Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BT Live: GOLAN / Ruben Keybo
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi

Subcarpați lansează primul album din colecția Culese din cartier, ARGATU' - AUDIO

Subcarpați vine cu un nou proiect ce are ca scop promovarea folclorului românesc în underground. Grupul va lansa albumul ARGATU’, în cadrul colecției Culese din cartier.
Argatu` - A cover

Argatu` - A cover

Subcarpați vine cu un nou proiect ce are ca scop promovarea folclorului românesc în underground. Grupul va lansa albumul ARGATU’ în cadrul colecției Culese din cartier. Materialul va fi disponibil pe site-ul oficial al trupei, începând cu 28 septembrie.

Deja, pe canalul oficial de YouTube al grupului Subcarpați sunt postate 12 piese extrase de pe album, pe care le puteți asculta și mai jos.

Argatu` - A cover

Argatu` - A cover

Prin acest album, Subcarpați ne face cunoștință cu un tânăr artist de 19 ani din Fălticeni, îndrăgostit de muzică, ce se autointitulează Argatu’.

„Am ajuns să colaborez cu Subcarpați prin intermediul unui amic din Suceava care mi-a ascultat muzica și mi-a sugerat să încerc ceva cu ei. Albumul acesta reprezintă oportunitatea de a-mi face auzită munca în toată România. Ca mesaj, se ințelege de la sine: folclorul românesc nu a murit!", a mărturisit Argatu'.

Legat de colaborarea cu Argatu’, Bean a declarat că este încântat să descopere oameni noi, cu ajutorul cărora să scoată underground-ul din folclor.

Albumul lui Argatu' e fresh. Are mix-ul lui personalizat, medii multe, bass specific. Are sampling inedit, combinații inedite. Imi place cum iese din zona de instrumentale hip hop doar cu câteva elemente. Lui Argatu' îi plac rap-ul, muzica electronică, dub-ul, dance hall-ul. Se vede că a trecut prin multe stiluri ca să aibă asemenea skilluri, chiar și prin zona de techno - dance floor. Sună și nou, și vechi, în același timp. ARGATU' este primul material Culese din cartier, făcut de un singur producator (Argatu'). Dar este primul dintr-o serie", a declarat Bean.  

Argatu` - B cover

Argatu` - B cover

Bean are încredere în tinerii artiști români și prin proiectul Culese din cartier și-a propus să-i promoveze, ajutându-i să lanseze albume individuale.

„M-am gândit că e păcat să nu audă lumea de piesele astea și apoi am zis că e o idee bună să începem să lansăm albume individuale - Culese din cartier. Și așa începe seria, cu Argatu'. Se mai pregătesc Esqu din Bacău și Georgiana Manailă din București. Ei vor scoate, de asemenea, câte un album individual în viitor. Abia așteptăm să descoperim oameni noi, gata să scoată underground-ul din folclor, precum Argatu’. O să treacă niște ani și o să se strângă o colecție frumușică".

Coperta albumului a fost creată de KITRA, artistul care a realizat și cover-ul pentru compilația Culese din cartier, lansată de Subcarpați în vara anului trecut. În prezent, Bean pregătește o nouă compilație Culese din Cartier pentru 2013.

ARGATU'

Citește mai multe despre ArgatuSubcarpati
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Urmărește primul videoclip al noului album Dokken - VIDEO

La patru ani de la apariția albumului Lightning Strikes Again (2008) legendara formație americană Dokken a lansat un nou album...

Închide