Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

La Mulți Ani Dolores O'Riordan (The Cranberries)!

Astăzi, 6 septembrie 2012, solista trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan împlinește 41 de ani, iar echipa InfoMusic îi urează La Mulți Ani! Cu ocazia aniversării zilei de naștere, vă prezentăm o serie de întâmplări și amănunte despre viața artistei, mai puțin cunoscute de publicul larg.

Publicat

pe

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan

Astăzi, 6 septembrie 2012, solista trupei The CranberriesDolores O'Riordan împlinește 41 de ani, iar echipa InfoMusic îi urează La Mulți Ani! Cu ocazia aniversării zilei de naștere, vă prezentăm o serie de întâmplări și amănunte despre viața artistei, mai puțin cunoscute de publicul larg.

Dolores O'Riordan

Dolores O'Riordan

1. Dolores are o căsnicie fericită alături de fostul manager al trupei Duran Duran, Don Burton. Aceștia s-au îndrăgostit înnebunește unul de celălalt și și-au unit destinele la doar 3 săptămâni de când s-au cunoscut, iar până în prezent au 4 copii.

2.  Artista și familia sa au în propietate o casă în Howth, County Dublin, Irlanda, o vilă de vacanță în Benissa, Spania, o cabană în Ontario, Canada și o crescătorie de cai de 150 de acri în Kilmallock, County Limerick, Irlanda.

3.  S-a clasat în topul celor mai bogate 10 femei din Irlanda, în anul 2006. Astăzi, averea sa este cu mult mai mare.

4.  În 2008 a declarat pentru o publicație din Boston:

„Copiii mei nu știu foarte multe despre mama - cântăreața. Eu sunt cea din jurul casei care gătește și pregătește cina. Încerc să păstrez lucrurile destul de normal, pentru că eram foarte tânără când am devenit faimoasă și asta m-a afectat. Încerc să-i țin departe de ochii publicului și să-i fac să-și păstreze picioarele pe pământ

5. Piesa Zombie a compus-o în timp ce bea bere într-un pub și fiind sub puternica impresie a atacurilor IRA din Marea Britanie. Ode to My Family este un cântec compus în timpul unui turneu și este un omagiu adus părinților de care îi era foarte dor. Inițial, artista a fugit de acasă și și-a petrecut adolescența încercând să scape de autoritatea familiei. Odată  ce turneele au devenit mai dese, dorul de părinți a crescut.

Dolores O'Riordan

Dolores O'Riordan

6.  Artiștii săi preferați sunt: David Bowie, Metallica, Aerosmith, Bjork, Annie Lennox, David Crosby, Sinead O’Connor.

7. Mama cântăreței este o catolică devotată, numele Dolores fiind inspirat de la Lady of the Seven Dolours. Artista a fost crescută la rândul său în religia romano-catolică, iar aceasta s-a declarat o „creștină catolică neconvențională”. Îl admiră pe regretatul Papa Ioan Paul al II-lea, pe care a avut ocazia să-l întâlnească la Vatican și în Limerick, când era mică. În plus, Papa Benedict al XVI-lea a invitat-o pe Dolores să cânte la concertele anuale de Crăciun în mai mulți ani.

8. Trebuia să compună coloana sonoră pentru celebrul film Titanic din 1997 și chiar să joace în el. Artista a refuzat oferta întrucât se apropia nașterea fiului său.

9. O altă pasiune a lui Dolores este pictura. Aceasta are expusă pe site-ul său oficial o galerie cu o serie de picturi în ulei pe care le-a realizat de-a lungul timpului.

10. Când se afla la emisiunea BBC Breakfast pentru promovarea albumului Rose, cântăreața a declarat:

„Toți oamenii din trupa The Cranberries au avut ceva probleme cu sănătatea mintală la începutul carierei”

Pe Dolores O'Riordan vom avea ocazia să o vedem live pe 11 octombrie, când va concerta la Romexpo, București alături de The Cranberries. Trupa vine să promoveze albumul Roses, primul material înregistrat de grup după 10 ani de pauză.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

The Cranberries, 11 octombrie Romexpo
Concerte joi, 11 octombrie 2012

The Cranberries

Loc
Romexpo

Trending