Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Mark Knopfler la Bucuresti

Mark Knopfler, vine pentru prima dată în România. Fondatorul, compozitorul, chitaristul și solistul celebrei trupe Dire Straits va concerta pe 25 aprilie 2013 la Sala Palatului din București.

Publicat

pe

Mark Knopfler
Mark Knopfler

Fondatorul, compozitorul, chitaristul și solistul celebrei trupe Dire Straits, Mark Knopfler vine pentru prima dată în România pentru a concerta pe 25 aprilie 2013 la Sala Palatului din București. Mark Knopfler este și astăzi un adevărat etalon în muzica rock, fiind unul dintre cei mai apreciați chitariști din lume. Activitatea sa muzicală a fost răsplătită cu numeroase premii precum Edison (Olanda) și Steiger (Germania). Artistul are 3 titluri onorifice de doctorand în muzică de la prestigioase universități din Marea Britanie.

Mark Knopfler

Mark Knopfler

Mark Knopfler a început ca jurnalist, dar pasiunea sa pentru muzică a fost mai puternică, determinându-l să urmeze acest drum încă de la începutul anilor 70. După câteva încercări, în 1977 a reușit să pună bazele trupei Dire Straits alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție. Stilul abordat de grup era un mix de jazz, folk și blues, care de-a lungul timpului s-a consolidat în roots-pub rock.

Discografia formației include 6 albume de studio, dintre care cel mai de succes au fost Brothers in Arms din 1985, vândut în peste 30 de milioane de exemplare. În aceea perioadă, Dire Straits ajunsese una dintre cele mai populare trupe din lume cu peste 120 de milioan de discuri vândute. Piese precum Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Tunner of Love, Private Investigations, Money for Nothing, Walk of Life, So Far Away, Your Latest Trick și Brothers in Arms erau fredonate în întreaga lume. Dire Straits a câștigat 4 Premii Grammy, 3 Brit Awards și 2 MTV Video Music Awards.

Din nefericire, grupul a suferit numeroase schimbări de componență ce au dus în final la despărțirea din 1995. Mark Knopfler și-a continuat cariera solo cu succes și a rămas în mintea publicului ca „sufletul și imaginea Dire Straits”.

A realizat 7 albume și a compus muzică de film pentru producții cinematografice precum Local Hero (1983), Cal (1984), sau The Princess Bride (1987). Cariera solo a inclus numeroase colaborări cu artiști de renume, printre care îi amintim pe Eric Clapton, Bob Dylan, Bryan Ferry, Phil Lynott, Chet Atkins, The Chieftains, Emmylou Harris, Jools Holland, Steely Dan, Sonny Landreth și Van Morrison. De asemenea, acesta s-a ocupat și producție unor albume semnate de Tina Turner, Bob Dylan sau Randy Newman.

Bilete la Mark Knopfler

Biletele la concert vor fi puse în vânzare începând cu data de 13 septembrie. Biletele vor fi disponibile online pe myticket.ro și în rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului.

Prețurile biletelor variază în funcție de distanța de scenă: 130, 195, 285, 395 și 595.

În perioada 7-12 septembrie, fanii vor putea precomanda bilete chiar de pe site-ul oficial al artistului, markknopfler.com.

Mark Knopfler - True Love Will Never Fade

 

Trending