Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Sorin Dănescu pentru InfoMusic: Primul concert DIESEL pe 18 octombrie în Silver Church - EXCLUSIV

DIESEL, noua trupă a lui Sorin Dănescu va debuta în concert la Silver Church pe 18 octombrie. Dănescu a anunțat în premieră că nu a putut sta departe de muzică prea mult timp și a decis să o ia de la început. Află exclusiv pe InfoMusic.ro cum a format trupa, care e starea de spirit și cum sună primele melodii DIESEL.
DIESEL

DIESEL = Sorin Danescu + Bogdan Diaconeasa + Geani Matei + Hunor Orth

Sorin Dănescu nu a putut sta departe de muzică prea mult timp. După ce a decis să părăsească Vița de Vie, a avut un moment de cumpănă și s-a gândit să se îndrepte spre televiziune. Dintre ofertele pe care le-a avut, artistul ne-a mărturisit că printre cele mai ilare s-au numărat prezintarea Știrilor de la Acasă TV, realizarea unei emisiuni dedicată femeilor la Euphoria TV și jucatul în telenovele.

Pasiunea și dorința de exprimare au fost prea puternice, iar Dănescu a decis să o ia de la capăt. Astfel a început căutarea viitorilor colegi, după criterii muzicale, dar în primul rând umane.

DIESEL

DIESEL= Sorin Danescu + Bogdan Diaconeasa + Geani Matei + Hunor Orth

„M-am hotărât să continui să fac muzică, deși inițial nu eram decis, eu mă vedeam cumva întorcându-mă la televiziune. Însă am avut un moment în care m-am așezat la pian și am început să cânt puțin și am avut revelația că direcția în care trebuie să perseverez este muzica.

În foarte scurt timp am postat pe Facebook un anunț gen teaser, nu era foarte clar, în limba engleză – Let’s put a band toghether – și am primit surprinzător de multe răspunsuri. Cum  nu erau toate posturile din trupă acoperite, am pus și un anunț explicit și am primit și mai multe solicitări.”

Următorul pas a fost organizarea unor audiții ce au durat 3 zile. Întrucât Sorin Dănescu cunoaște foarte bine sentimentele care apar în timpul unei audiții, el a încercat să creeze o atmosferă cât mai destinsă, fiind extrem de glumeț și prietenos. Strategia a dat roade, iar artiștii prezenți s-au deschis și au dat ce aveau mai bun.

„Înainte de audiții, cei care păreau mai promițători au fost sunați și ne-am întâlnit chiar de 2-3 ori cu unii dintre ei pur și simplu social, fără să cântăm, pentru a vedea ce fel de oameni sunt, pentru că am fost foarte sigur că de această dată trebuie să iau foarte mult în considerare elementul uman și mai puțin în considerare, deși este un element vital, virtuozitatea muzicală.”

În cele din urmă, proiectul a prins formă și apoi un nume. Dănescu a decis să îl numească DIESEL. Cu o medie de vârstă de 32 de ani, grupul este caracterizat de maturitate, experiență, dorință de exprimare muzicală și pricepere. Basistul trupei, Bogdan este campion la ceea ce se cheamă live looping.

„Eu nu pot funcționa fără prietenia și uniunea, ca să nu spun neapărat loialitatea unei formații în jurul meu. În clipa în care am cerut treaba asta și multe altele formației Vița de Vie, am decis că am două opțiuni: fie să mă impun, să o reglementez, fie să plec pentru că nu pot funcționa altfel. Nu sunt implicat în muzică pentru a face bani, sunt cu siguranță implicat în muzică pentru a mă exprima. Da, probabil că, inconștient, am căutat pentru noua formație oameni onești, dintr-o bucată - cum este expresia, și oameni pe care să-i simt la un moment dat bucuroși de ceea ce li se întâmplă, nu oameni pe care să-i simt blazați. Cunosc foarte multe formații în care s-a ajuns ca membrii să nu se mai salute între ei sau să se împartă în găști.”

DIESEL nu are momentan o miză financiară, dar vrea să se facă auzită. Sorin Dănescu nu și-a uitat vechile obiceiuri, iar din repertoriul trupei, nu vor lipsi piesele cu mesaj social. Grupul a postat deja un preview ce conține fragmente din 3 cântece și pe care îl puteți asculta mai jos pentru a vă forma o idee despre sound-ul DIESEL. Variantele postate sunt nemasterizate, neprelucrate, astfel că se vor auzi foarte diferit când vor fi finalizate.

Dănescu ne-a mărturisit că, din punct de vedere muzical, acum s-a simțit ca un copil într-un magazin de ciocolată. Nu mai are niciun fel de restricție și este liber să încerce orice gen sau subgen care există sub vasta pălărie rock. Comparativ cu Vița de Vie, Diesel este 100% Sorin Dănescu.

Primul concert al trupei DIESEL

DIESEL

DIESEL= Sorin Danescu + Bogdan Diaconeasa + Geani Matei + Hunor Orth

În prezent, trupa lucrează la albumul de debut pe care îl vom putea asculta live în Silver Church. Dănescu a declarat în premieră pentru InfoMusic că DIESEL va urca pe scenă prima oară pe 18 octombrie în fostul club Preoteasa. Până la debutul live, vom vedea nu unul, ci aproximativ șapte videoclipuri, la care formația lucrează în perioada aceasta. Sound-ul DIESEL are omogenitate dar este în același timp eterogen și vrea să se adreseze unui public cât mai larg.

„Sincer, nu am ascultat piesele una după cealaltă, încă nu am acest tablou de ansamblu al repertoriului DIESEL. Știu că sunt piese, ca și cele pe care le-am făcut eu la Vița de Vie, cumva surprinzătoare. Sunt piese cu un mesaj puternic într-o haină deloc cultă. Sunt foarte încântat de ceea ce iese.”

Concertul din Silver Church marchează și prima apariție a lui Sorin Dănescu în poziția de solist vocal.

„Nu știu cum este să fii solistul. Fizic, avansezi 3 pași - de la clape care sunt cam cu 3 metri în spatele buzei scenei. Deocamdată, ce mi se pare a fi cea mai importantă misiune a mea este aceea de a interpreta piesele pentru public, să fiu acea interfață care comunică piesele într-un anume fel. Solistul este un televizor, o imagine care conține și sunet și gestică. Lucrez la treaba asta, iar pe 18 octombrie o să vadă toată lumea dacă o să-mi iasă.”

După foarte mult timp, Sorin Dănescu se află din nou la început de drum și îi place acest lucru la nebunie. Deși promovarea unui artist nou nu mai este la fel ca acum 10 ani, unele lucruri nu se schimbă în muzică.

„O piesă bună va ajunge la public. Mai greu, mai ușor, dar ea va ajunge la public într-un final. De asta sunt convins.”

DIESEL teaser part.1 - Mr. Jones, Balci, Hei Gropare!

Citește mai multe despre Vita de Vie
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
ARTmania Festival - Programul pe ore în weekend

Festivalul ARTmania și-a câștigat reputația de important promoter al culturii rock, dar și al artelor frumoase, în decursul celor șase...

Închide