Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Ziua lui Freddie Mercury

Pe 5 septembrie, oamenii din întreaga lume sărbătoresc ziua de naștere a lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai spectaculoși soliști rock. Vocalul trupei Queen va fi mereu viu în memoria colectivă.
Freddie Mercury - Zi de naştere

Freddie Mercury sărbătorind cu apropiaţii ziua de naştere

Vocalistul trupei Queen ar fi împlinit în 2015 vârsta de 69 de ani. Viața lui Freddie Mercury a fost un adevărat carusel, acesta a declarând în interviuri că și-o trăiește din plin. Mulți consideră că expresia "sex, drogs and rock n’ roll" a fost inventată de fapt de Mercury prin stilul de viață pe care l-a avut și din prisma petrecerilor pe care le organiza. Totuși, unele excese pe care le-a făcut în viața sa au avut o consecință tragică. Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA, boală ce l-a supt de viață, până când acesta nu a mai rezistat. Datorită durerilor infernale, la un moment dat Mercury a decis să nu mai ia medicamente și s-a stins din viață la 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991.

Freddie Mercury nu a fost doar un interpret extraordinar, acesta era și un designer desăvârșit. Toate costumele extravagante pe care acesta le purta pe scenă sau în videoclipuri erau concepții proprii. În același timp, într-o proporție covârșitoare, clipurile formației erau creațiile sale, pe care le co-regiza. Mercury a fost cel care a dat numele formației Queen și el a realizat emblema grupului, inspirat din semnele zodiacale ale membrilor trupei.

Freddie Mercury

Freddie Mercury │ FOTO: www.facebook.com

Mercury s-a bucurat de faimă, bogăție și recunoaștere internațională. În ciuda tuturor schimbărilor care au avut loc în viața sa, un lucru i-a rămas constant – bunătatea. Lui Freddie Mercury îi plăcea să fie înconjurat de prieteni și era extrem de generos cu aceștia. Le cumpăra case, le făcea cadouri, îi întreținea, iar căminul său le era mereu deschis.

Multe lucruri despre viața lui Freddie Mercury au fost descoperite post-mortem, întrucât artistul era foarte rezervat. Nu îi plăcea să vorbească despre viața personală, acorda rar interviuri, iar când le dădea era foarte atent la ceea ce spunea. Cu timpul, au apărut pe internet înregistrări cu Freddie Mercury surprins în cadru privat, iar unele dintre acestea pot fi urmărite mai jos. În plus, pe 24 septembrie 2012 a fost lansat DVD-ul The Great Pretender, un documentar realizat de Rhys Thomas. Acesta a căutat în arhive și a găsit înregistrări cu artistul încă de la începutul anilor '70, ce dezvăluie detalii despre viața privată și despre proiectele solo la care acesta lucra.

Viața artistului este ilustrată și în imagini, în cartea The Great Pretender: A Life In Pictures ce prezintă fotografii cu Freddie Mercury din perioada copilăriei și până la finalul vieții.

Materiale video rare cu Freddie Mercury (Home videos - Garden Lodge)

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney va fi decorat cu Legiunea de Onoare de președintele Franței

Paul McCartney va fi decorat de președintele Franței Francois Hollande cu Legiunea de Onoare. Evenimentul se va desfășura pe 8...

Închide