

TREMOUR - Ghost Town, Drum and Bass, Dubstep

Cu peste 10 ani de experienţă, e întotdeauna pregătit să zdruncine publicul în cel mai ordonat mod, cu seturi mai omogene ca maioneza de casă.
A semnat coloana sonoră a documentarului “Get Brighton Graffiti” – un proiect low-budget ce pune în lumină istoria şi cultura Graffiti din Brighton, UK.
În 2012 a apărut şi prima melodie semnată de Tremour pe CD – un remix creat pentru competiţia Dvořák Remastered, organizat de Centrul Ceh, CD-ul fiind lansat de Local Records.

DJ Tremour

DJ Tremour

Tremour a fost invitat să mixeze alături de nume grele ale scenei Drum & Bass si Dubstep (Doctor P, Psychofreud, Balkansky, Konspirator, Ed Solo, Alix Perez, Flux Pavilion, 16 Bit etc.) dar şi alături de artisti polivalenți precum JFB, Beardyman, Krazy Baldhead, DJ Yoda, Mr. Woodnote, Dub FX etc.
În 2012, e aşteptat primul release pe vinyl (Octombrie) în ediţie limitată + la început de 2013, un LP.

FLESH RODEO - Alternative Rock, Metal

O trupă de metal-alternative cu sediul în Bucureşti, urcă pentru prima oară pe scenă în 2011, după aproape 3 ani de repetiții şi schimbări de membri. Ca şi influențe muzicale, baieții îi menționează pe Tool, Korn, Alice in Chains – nu toate fiind influențe neapărat directe.

Flesh Rodeo - Finala Trofeul Club A

Flesh Rodeo - Finala Trofeul Club A

Un comentariu

Concerte & turnee

Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age se numără printre artiștii care vin la Electric Castle 2024

Moș Nicolae a fost darnic cu fanii festivalului Electric Castle și a venit cu anunțarea primului val de artiști. Printre aceștia se găsesc Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age, Chase & Status și alții. Te invităm să descoperi întreaga tranșă din lineup.

Publicat

pe

Deschiderea festivalului Electric Castle 2023 pe 19 iulie │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Electric Castle va reveni în 2024 cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au oferit o idee despre ce promite festivalul anul viitor și au anunțat primii artiști care vor urca pe scena de la Castelul Banffy.

Lineup Electric Castle 2023 (primul val de artiști)

  • Massive Attack
  • Bring Me the Horizon
  • Queens of the Stone Age
  • Chase & Status Live
  • Marc Rebillet
  • Nina Kraviz
  • DJ Shadow
  • Bonobo
  • Khruangbin
  • Cam0 & Krooked
  • Carlita
  • Jayda G
  • Kenya Grace
  • Eats Everything
  • DJ Diesel (Shaquille O'Neal)
  • Sleaford Mods
  • Subcarpați
  • Vița de Vie
  • Coma
  • Calibre
  • Ahmed Spins
  • Priya Ragu
  • Irina Rimes
  • DJ Krush
  • Fulu Miziki
  • Kings of the Rollers
  • Genesis Owusu
  • Daxta
  • Unglued
  • Degs
  • INJA
  • Anais
  • Hoax
  • PVC

Au pus bazele trip hop, unul din cele mai influente stiluri muzicale ale ultimelor decade, și au inspirat o întreagă generație de artiști prin extraordinara lor putere creativă în muzică, arte vizuale și activism. Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult, iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese emblematice precum "Teardrop", "Angel" sau "Unfinished Sympathy".

Bring Me The Horizon revin la Electric Castle, în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit. La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age promite un masterclass în rock. QOTSA este pregătită cu un show ce trece prin toate perioadele din carieră, de la hituri precum "Nobody Knows" și "I Sat By The Ocean", la recentul "Carnavoyeur".

Cu 3 piese simultan în topurile din întreaga lume, Chase and Status sunt, în prezent, în formă maximă. Unii dintre cei mai buni artiști d'n'b vor fi la castel în formulă live, ceea ce se întâmplă foarte rar pentru duo-ul britanic. Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate: DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024.

Pandemia i-a priit de minune lui Marc Rebillet, când o lume întreagă i-a descoperit set-urile improvizate în propria sufragerie. Între timp, "Loop Daddy", porecla inspirată de tehnicile de live-looping pe care le folosește, a trecut la concerte sold out și pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină house și techno. Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille O'Neal e pe afișul EC ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Două trupe de ascultat pe repeat până la concertele lor la EC: Khruangbin, un amestec molipsitor de soul, funk și rock psihedelic, și Sleaford Mods, trupa britanică ce probează că muzica punk continuă să evolueze. Dintre prezențele feminine în line-up, fanii tinerei Kenya Grace așteaptă să descopere varianta de concert "Strangers", no. 1 în Marea Britanie în această toamnă. După o nominalizare la premiile Grammy, Jayda G, producătoarea care a lansat remix-uri pentru nume mari ca Taylor Swift sau Dua Lipa, își face debutul și la EC.

Prețuri bilete Electric Castle 2023

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile la prețul de 119 Euro, în ofertă specială până la data de 20 decembrie, cu posibilitatea de achiziție în 6 rate. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending