Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden

Ziua lui Freddie Mercury

Pe 5 septembrie, oamenii din întreaga lume sărbătoresc ziua de naștere a lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai spectaculoși soliști rock. Vocalul trupei Queen va fi mereu viu în memoria colectivă.
Freddie Mercury - Zi de naştere

Freddie Mercury sărbătorind cu apropiaţii ziua de naştere

Vocalistul trupei Queen ar fi împlinit în 2015 vârsta de 69 de ani. Viața lui Freddie Mercury a fost un adevărat carusel, acesta a declarând în interviuri că și-o trăiește din plin. Mulți consideră că expresia "sex, drogs and rock n’ roll" a fost inventată de fapt de Mercury prin stilul de viață pe care l-a avut și din prisma petrecerilor pe care le organiza. Totuși, unele excese pe care le-a făcut în viața sa au avut o consecință tragică. Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA, boală ce l-a supt de viață, până când acesta nu a mai rezistat. Datorită durerilor infernale, la un moment dat Mercury a decis să nu mai ia medicamente și s-a stins din viață la 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991.

Freddie Mercury nu a fost doar un interpret extraordinar, acesta era și un designer desăvârșit. Toate costumele extravagante pe care acesta le purta pe scenă sau în videoclipuri erau concepții proprii. În același timp, într-o proporție covârșitoare, clipurile formației erau creațiile sale, pe care le co-regiza. Mercury a fost cel care a dat numele formației Queen și el a realizat emblema grupului, inspirat din semnele zodiacale ale membrilor trupei.

Freddie Mercury

Freddie Mercury │ FOTO: www.facebook.com

Mercury s-a bucurat de faimă, bogăție și recunoaștere internațională. În ciuda tuturor schimbărilor care au avut loc în viața sa, un lucru i-a rămas constant – bunătatea. Lui Freddie Mercury îi plăcea să fie înconjurat de prieteni și era extrem de generos cu aceștia. Le cumpăra case, le făcea cadouri, îi întreținea, iar căminul său le era mereu deschis.

Multe lucruri despre viața lui Freddie Mercury au fost descoperite post-mortem, întrucât artistul era foarte rezervat. Nu îi plăcea să vorbească despre viața personală, acorda rar interviuri, iar când le dădea era foarte atent la ceea ce spunea. Cu timpul, au apărut pe internet înregistrări cu Freddie Mercury surprins în cadru privat, iar unele dintre acestea pot fi urmărite mai jos. În plus, pe 24 septembrie 2012 a fost lansat DVD-ul The Great Pretender, un documentar realizat de Rhys Thomas. Acesta a căutat în arhive și a găsit înregistrări cu artistul încă de la începutul anilor '70, ce dezvăluie detalii despre viața privată și despre proiectele solo la care acesta lucra.

Viața artistului este ilustrată și în imagini, în cartea The Great Pretender: A Life In Pictures ce prezintă fotografii cu Freddie Mercury din perioada copilăriei și până la finalul vieții.

Materiale video rare cu Freddie Mercury (Home videos - Garden Lodge)

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE