Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019

Descarcă gratuit concertul Metallica: Toulouse, Franța 1984 cu Cliff Burton la bas

Metallica comemorează împlinirea a 26 de ani de când basistul Cliff Buron s-a stins din viață. Trupa oferă fanilor ocazia de a descărca gratuit concertul înregistrat în Franța la Le Riff, Toulouse împreună cu Burton pe 22 noiembrie 1984.
Cliff Burton

Cliff Burton

Metallica comemorează împlinirea a 26 de ani de când basistul Cliff Buron s-a stins din viață. Trupa oferă fanilor ocazia de a descărca gratuit concertul înregistrat în Franța la Le Riff, Toulouse împreună cu Burton pe 22 noiembrie 1984. De asemenea, grupul a postat pe Facebook o fotografie cu artistul împreună cu mesajul „Ne este dor de tine”.

Cliff Burton

Cliff Burton (Foto: www.facebook.com)

Basistul a murit în urma unui accident cu autocarul, incidentul fiind traumatizant pentru membrii formației. Pe 27 septembrie 1986 Metallica susținea un turneu pentru promovarea albumului Master Of Puppets și se afla în drum spre Suedia. Întrucât cabinele de dormit erau incomode Kirk Hammett și Burton jucau cărți pentru a stabili cine alege primul patul.

În seara de 26 septembrie 1986, Burton a tras cea  mai mare carte și a ales să doarmă în patul lui Hammett, care se afla în spatele autocarului. În jurul orei 7 dimineața, pe 27 septembrie 1986, autocarul a derapat de pe drum și s-a răsturnat în câmp, aruncându-l pe basist pe geam. Din nefericire autocarul a picat chiar peste trupul lui Burton și în ciuda încercărilor de a-l salva, greutatea mașinii a fost prea mare, iar basistul s-a stins din viață sub privile colegilor săi de trupă. Tragicul incident i-a marcat profund pe James Hetfield, Lars Ulrich și în special pe Kirk Hammett, care ar fi putut fi în locul lui Burton în acea dimineață.

Cliff Burton s-a alăturat grupului Metallica în 1982, înregistrând împreună cu trupa albumul de debut Kill ’Em All. Acesta mai apare pe discurile Ride the Lightning și Master of Puppets, ambele fiind materiale ce s-au bucurat de succes și critici foarte pozitive.

Tracklist Le Riff, Toulouse, Franța: 22 noiembrie 1984

  1. The Four Horsemen
  2. Cliff Solo
  3. For Whom The Bell Tolls
  4. No Remorse
  5. The Call of Ktulu
  6. Seek & Destroy
  7. Whiplash
  8. Creeping Death
  9. Kirk Solo
  10. Metal Militia

 

Citește mai multe despre Cliff BurtonMetallica
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Down a lansat clipul Witchtripper - VIDEO

Down a lansat videoclipul piesei Witchtripper pe care il puteti urmari mai jos. Melodia face parte de pe noul EP,...

Închide