Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BT Live: GOLAN / Ruben Keybo
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi

Lecție de gramatică cu Sector 7 și Krem, Mă-ta are cratimă – VIDEOCLIP EXPLICIT

Cei de la Sector 7 și Krem au decis să inițieze o campanie inedită privind folosirea corectă a limbii române. Aceștia au lansat piesa Mă-ta are cratimă, al cărui videoclip îl puteți vedea pe InfoMusic.ro
Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă Video

Secvență clip Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă

Cei de la Sector 7 și Krem au decis să inițieze o campanie inedită privind folosirea corectă a limbii române. Pentru a atrage atenția în special tinerilor care se exprimă pe online, Sector 7 și Krem au lansat o piesa Mă-ta are cratimă, pentru care au realizat și un videoclip (vezi mai jos).

Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă Video

Secvență clip Sector 7 și Krem - Mă-ta are cratimă

Versurile includ numeroase cuvinte și expresii mai puțin ortodoxe, care sunt des folosite de oameni pe rețelele de socializare sau în comentarii pe site-uri. Combinta cu umor, versurile „obscene” atrag atenția oamenilor asupra mesajului cât se poate de serios și important - să învățăm să scriem corect românește, chiar și atunci când vine vorba de înjurături.

Pentru a promova și mai bine campania, au pus prin București o serie de afișe cu artwork-uri interesante și amuzante.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Coincidență sau nu, dar astăzi, când a fost lansat clipul Mă-ta are cratimă cei din Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române. Evenimentul amintește de lupta românilor dintre Prut și Nistru pentru limba și alfabetul român.

Astăzi 31 august se împlinesc 23 de ani de când Sovietul Suprem al RSSM a adoptat în 1989 legislația lingvistică. După ce peste 70 de mii de oameni au protestat la Marea Adunare Națională, limba „moldovenească”, scrisă cu grafie latină, a fost declarată limbă oficială și a fost introdus în învățământ obiectul de studiu Limba și literatura română.

Sector 7 și Krem – Mă-ta are cratimă

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Deftones va lansa al 7-lea album de studio în noiembrie

Deftones au anunțat că noul lor album Koi No Yokan va fi lansat pe 13 noiembrie. Trupa și-a petrecut o...

Închide