Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Lady Gaga la București: Who gives a F**k?

Lady Gaga a concertat pe 16 august in Piata Constitutiei din Bucuresti in fata a aproximativ 35000 de spectatori. Citește recenzia evenimentului și urmărește galeria foto.

Publicat

pe

Lady Gaga în concert la București
Lady Gaga în concert la București

În sfârşit s-a derulat şi seara de 16 august, cu mult-promovatul concert Lady Gaga, așteptat de mii de fani de câteva luni bune, un concert garnisit cu mult fast şi multe accesorii care din păcate nu au reuşit șă creeze acea ieşire din obişnuit care se promitea. De fapt, daca spunem "fani" e cam mult, pentru că în mod cert, mulți dintre spectatori  nu veniseră pentru că îi apreciază şi îi cunosc muzica şi spectacolele, ci erau doar curioși, urmărind fie să "studieze" fenomenul, fie să asiste ca martori la show-ul unui om care şi-a dedicat viaţa spectacolului.

Lady Gaga a concertat la București

Lady Gaga a concertat la București

Click pentru galeria de fotografii Lady Gaga la București

Începând cu ora 18:30 Lady Starlight, una dintre cele mai bune prietene ale lui Lady Gaga și-a început spectacolul. Din păcate, pentru București Gaga și Starlight nu au pregătit un moment împreună, așa cum s-a întâmplat la unele festivaluri. Se știe că cele două sunt foarte apropiate și că Lady Starlight a influențat foarte mult stilul vestimentar și comportamentul pe scenă al divei pop. După aproximativ o oră, trupa The Darkness a urcat pe scenă pentru a încinge atmosfera cu niște rock. Grupul, reunit în 2011 după 7 ani, a interpretat și o serie de piese de pe noul album. Intitulat Hot Cakes, discul va fi lansat pe 20 august.

În jur de 35.000 de oameni au umplut Piața Constituției, iar majoritatea erau tineri și foarte tineri. În zona Gazonului A concentrată în fața scenei puteai întâlni o serie de persoane cunoscute din showbiz, precum prezentatori de televiziune și dansatori din emisiunile muzicale. Fanii înfocați au fost concentrați în Monster Pit, unde au intrat după o lungă așteptare și selecție din partea managementului cântăreței. Această zonă din fața scenei a fost înconjurată de o pasarelă circulară pe care diva și dansatorii ei s-au plimbat în repetate rânduri. De fapt, fiecare moment aparte al show-ului a inclus câte o defilare, începând cu intrarea călare. "Calul-unicorn" era de fapt un ansamblu uman.

VIDEO: Intro Lady Gaga

Concertul, în toată desfăşurarea sa, ne-a făcut în primul rând să ne gândim la puterea pe care o are publicitatea asupra maselor, pentru că Lady Gaga este un produs mult mai bine promovat, decât plin de substrat. Lady Gaga nu definește atât o artistă, cât un brand cu o echipă serioasă de copywriteri, designeri, producători etc. Aceștia aleg simboluri, teme şi manifestări vizuale care fascinează şi şochează oamenii pe parcursul timpului, punându-le la un loc într-o modalitate destul de brută, spre fericirea spectatorilor.

Fani Lady Gaga prezenți la concert

Fani Lady Gaga prezenți la concert

La concertul Lady Gaga, ne aşteptam să găsim  o rupere din convenţional, o renunţare la clişee şi un spectacol care să încânte tocmai prin ceea ce lăuda, printr-un personaj excentric care ştie să cânte şi să danseze. Ajunși în Piață am urmărit o adunare a celor mai atrăgatoare clişee pentru public, regăsite pe tot parcursul istoriei în concerte.

Astfel, am văzut clișeul cântăreţului pe post de zeitate sau supraom, aici promovat sub forma discursului “eu nu sunt extraterestru, nici om, nici creatură”, întărit de o garderobă bogată în ţinute care dau aparenţe extraterestre. Am văzut clişeul discursurilor dintre piese care exprimă o credinţă simplă, un motto care rezonează în orice om de rând cu scopul de a crea o conexiune superficială la nivel psihologic între produs şi beneficiarul lui, în cazul lui Lady Gaga motto-ul făcând parte din categoria “toţi oamenii sunt liberi şi egali”. Am văzut clişeul poveştii emoţionante a omului simplu şi talentat încă din copilărie, care a plecat din sărăci, a muncit foarte mult şi a ajuns pe culmile gloriei, aşa cum însăşi Lady Gaga a povestit pe parcursul concertului că a început să cânte de la vârsta de 4 ani. Am văzut politeţurile tipice şi trase la copiator ale oricărui om de spectacol, care îşi laudă publicul şi îşi exprimă dragostea faţă de el, chiar dacă acesta e prezent sau nu. Am observat clişeul divei cu atitudine de “bitch”, care face numai ce vrea ea şi îşi exprimă lipsa de interes faţă de satisfacţia publicului. Who gives a Fuck? a fost replica întărită a artistei. Am văzut clişeul pupatului copiilor şi lista nu se opreşte aici.

Steagul României atârnat în spatele motocicletei lui Lady Gaga

Steagul României atârnat în spatele motocicletei lui Lady Gaga

Solista a defilat cu steagul României prins în spatele motocicletei și a inclus numele țării noastre atât în versurile pieselor, cât și în desele intervenții cu publicul. Fanii Lady Gaga au fost gâdilați în "orgoliul naționalist".

Show excepțional

Privind lucrurile dintr-o altă perspectivă, trebuie lăudat efortul depus de designeri, scenografi şi coregrafi, care s-au străduit să ofere un spectacol cât mai interesant din punct de vedere vizual. Show-ul nu poate fi comparat cu prea multe concerte din prezent. Castelul uriaş de pe scenă oferea o mulţime de posibilităţi, deschizându-se şi dând naştere la diferiţi monştri, precum calul cu care a debutat concertul sau pântecul uriaş de femeie din care Lady Gaga a dat naştere şi s-a născut în acelaşi timp. Trupa de instrumentişti din interiorul castelului a fost vizibilă doar din când în când, în momentele în care porţile se deschideau, iar dansatorii apelau la intrările și ieșirile mai mult sau mai puţin spectaculoase.

Lady Gaga în concert la București

Lady Gaga în concert la București

Lady Gaga a fost însoțită pe parcursul spectacolului de o hologramă cu chipul ei. Prezența tehnicizată a putut fi urmărită de întreaga audiență indiferent de poziția locurilor, aceasta fiind suspendată într-o formă de cristal mult deasupra scenei. Vocea robotizată a acesteia a stârnit uneori amuzament, alteori imaginea chipului însângerat a șocat.

Holograma Lady Gaga în concertul de la București

Holograma Lady Gaga în concertul de la București

Costumele cu care Lady Gaga a apărut pe scenă sunt, de altfel, cele mai importante arme de promovare a imaginii sale. Acestea se bazează pe forme şi materiale neconvenţionale, la care se adaugă diferite acesorii ce schimbă cu totul silueta umană. De multe ori nu puteam distinge dacă în interiorul costumului se afla Lady Gaga, altă persoană sau doar un manechin de plastic. Dansatorii erau în contrast cu diva, fiind foarte sumar îmbrăcaţi, uneori doar în chiloţi, pentru a scoate în evidenţă formele şi unduirile corpului.

Lady Gaga într-una dintre costumațiile extravagante prezentate la București

Lady Gaga într-una dintre costumațiile extravagante prezentate la București

Multă lume prezentă la spectacol a comparat-o inevitabil cu Madonna. Majoritatea a fost de părere că muzica interpretată de Lady Gaga nu se ridică nici pe departe la nivelul precursoarei sale. Comparând de exemplu show-ul de joi seară cu unul din turneul Sticky & Sweet Tour (referința noastră e cel din Muntenegru), prestația live a Madonna este greu de egalat - luând în calcul interpretarea, dansul propriu, coregrafia generală și experiența în showbiz.

Lady Gaga în concert la București

Lady Gaga și dansatorii ei la finalul concertului de la București

Produsul Lady Gaga se bazează pe comercial, pe formula de “hit”, atât din punct de vedere al liniei melodice simple, garnisite cu efecte și amestecuri din diferite genuri, cât şi din punct de vedere al versurilor simple, bazate fie pe poveşti din viaţă sau pe analogii la religie şi la cultura populară, cât mai ales din perspectiva promovării vizuale a pieselor, punctul forte care creează întreaga isterie.

Lady Gaga are și voce

Totuşi, în ciuda acestor lucruri, Lady Gaga ştie să cânte, şi chiar foarte bine! Vocea ei este foarte puternică şi are multiple valenţe, după cum a demonstrat în diferite rânduri pe parcursul concertului. Trebuie menţionat un moment deosebit din defăşurarea concertului, sau cel puţin aşa l-am perceput noi, şi anume momentul în care Lady Gaga s-a aşezat la clape și a cântat fără alt acompaniament instrumental o piesă nouă compusă de ea, numită “Princess Die”. Vocea ei a acoperit mulţimea, iar chipul i s-a umplut de emoţie, arătând parcă atât de fals în interiorul acelei măşti de scenă alcătuite din machiajul puternic şi părul portocaliu. Am văzut o Lady Gaga sinceră şi cu lacrimi în ochi, care înainte să-şi înceapă cântecul a anunţat publicul amuzată că ea vomită în timpul spectacolelor, lucru care deşi a fost luat în glumă de majoritatea publicului, înseamnă de fapt destul de mult.

Lady Gaga în interpretarea la clape a noii piese Princess Die

Lady Gaga în interpretarea la clape a noii piese Princess Die

Piesa “Princess Die” a dezbrăcat-o pe Gaga de hainele împăratului cu care o îmbracă toţi cei care îi conduc într-un fel viaţa, exprimând cu sinceritate prin versuri o dorinţă de eliberare de aceste poveri ale bogăţiei şi ale celebrităţii prin moarte: “Leave the coffin open when I go / Leave my pearls and lipstick on so everybody knows / Pretty will be the photograph I leave / Laying down on famous knives so everybody sees”.

Momentul nu a durat mult, iar Lady Gaga a redevenit "sclava a spectacolului şi a celebrităţii", care se chinuie să arate că e fericită cu transformarea ei şi să păstreze aprins mitul găsirii fericirii după o viaţă petrecută în sărăcie şi muncă. Ce-i drept, oamenii au nevoie de idoli, iar ea (alături de oamenii din spatele ei) e conştientă de acest lucru...

Lady Gaga în concert la București

Lady Gaga în concert la București

Concertul s-a încheiat după aproximativ două ore şi o invitaţie lungă la bis din partea publicului, cu ultimele două piese “Edge of Glory” și “Marry the Night”, cea din urmă însoţită de doi copii pe care Lady Gaga i-a urcat pe scenă, alături de care a cântat şi a dansat, dorindu-le să ajungă plini de success ca și ea. Momentul s-a încheiat cu dispariţia prin trapa scenei din fața castelului, cu cei doi copii în braţe. Majoritatea publicului a mai rămas minute bune pe locuri, sperând la o nouă revenire, care nu s-a mai întâmplat, luminile castelului stingându-se încet, una câte una.

Setlist Lady Gaga la București

  1. Highway Unicorn
  2. Government Hooker
  3. Born This Way
  4. New York
  5. Bloody Mary
  6. Bad Romance
  7. Judas
  8. Just Dance
  9. Love games
  10. Telephone
  11. Heavy Metal Lover
  12. Bad Kids
  13. Princess Die
  14. You and I
  15. Electric Chapel
  16. Americano
  17. Poker Face
  18. Alejandro
  19. Paparazzi
  20. Starstruck
  21. The Edge of Glory
  22. Marry the Nigh

Public la concertul Lady Gaga din BucureștiPublic la concertul Lady Gaga din București

Click pentru galeria de fotografii Lady Gaga la București. Imaginile au fost captate cu un aparat compact Nikon Coolpix S6300, care s-a descurcat foarte bine în context.

Muzică și film

Lady Gaga și Joaquin Phoenix cântă și dansează în primul trailer pentru "Joker: Folie à Deux"

Mult așteptatul film "Joker: Folie à Deux" a primit un trailer oficial ce oferă indicii despre povestea de...hmm...dragoste dintre protagonist și Harley Quinn. Pelicula va ajunge în cinematografe pe 4 octombrie 2024. Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Trailer "Joker: Folie à Deux"
Trailer "Joker: Folie à Deux" │ FOTO: captură YouTube / Warner Bros. Pictures

Joaquin Phoenix revine ca Arthur Fleck aka Joker în noul film regizat tot de Todd Phillips. De data aceasta, protagonistul nu mai este singur, ci își cunoaște sufletul pereche și partenerul în crime - Harley Quinn, interpretată de Lady Gaga.

Trailerul începe cu Arkham Asylum, locul unde Joker a fost închis la sfârșitul primului film. Existența sa searbădă din spatele ușilor închise va căpăta un sens odată cu o întâlnire întâmplătoare pe holurile instituției. Lui Arthur îi atrage atenția o pacientă, nimeni alta decât Harley Quinn. Se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt și plănuiesc să evadeze și să simtă din nou gustul libertății.

Planul lor pare să funcționeze pentru că ajung să cânte și danseze pe străzile din Gotham City. Trailerul se termină cu Harley la Arkham Asylum în timp ce desenează un zâmbet cu ruj roșu pe peretele de sticlă dintre ea și Joker, spunând: "Vreau să văd adevăratul tu".

"Joker: Folie à Deux" este un film în care muzica va juca un rol extrem de important. Ar promite cel puțin 15 piese pe toată durata lui de rulare, inclusiv un cover după "That's Entertainment" - Judy Garland. Pe fundalul trailerului se aude piesa "What the World Needs Now Is Love".

"Joker 2" va debuta pe marele ecran pe 4 octombrie 2024, la exact cinci ani de la primul film. Producția originală a costat 62,5 milioane de dolari, un buget neobișnuit de conservator pentru o adaptare de benzi desenate. Având în vedere succesul de la box-office, "Folie à Deux" a primit un buget mult mai substanțial - 200 de milioane de dolari.

TRAILER "Joker: Folie à Deux":

Citește în continuare

Tehnologie

Lady Gaga va fi headliner în Fortnite Festival din 22 februarie

Lady Gaga va fi viitorul star din Festivalul Fortnite. Cel de-al doilea sezon vine pe 22 februarie. Artista a lansat un teaser în acest sens.

Publicat

pe

Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie
Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie │ FOTO: Fortnite

Fortnite Festival a introdus o nouă componentă muzicală în universul Fortnite, joc dezvoltat de Epic Games. Festivalul virtual a demarat pe 9 decembrie 2023 în cadrul de-al 5-lea capitol al jocului, primul sezon avându-l headliner pe The Weeknd și alți 25 de artiști în setlist.

Din 22 februarie 2024 va începe cel de-al doilea sezon Fortnite Festival, iar Lady Gaga va fi headliner, potrivit unui teaser lansat de artistă. Participarea ei va conferi o nouă dimensiune spectacolelor muzicale integrate în gaming. Nu doar că va atrage fanii din întreaga lume, dar va oferi și o experiență specială în cadrul jocului.

Speculațiile privind colaborarea dintre Lady Gaga și Fortnite au început încă din 15 octombrie 2019, când artista a postat pe Twitter întrebarea „What’s fortnight.” Greșeala (intenționată) de scriere de atunci i-a pus fanii în așteptare. A urmat introducerea piesei „Rain On Me” în Battle Royale, piesă ce poate fi auzită pe radiourile mașinilor de pe harta din joc.

Hitul „Bad Romance” a fost adăugat și el în setlistul Festivalului Fortnite. Teaserul de acum face trimitere la postarea din 2019.

Cu siguranță, fanii Fortnite și ai cântăreței vor fi pe servere în noaptea de 22 februarie. În România, Lady Gaga a concertat o singură dată, în Piața Constituției, de atunci au trecut aproape 12 ani... Poți citi impresii de la acel concert aici.

Cât despre joc, în luna decembrie 2023, Fortnite înregistra peste 500 de milioane de conturi, cu peste 235 de milioane de jucători activi. Marea lor majoritate au între 18 și 24 de ani. Jocul lansat inițial pe 25 iulie 2017 e disponibil atât pe PC, console cât și pe dispozitivele mobile.  Dintre artiștii ce au bifat apariții live virtuale în Fortnite îi amintim pe Eminem, The Weeknd, Travis Scott, Marshmello, Ariana Grande și J Balvin.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lady Gaga a revenit în studioul de înregistrare - FOTO

2024 se anunță un an muzical pentru Lady Gaga. Artista le-a dat de înțeles fanilor că lucrează la piese noi, după ce a publicat câteva poze din studioul de înregistrare.

Publicat

pe

Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021
Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021 │ FOTO: captură YouTube / Lady Gaga

Lady Gaga a confirmat că petrece timp în studio și a împărtășit cu admiratorii săi fotografii noi-nouțe. Artista de 37 de ani se află într-un studio de înregistrări, înconjurată de instrumente muzicale. Poartă un pulover supradimensionat în dungi, cizme cu platformă și ochelari de soare. O inimă neagră și emoji-ul cu note muzicale completează postarea, dând de înțeles fanilor că lucrează la muzică nouă.

Aceștia sunt dornici de noi piese semnate de artistă, mai ales că ultimul album solo datează din 2020. Lady Gaga s-a concentrat în ultimii trei ani pe alte proiecte. De exemplu, gama ei de make-up, Haus Lab, a lansat o mulțime de produse noi, de la fonduri de ten și farduri de obraz, la creioane și luciuri de buze.

Demn de menționat este și filmul "Joker: Folie à Deux", în care Gaga joacă alături de Joaquin Phoenix. Ea interpretează o versiune a personajului DC Comics - Harley Quinn - un psihiatru care se îndrăgostește de Joker înainte ca acesta să devină "personajul negativ". Tot legat de industria cinematografică, artista a declarat în urmă cu câteva luni că lucrează la un film bazat pe turneul ei din 2022 - "The Chromatica Ball".

Din punt de vedere muzical, Lady Gaga s-a bucurat de succes cu piesa "Hold My Hand", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick". În toamna lui 2023, a colaborat cu Rolling Stones și Steve Wonder pentru piesa "Sweet Sounds of Heaven".

Citește în continuare

Trending