Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

La mulți ani, Kempes!

Ovidiu Ioncu-Kempes împlinește astăzi 46 de ani. Echipa InfoMusic îi urează La mulți ani!, multă sănătate alături de cei dragi și împlinirea câtor mai multe proiecte.
Ovidiu Ioncu-Kempes la Folk You cu Rezident Ex (foto: Claudiu Petre)

Urmărește-ne pe
Ovidiu Ioncu-Kempes la Folk You cu Rezident Ex (foto: Claudiu Petre)

Ovidiu Ioncu-Kempes la Folk You cu Rezident Ex (foto: Claudiu Petre)

Ovidiu Ioncu-Kempes împlinește astăzi 46 de ani. Echipa InfoMusic îi urează La mulți ani!, multă sănătate alături de cei dragi și împlinirea câtor mai multe proiecte.

Anunțul revenirii sale în rock-ul românesc a reactivat interesul vechilor săi fani din perioada Cargo, care îl așteaptă pe scena Arenelor Romane cu noua sa trupă REZIDENT EX pe 21 septembrie - vezi detalii despre concert. Urmărește mai jos o înregistrare live de la primul concert susținut la Timișoara.

"Am fost intrebat, de mai multe ori, care a fost pentru mine cel mai important concert pe care l-am avut cu formatia Cargo si am raspuns ca este vorba de concertul de adio, sustinut pe scena Salii Polivalente din Bucuresti, inainte de plecarea mea in Australia. Imi doresc sa pot spune, daca voi fi intrebat, ca cel mai frumos concert cu REZIDENT EX a fost primul nostru concert in Bucuresti, la Arenele Romane, pe 21 septembrie." a declarat Kempes.

Ovidiu Ioncu-Kempes la Folk You cu Rezident Ex (foto: Claudiu Petre)

Ovidiu Ioncu-Kempes la Folk You cu Rezident Ex (foto: Claudiu Petre)

Kempes a plecat din România în 2003 și locuiește în prezent la Brisbane, în Australia. Vara aceasta și-a petrecut-o în țară, cântând alături de Tavi Iepan, Adi Popescu, Matthias Lange, Christian Podratzky și Florin Cvasa în Timișoara și la festivalul Folk You 2012. Până la plecarea programată la sfârșitul lunii septembrie, Kempes lucrează alături de colegi la un al doilea album REZIDENT EX. Solistul va reveni în țară cu ocazia lansării primului disc aflat acum la masterizat.

Ovidiu Ioncu-Kempes și Cargo

Ovidiu Ioncu-Kempes la Folk You cu Rezident Ex (foto: Claudiu Petre)Și-a început cariera muzicală la grupul rock Capricorn, iar din 1988 a făcut parte din Cargo, formație a cărei imagine este asociată cu el încă și azi. În 1990 a înregistrat prima dată la TVR piesele “Doi prieteni” și “89”, apoi a participat alături de trupă în numeroase turnee și concerte în țară și străinătate (Iugoslavia, Franța). Primul single Cargo a fost imprimat în Franța cu piesele “Ana” și “Doi prieteni”. În 1992, trupa va fi prezentă cu piesa “Povestiri din gară” (text/muzică Tavi Iepan) pe compilația „East Meets West“ de la White Records. În același an Cargo a lansat primul album “Povestiri din gară”. Multe piese de pe acest album devin hituri, iar vocea lui Ovidiu Ioncu, emblema trupei.

După lansarea albumului “Destin” în 1995, Kempes suferă un grav accident de motocicletă, iar perioada de recuperare este una dificilă. Tot în aceeași perioadă relațiile din trupă se vor răci. Pe plan muzical, Cargo apare pe compilațiile „Romanian Rock Ballads“ 1995, SOLO, MC, cu piesele “Destin” (text/muzica Cargo) și “Buletin de știri” (text/muzica Tavi Iepan) și „Darul Magilor (1)“ 1995, East&Art, MC/ CD.

În anii următori, disensiunile din trupă se accentuează, apar divergențe și din cauza direcției muzicale care, pentru Ovidiu Ioncu Kempes, are o factură din ce în ce mai “comercială” părăsind stilul care a consacrat trupa. Solistul interpretează și pe albumul “Ziua Vrăjitoarelor”, apărut în 1998.

REZIDENT EX - The Dream Room / Camera viselor (Timisoara, 3 august 2012)

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre CargoOvidiu Ioncu KempesRezident EX
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bobby Brown, fostul soț al lui Whitney Houston a intrat la dezalcoolizare

Fostul soț al lui Whitney Houston, Bobby Brown s-a internat într-o clinică de dezalcoolizare, după ce a fost prins de...

Închide