Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BT Live: GOLAN / Ruben Keybo
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi

Pro Istoria Fest la Sarmizegetusa cu Loredana și Sistem

Pro Istoria Fest continuă. După succesul de la Cetatea Enisala și Cetatea Râșnov festivalul poposește în Sarmizegetusa, fosta capitală a Daciei Române, cetatea ce spune una dintre cele mai frumoase povești ale poporului român.
Pro Istoria Fest Sarmizegetusa 2012

Pro Istoria Fest Sarmizegetusa 2012

Pro Istoria Fest continuă. După succesul de la Cetatea Enisala și Cetatea Râșnov festivalul poposește în Sarmizegetusa, fosta capitală a Daciei Romane, cetatea ce spune una dintre cele mai frumoase povești ale poporului român. Pro Istoria Fest Sarmizegetusa va însemna un mix între vechi și nou ce vrea să arate publicului frumusețea constratului dintre tradițional și modern. Astfel, la festival vor exista activități desprinse din vremea dacilor și romanilor, îmbinate cu elemente contemporane.

Pro Istoria Fest Sarmizegetusa 2012

Pro Istoria Fest Sarmizegetusa 2012

Prima zi de festival va fi sâmbătă, 11 august. Aceasta va începe la ora 9:00 cu o paradă romano-dacică ce se va plimba din Hunedoara până în centrul Sarmizegetusei. De la ora 12:00 adulții vor avea ocazia să învețe aruncarea cuțitelor, să folosească spada și să participe la lupta românească și concursuri de tras cu frânghia. Cei mici vor avea și ei parte de activități precum, face painting și baloane modelate.

Concertele vor începe de la 16:00, în amfiteatrul Ulpia Traiană. Pe scena, cu mare rezonanță istorică, vor urca trupa Zurli, Ad-Hoc, Andreea Voica și Deian Galetin, Ana Lesko, Vunk, Loredana și taraful Agurida, iar la final publicul va avea parte de un show de laser special creat.

În a doua zi de festival, duminică 12 august, atât adulții cât și copiii vor putea continua activitățiile de ateliere. De această dată, amfiteatrul vechi de mii de ani va fi animat de Hara, Corina, Mandinga și capul de afiș al evenimentului, Sistem, care va încheia show-ul cu un spectacol de artificii.

Pro Istoria Fest vorbește despre cele mai importante obiective cultural-istorice din România, iar Sarmizegetusa ocupă un loc de cinste în istoria țării noastre și, deci, nu putea lipsi de pe harta festivalului. Ne dorim ca, în cele 2 zile de evenimente, să recreăm atmosfera zilelor în care se scria istoria poporului român și a țării noastre, aducând, totodată, elemente moderne, prin intermediul artiștilor care vor urca pe scenă. Și iată cum sloganul Pro Istoria Fest: „muzica prezentului în slujba trecutului” prinde viață” a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem și organizator Pro Istoria Fest.

Din cadrul festivalului nu va lipsi zona de campare. Aceasta va fi în situl Ulpia, semnalizată corespunzător și dotată cu toalete ecologice, special pentru turiștii care vor să petreacă weekend-ul la Pro Istoria Fest.

 

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Loredana Groza
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muse dezvăluie Unsustainable – VIDEOCLIP

Dacă erați curioși cum sună dubstep-ul cântat de Muse, puteți asculta mai jos piesa Unsustainable. Aceasta este cea de-a doua...

Închide