Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Juriu iUmor sezonul 10iUmor revine la Antena 1 cu cel de-al 10-lea sezon Juriul ”Te Cunosc de undeva”, sezonul 16"Te Cunosc de Undeva!" revine pe 6 februarie, "sezonul 16 se anunţă unul de senzaţie", potrivit Andreei Bălan Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER

Concert Mark Knopfler la Bucuresti

Mark Knopfler, vine pentru prima dată în România. Fondatorul, compozitorul, chitaristul și solistul celebrei trupe Dire Straits va concerta pe 25 aprilie 2013 la Sala Palatului din București.
Mark Knopfler

Mark Knopfler

Fondatorul, compozitorul, chitaristul și solistul celebrei trupe Dire Straits, Mark Knopfler vine pentru prima dată în România pentru a concerta pe 25 aprilie 2013 la Sala Palatului din București. Mark Knopfler este și astăzi un adevărat etalon în muzica rock, fiind unul dintre cei mai apreciați chitariști din lume. Activitatea sa muzicală a fost răsplătită cu numeroase premii precum Edison (Olanda) și Steiger (Germania). Artistul are 3 titluri onorifice de doctorand în muzică de la prestigioase universități din Marea Britanie.

Mark Knopfler

Mark Knopfler

Mark Knopfler a început ca jurnalist, dar pasiunea sa pentru muzică a fost mai puternică, determinându-l să urmeze acest drum încă de la începutul anilor 70. După câteva încercări, în 1977 a reușit să pună bazele trupei Dire Straits alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție. Stilul abordat de grup era un mix de jazz, folk și blues, care de-a lungul timpului s-a consolidat în roots-pub rock.

Discografia formației include 6 albume de studio, dintre care cel mai de succes au fost Brothers in Arms din 1985, vândut în peste 30 de milioane de exemplare. În aceea perioadă, Dire Straits ajunsese una dintre cele mai populare trupe din lume cu peste 120 de milioan de discuri vândute. Piese precum Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Tunner of Love, Private Investigations, Money for Nothing, Walk of Life, So Far Away, Your Latest Trick și Brothers in Arms erau fredonate în întreaga lume. Dire Straits a câștigat 4 Premii Grammy, 3 Brit Awards și 2 MTV Video Music Awards.

Din nefericire, grupul a suferit numeroase schimbări de componență ce au dus în final la despărțirea din 1995. Mark Knopfler și-a continuat cariera solo cu succes și a rămas în mintea publicului ca „sufletul și imaginea Dire Straits”.

A realizat 7 albume și a compus muzică de film pentru producții cinematografice precum Local Hero (1983), Cal (1984), sau The Princess Bride (1987). Cariera solo a inclus numeroase colaborări cu artiști de renume, printre care îi amintim pe Eric Clapton, Bob Dylan, Bryan Ferry, Phil Lynott, Chet Atkins, The Chieftains, Emmylou Harris, Jools Holland, Steely Dan, Sonny Landreth și Van Morrison. De asemenea, acesta s-a ocupat și producție unor albume semnate de Tina Turner, Bob Dylan sau Randy Newman.

Bilete la Mark Knopfler

Biletele la concert vor fi puse în vânzare începând cu data de 13 septembrie. Biletele vor fi disponibile online pe myticket.ro și în rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului.

Prețurile biletelor variază în funcție de distanța de scenă: 130, 195, 285, 395 și 595.

În perioada 7-12 septembrie, fanii vor putea precomanda bilete chiar de pe site-ul oficial al artistului, markknopfler.com.

Mark Knopfler - True Love Will Never Fade

 

Citește mai multe despre Dire StraitsMark Knopfler
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ziua lui Freddie Mercury

Pe 5 septembrie, oamenii din întreaga lume sărbătoresc ziua de naștere a lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai spectaculoși...

Închide