Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Holograf, Vunk și ultimul concert Sistem la ediția finală Pro Istoria Fest 2012 – Sighișoara

Pro Istoria Fest a ajuns la ultima ediție pe anul acesta. Evenimentul va avea loc la Sighișoara, unde vor concerta trupe precum Vunk, Holograf și Sistem care va susține un ultim concert plin de surprize.
Pro Istoria Fest Sighișoara

Pro Istoria Fest Sighișoara

Pro Istoria Fest a ajuns la ultima ediție de anul acesta. Evenimentul va avea loc la Sighișoara, singurul oraș din România distins cu Premiul Europei. Publicul va petrece cele 2 zile de 15 și 16 septembrie în Piața Sigma din centrul orașului, unde vor avea loc activități medievale și concerte cu Vunk, Holograf, Sistem și mulți alți artiști români de renume. În plus, Sistem va susține un ultim concert plin de surprize.

Pro Istoria Fest 2012 - Sighișoara

Pro Istoria Fest 2012 - Sighișoara

Prima zi de festival, sâmbătă, 15 septembrie, va fi deschisă de trupa de teatru Zurli, care vine cu un spectatol special pentru cei mici. Odată cu lăsarea serii, scena va fi preluată de trupa transilvăneană de rock Blackstar. Apoi, Vunk va încânta publicul așa cum a mai făcut-o în cadrul evenimentelor Pro Istoria Fest. Ziua va fi încheiată de cei la Sistem, care au anunțat că acesta va fi ultimul lor concert, după 12 ani de carieră. Grupul a pregătit un show inedit: 5 dintre cele mai importante colaboratoare vor fi alături de formație. Luminița Anghel, Alexandra Ungureanu, Stela Anita, Brigitta Balogh și Andreea Crepcia vor cânta împreună cu Sistem cele mai cunoscute piese ale trupei, într-un show ce se promite a fi surprinzător și plin de emoție.

Cea de-a doua zi de festival, duminică, 16 septembrie, aduce celor prezenți în Piața Sigma un spectacol de muzică medievală. Susținut de Ad Hoc. Apoi, registrul muzical va trece la muzica house, iar scena va fi preluată de cunoscuta trupă Deep Central. Atmosfera de dans va fi continuată de tinerii talentați de la Lala Band. Festivalul va fi încheiat de trupa-simbol, care a dat și startul primului eveniment Pro Istoria Fest 2012, de la Enisala - Holograf. Așa cum s-a obișnuit la fiecare ediție, publicul va avea parte de un spectaculos foc de artificii care va lumina cerul desupra Sighișoarei.

În fiecare zi concertele încep la ora 16:00, iar intrarea este liberă. În plus, ultimul eveniment Pro Istoria Fest pe 2012 va fi prezentat de George Zafiu.

Sighișoara

Sighișoara

„Ne aflăm la finalul unui festival în care am pus foarte mult suflet și pe care l-am trăit intens, în ultimele 2 luni și jumătate, în fiecare zi. După ce am vizitat atât de multe cetăți frumoase și am aflat povestea fiecăreia dintre ele, care mai de care mai captivantă, suntem bucuroși să poposim la Sighișoara, pentru ultimul eveniment Pro Istoria Fest din acest an. Știm că Sighișoara este recunoscută pentru frumusețea sa, iar noi ne dorim ca, prin acest festival, să împărtășim oamenilor și câteva dintre lucrurile neștiute despre istoria orașului, așa cum am făcut și în trecut, cu fiecare dintre cetățile unde am ajuns. De asemenea, venim și cu o mare surpriză din partea trupei Sistem: vom cânta, pentru prima oară pe aceeași scenă, cu 5 dintre solistele cu care am lansat de-a lungul timpului cântece care au rămas în inima publicului. Abia aștept!” a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem și președinte al Asociației Star Education - organizator al Pro Istoria Fest.

Fondat în secolul al XII-lea de către sașii aduși în zona de regii maghiari, orașul Sighișoara este astăzi unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale ale Europei. Farmecul și valoarea istorică a numeroase clădiri și străzi ale orașului au determinat includerea lor în patrimoniul UNESCO. Atracțiile acestui oraș înghețat parcă în timp sunt numeroase, dar poate cele mai emblematice sunt Turnul cu Ceas, Casa lui Vlad Dracul, Biserica Mânăstirii Dominicane, Scările Acoperite și Școala din Deal.

 

Citește mai multe despre HolografVunk
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
O noapte de Crăciun cu Ștefan Bănică, la Sala Palatului

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Ștefan Bănică va susține pentru al 11-lea an show-urile specifice, ce încântă publicul în perioada...

Închide