Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Eric Clapton anunță un nou album și turneu aniversar

Pentru a sarbatori 50 de ani de cariera Eric Clapton va lansa anul viitor un nou album de studio. Pana la aparitia oficiala a discului celebrul artist va pleca intr-un mini turneu in Marea Britanie.

Publicat

pe

Eric-Calpton
Eric-Calpton │ FOTO: www.facebook.com

Legendarul chitarist Eric Clapton, în vârstă de 67 de ani, va aniversa anul viitor 50 de ani de carieră. Pentru a sărbători acest unic eveniment artistul a anunțat că va lansa un nou album urmat de un turneu de promovare. Noul produs este programat spre lansare la începutul anului 2013 însa mai multe informații vor fi date publicității în scurt timp.

Eric-Calpton

Eric Calpton │ FOTO: www.facebook.com

Până la apariția noului produs, Clapton a anunțat un mini turneu în Marea Britanie din care cinci reprezentații vor avea loc în celebra sala Royal Albert Hall din Londra.  Ultimul album de studio lansat de artistul britanic a fost în 2010 sub numele "Clapton" iar în 2011 a lansat, în format CD și DVD, discul "Play the Blues Live from Jazz at Lincoln Center".

In cei 50 de ani de cariera, Eric Clapton a primit numeroase premii, fiind singurul artist care a fost inclus de trei ori în Rock & Roll Hall of Fame (în calitate de membru al Yardbirds, Cream și ca artist solo). În plus, Clapton a caștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. Clapton a vândut peste 42 de milioane de albume, fiind unul dintre cei mai faimoși și influenți chitariști din lume.

Datele turneului sunt următoarele:

13 mai 2013 - Birmingham, Marea Britanie - LG Arena
14 mai 2013 - Manchester, Marea Britanie - Manchester Arena
17 mai 2013 - Londra, Marea Britanie - Royal Albert Hall
18 mai 2013 - Londra, Marea Britanie - Royal Albert Hall
20 mai2013 - Londra, Marea Britanie - Royal Albert Hall
21 mai 2013 - Londra, Marea Britanie - Royal Albert Hall
23 mai 2013 - Londra, Marea Britanie - Royal Albert Hall

Comentează

Trending