Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

RHCP pe Arena Naţională - LIVETEXT

Publicat

pe

UPDATE: Citește cronica concertului RHCP și urmărește 30 de fotografii profesioniste din timpul recitalului.

Vom reveni sâmbătă cu o cronică a întregului concert. În jur de 45000 de spectatori au luat parte la primul concert organizat pe Arena Națională. După inițierea locației cu RHCP, avem un nou reper în privința unui sunet bun și a unei atmosfere live în București.

Vezi o galerie de poze amator de la concertul de vineri seara

Concert Red Hot Chili Peppers la Arena Nationala

Concert Red Hot Chili Peppers la Arena Nationala

Concertul se încheie acum la 22:45. RHCP a făcut un show extraordinar. Give It Away a fost ultima piesă din setlist.

Este 22:35, iar cererea la bis pare acum ca o pauză. Concertul a prins şi mai multă dinamică.

Este 22:25 şi se revine la bis în ritmuri nebune, tribale. Solo de tobe plus un basist nebun mergând in mâini.

Este 22:05, se cântă fără întreruperi de o oră şi un sfert, iar arena e în delir pe Californication.

Este 21:21, RHCP: It's fucking good to be here with you, Romania! Concertul continuă cu hituri.

Moment din concertul RHCP - foto telefon

Moment din concertul RHCP - foto telefon

Este 21:13 iar RHCP răspunde pe măsura aşteptării. Un concert pe aceasta arenă nu are precedent. Sunetul este bun, te înconjoară, iar aportul publicului la spectacol este multiplicat de locaţie. Un show cu sunet şi trăire la maxim.

ESTE 20:56 ŞI A INCEPUT CONCERTUL MULT AŞTEPTAT.

Red Hot Chili Peppers a demarat in forţă cu o baterie agresivă. Monarchy of Roses.

Este 20:35, gazonul este plin şi se îndeasă, publicul izbucneşte adeseori în urale şi fluierături. Un reggae uşor pare în contrast cu ceea ce se așteaptă de la Red Hot Chili Peppers. Întuneric în arenă. Mulţi vor aprecia banii daţi la Golden, alţii acceptă distanțele mari şi lipsa vizibilităţii sub psihoza masei.

Este 20:20, iar publicul creează atmosfera unui meci de fotbal prin vuietul continuu. Intervenţia unui crainic nu a putut fi înţeleasă prea bine.

Publicul a umplut gazonul in proporţie de 90-95%. Peluza e plină cam 70-80%, tribunele pe jumătate.

Arena Nationala in asteptarea trupei RHCP

Arena Nationala in asteptarea trupei RHCP

Este ora 20.10, iar Grimus şi-a terminat recitalul. Solistul a cântat in câteva rînduri din public.

Solistul Grimus cantand din primele randuri

Solistul Grimus cantand din primele randuri

Zona din faţa scenei este şi cea mai frenetică. La un moment dat între melodii s-a urat de bine şi unui proaspăt logodnic.

Este ora 19:45. Gazonul de pe Arena Naţională este plin în proporţie de 70%. Tribunele sunt pe atât goale. După AAK, Grimus cântă în faţa celui mai mare public din carieră.

image

Grimus nu a început încă, iar publicul urca în şiruri destul de subţiri spre Arenă.

Spectatorii se indreapta spre Arena Nationala la concertul RHCP - putin inainte de Grimus

Spectatorii se indreapta spre Arena Nationala la concertul RHCP - putin inainte de Grimus

Albume noi

Red Hot Chili Peppers anunţă un nou album dublu, "Return of the Dream Canteen"

Red Hot Chili Peppers nu se mulţumeşte cu albumul nou lansat în prima parte a anului şi ne pregăteşte încă un LP. E vorba despre albumul dublu "Return of the Dream Canteen", care a fost anunţat de către solistul Anthony Kiedis în cadrul concertului din Denver de pe 23 iulie 2022.

Publicat

pe

Coperta album Red Hot Chili Peppers Return of the Dream Canteen
Coperta album Red Hot Chili Peppers Return of the Dream Canteen │ FOTO: Red Hot Chili Peppers

Noul album Red Hot Chili Peppers va sosi pe 14 octombrie şi va fi produs de legendarul producător Rick Rubin. El este omul care s-a ocupat şi de albumul "Unlimited Love", lansat de RHCP în aprilie, dar şi de discuri clasice ale trupei, precum "Blood Sugar Sex Magik" din 1991 şi fabulosul "Californication" din 1999. Basistul Flea a confirmat la rândul său că grupul a pregătit un albumul dublu "înţesat cu piese noi" în cadrul aceluiaşi concert din Denver. Ceea ce vedeţi mai sus este coperta oficială a noului LP.

Primul single de pe "Return of the Dream Canteen" se va numi "Tippa My Tongue". RHCP nu e la prima ispravă, lansând albumul dublu "Stadium Arcadium" în 2006. Acela a fost ultimul disc alături de chitaristul John Frusciante, care a părăsit trupa pentru a urma o carieră solo. Avea să revină în 2019 şi a contribuit la noile LP-uri cu sunetul său trademark de chitară. "Unlimited Love", materialul discografic din aprilie a ajuns pe locul întâi în topul Billboard 200.

Cum a reuşit trupă să înregistreze 3 albume şi să le lanseze pe toate în 2022? În primul rând au trecut 6 ani de la albumul "The Getaway" din 2016, iar revenirea lui Frusciante a reîmprospătat energia grupului. Deşi solistul Kiedis a împlinit recent 60 de ani, el nu dă semne că ar încetini. Toate single-urile din 2022 ale americanilor, "Black Summer", "Poster Child", "Not The One" şi "These Are the Ways" au ajuns în topul Billboard 200.

Chili Peppers va aniversa în 2023 40 de ani de carieră, fiind un grup cu un mix eclectic de genuri muzicale. Găsim influenţe de funk, mai ales în basul lui Flea, rock alternativ, rap rock şi punk rock. Odată cu lansarea lui "Return of the Dream Canteen" discografia trupei din Los Angeles ajunge la 13 titluri.

Citește în continuare

Muzică nouă

Red Hot Chili Peppers a lansat piesa de vacanţă "Not the One" - AUDIO

Red Hot Chili Peppers a lansat al treilea single de pe noul său album, "Not the One". Melodia duce cu gândul la vacanţe şi hamac, este molatecă şi blândă, chiar dacă pe alocuri îl auzim pe Frusciante experimentând.

Publicat

pe

Coperta album Red Hot Chili Peppers Unlimited Love
Coperta album Red Hot Chili Peppers Unlimited Love │ FOTO: RHCP

Cu o săptămână înainte de lansarea noului album, "Unlimited Love" pe 1 aprilie trupa ne oferă al treilea single de pe LP. De pe noul material am mai ascultat până acum piesa "Black Summer", dar şi "Poster Child". Înainte să vină discul cu numărul 12 în cariera trupei RHCP va primi o stea pe Hollywood Walk of Fame la final de lună martie 2022. "Not the One" pare să fie o melodie mai low key şi cuminte, de dansat la un bal de boboci sau ascultat la o cafenea pe malul mării.

Singurele momente aparte sunt solo-urile cu influenţă progresivă ale lui John Frusciante, servite cu doză mică şi la volum redus. Au trecut 6 ani de la ultimul album al trupei americane, "The Getaway" şi marea noutate este revenirea lui Frusciante în trupă după un deceniu de absenţă. Între 2009 şi 2019 a fost înlocuit de elevul său, Josh Klinghoffer, în vreme ce John şi-a urmat drumul în cariera solo şi a experimentat cu muzică electronică şi colaborări din cele mai variate.

Frusciante este strâns legat de albumele hit RHCP, "Blood Sugar Sex Magik", "Californication", "By The Way" şi "Stadium Arcadium". Cu puţin efort trupa ar fi putut lansa din nou album dublu cum a fost "Stadium Arcadium", de vreme ce "Unlimited Love" include 17 melodii.

Iată tracklist-ul său:

01. Black Summer
02. Here Ever After
03. Aquatic Mouth Dance
04. Not The One
05. Poster Child
06. The Great Apes
07. It's Only Natural
08. She's A Lover
09. These Are The Ways
10. Whatchu Thinkin'
11. Bastards Of Light
12. White Braids & Pillow Chair
13. One Way Traffic
14. Veronica
15. Let 'Em Cry
16. The Heavy Wing
17. Tangelo

Red Hot Chili Peppers va pleca într-un turneu global în această vară. Etapa nord americană începe pe 23 iulie şi se încheie pe 18 septembrie. Există şi evenimente programate în Spania, Slovacia, Ungaria, Italia, în iunie 2022, dar şi în Marea Britanie. În 2022 se împlinesc 10 ani de la concertul RHCP pe Arena Naţională, pe 31 august 2012.

Citește în continuare

Lifestyle

Red Hot Chili Peppers va primi o stea pe Hollywood Walk of Fame

Lista artiştilor care primesc o stea pe Hollywood Walk of Fame se măreşte, iar după Snoop Dogg acum şi Red Hot Chili Peppers îşi va lăsa amprenta asupra oraşului Los Angeles. George Clinton, care a produs albumul "Freaky Styley" al grupului va dezvălui acea stea.

Publicat

pe

Red Hot Chili Peppers în anii '90
Red Hot Chili Peppers în anii '90

Red Hot Chili Peppers va primi steaua de pe Hollywood Walk of Fame pentru a marca cele 4 decenii de când activează în muzică. Ceremonia de dezvelire are loc pe 31 martie şi la ea va participa actorul Woody Harrelson, dar şi Bob Forrest şi preşedinta Camerei de Comerţ Hollywood, Nicole Mihalka. Prezentarea o face George Clinton, producătorul albumului RHCP de debut "Freaky Styley" din 1985.

RHCP va primi steaua cu numărul 2717 de pe bulevard care se află în al doilea rând de la adresa 6212 Hollywood Boulevard, lângă legendarul magazin de muzică Amoeba Records. Formaţia e în plină vervă creativă, anunţând noul album "Unlimited Love" în februarie 2022 şi lansând primele single-uri, "Black Summer" şi "Poster Child". Este primul LP de la "The Getaway" din 2016 şi primul cu John Frusciante după un deceniu. Chitaristul a revenit în trupă în urmă cu 3 ani. LP-ul va sosi pe 1 aprilie prin Warner Bros.

Formaţia lua fiinţă în 1983 în Los Angeles, California şi se afirma prin fuziunea de rock alternativ cu funk rock şi pe alocuri cu rap rock şi metal. A trecut prin câteva schimbări de lineup, dar constanţi au fost solistul Anthony Kiedis, basistul Flea şi toboşarul Chad Smith. Lista de chitarişti e totuşi impresionantă, de la John Frusciante, cel care şi-a pus amprenta pe sound-ul trupei, până la Hilel Slovak şi Dave Navarro.

John Frusciante a părăsit grupul în 2009 pentru a se axa pe cariera solo, fiind înlocuit de elevul său, Josh Klinghoffer. El avea să apară pe două albume. "I'm With You" din 2011 şi "The Getaway" din 2016. Cu albumul din 2022 formaţia ajunge la 12 LP-uri. RHCP a fost introdusă în 2012 în Rock and Roll Hall of Fame de către Chris Rock. Grupul a primit 28 de nominalizări la MTV Music VIdeo Awards şi a câştigat 6 premii Grammy din 16 nominalizări.

Citește în continuare

Trending