Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Lecție de gramatică cu Sector 7 și Krem, Mă-ta are cratimă – VIDEOCLIP EXPLICIT

Cei de la Sector 7 și Krem au decis să inițieze o campanie inedită privind folosirea corectă a limbii române. Aceștia au lansat piesa Mă-ta are cratimă, al cărui videoclip îl puteți vedea pe InfoMusic.ro

Publicat

pe

Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă Video
Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă Video

Cei de la Sector 7 și Krem au decis să inițieze o campanie inedită privind folosirea corectă a limbii române. Pentru a atrage atenția în special tinerilor care se exprimă pe online, Sector 7 și Krem au lansat o piesa Mă-ta are cratimă, pentru care au realizat și un videoclip (vezi mai jos).

Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă Video

Secvență clip Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă

Versurile includ numeroase cuvinte și expresii mai puțin ortodoxe, care sunt des folosite de oameni pe rețelele de socializare sau în comentarii pe site-uri. Combinta cu umor, versurile „obscene” atrag atenția oamenilor asupra mesajului cât se poate de serios și important - să învățăm să scriem corect românește, chiar și atunci când vine vorba de înjurături.

Pentru a promova și mai bine campania, au pus prin București o serie de afișe cu artwork-uri interesante și amuzante.

Coincidență sau nu, dar astăzi, când a fost lansat clipul Mă-ta are cratimă cei din Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române. Evenimentul amintește de lupta românilor dintre Prut și Nistru pentru limba și alfabetul român.

Astăzi 31 august se împlinesc 23 de ani de când Sovietul Suprem al RSSM a adoptat în 1989 legislația lingvistică. După ce peste 70 de mii de oameni au protestat la Marea Adunare Națională, limba „moldovenească”, scrisă cu grafie latină, a fost declarată limbă oficială și a fost introdus în învățământ obiectul de studiu Limba și literatura română.

Sector 7 și Krem – Mă-ta are cratimă

Trending