Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Kimbra
Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence

Inchiderea Jocurilor Olimpice: Spice Girls reunite, Brian May și Roger Taylor de la Queen alături de Jessie J

FOTO - Jocurile Olimpice de la Londra s-au incheiat cu o festivitate grandioasă ce a reunit numerosi artiști internaționali precum Spice Girls, Brian May, Roger Taylor, Jessie J, George Michael, Pet Shop Boys, Liam Gallagher, Muse și The Who. Fetele de la Spice Girls s-au reunit de ocazie, iar Jessie J a cântat alături de Queen imnul We Will Rock You. Vezi cum a fost intreaga ceremonie.
Imaginea aeriană a Arenei Olimpice din Londra, stadionul ilustrând steagul britanic

Imaginea aeriană a Arenei Olimpice din Londra, stadionul ilustrând steagul britanic

În noaptea de 12 august 2012, o sumedenie de artiști internaționali au marcat terminarea celor 2 săptămâni de întreceri olimpice la care au participat sportivi din 204 țări. Spice GirlsBrian MayRoger TaylorJessie JGeorge MichaelPet Shop BoysLiam GallagherMuse și The Who sunt o parte dintre cântăreții reuniți într-un program-mozaic pe care vi-l relatăm în continuare.

Imaginea aeriană a Arenei Olimpice din Londra, stadionul ilustrând steagul britanic

Imaginea aeriană a Arenei Olimpice din Londra, stadionul ilustrând steagul britanic

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice a fost un show grandios, magistral pus în "arenă" prin muzică, scenografie, efecte speciale și coregrafie. Spectacolul a început cu punerea în joc a unei zile obișnuite de muncă în Londra, în arenă fiind ridicate replici ale unor repere recognoscibile din capitala Angliei. Chas Smash și Graham "Suggs" McPherson din grupul Madness au fost printre primii artiști din program. Ei au cântat "Our House".

Madness

Madness

Pet Shop Boys au cântat hitul West End Girls. Cei doi membri au interpretat din mers, deplasându-se cu niște vehicule tractate de bicicliști. Coifurile fluorescente ale acestora au fost create de designer-ul de modă Gareth Pugh.

Pet Shop Boys au cântat hitul West End Girls

Pet Shop Boys au cântat hitul West End Girls

Trupa One Direction a devenit cunoscută în urma concursului muzical X Factor din Marea Britanie. Lansați anul trecut, tinerii au cântat melodia lor "What makes you beautiful" dintr-un camion descoperit.

One Direction

One Direction

Muzicienii de la Stomp au cântat la tomberoane de gunoi. Cei 40 de membri au cântat inclusiv la mături, găleți și capace de tomberoane. Imaginea ne-a amintit involuntar de trupa Sistem. O trupă gimnaști acrobați din echipa britanică a încheiat ziua de lucru londoneză pusă în scenă. Formația se numește Spelbound.

Ray Davies de la The Kinks și-a făcut intrarea în scenă într-un taxi londonez. La cei 68 de ani, acesta a cântat povestea de dragoste "Waterloo Sunset", melodia celebră din anii 60. Alături de Davies au fost Urban Voices Collective și London Symphony Orchestra.

Ray Davies de la The Kinks

Ray Davies de la The Kinks

Momentul artistic a lăsat loc intrării sportivilor în arenă. Concurenții de la Olimpiadă au coborât scările și au mers printre spectatori.

George Michael a participat și el la festivitate. După intrarea cu celebrul hit "Freedom", artistul britanic a cântat melodia lansată din acest an, "White Light" - o odă personală despre rezistență și supraviețuire.

George Michael

George Michael

Solistul de la Kaiser Chiefs, Ricky Wilson a cântat "Pinball Wizard". Piesa este scrisă de Pete Townshend și face parte din opera rock "Tommy". Grupul The Who a fost și el prezent, fiind cel care a încheiat festivitatea.

Ricky Wilson, Kaiser Chiefs

Ricky Wilson, Kaiser Chiefs

După prezentarea lui David Bowie și interpretarea lui Annie Lennox, Fatboy Slim s-a făcut simțit prin ritmurile cântecului "Right Here, Right Now". Pe numele său real Norman Cook, acesta a mixat dintr-o caracatiță transparentă uriașă de 50 de metri. Caractița cu 8 tentacule nu s-a potolit decât după "The Rockafeller Skank", o altă melodie lansată de Fatboy Slim în 1998.

Fatboy Slim

Fatboy Slim

Jessie J, artista ce a concertat de curând și în România, a intrat în arenă cu un Rolls Royce. Ea a cântat mai întâi hitul "Price Tag" din 2011. Cântăreței i s-a alăturat apoi rapperul britanic Tinie Tempah - care a debutat cu "Pass Out" în urmă cu doi ani. Și Taio Cruz a cântat "Dynamite" în prezența lui Jessie J, iar la final toți trei au cântat "You Should Be Dancing" - melodia Bee Gees de pe coloana sonoră a musicalului Saturday Night Fever.

Jessie J

Jessie J

Spice Girls - reunire de ocazie

Una dintre marile surprize ale serii a fost reunirea de ocazie Spice Girls, cel mai cunoscut grup britanic după Beatles. Victoria Beckham, Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Brown și Melanie Chisholm au interpretat "Wannabe".

Spice Girls

Spice Girls

Fetele au venit cu niște taxiuri colorate și au cântat suite pe plafoanele acestora. Au mers cu mașinile pe culoarele formate în forma steagului britanic și au înconjurat stadionul pe pista de atletism.

Spice Girls

Spice Girls

Fostul solist Oasis a oferit audienței hitul "Wonderwall". Liam Gallagher a fost însoțiti de noua sa trupă Beady Eye, formată în 2009 alături de alți foști membri Oasis - chitariștii Gem Archer și Andy Bell. Publicul i-a ascultat din picioare.

Pe melodia Mr Blue Sky (Electric Light Orchestra), a fost pusă în scenă lupta omului pentru cucerirea aerului. Nu a lipsit omul-ghiulea, interpretat de Eric Idle din Monty Python. Comicul a interpretat "Always Look on the Bright Side of Life". Melodia a prins la un moment dat ritmuri indiene, moment pentru Eric Idle să răspundă umoristic prestației lui Rowan Atkinson de la deschiderea Jocurilor.

Eric Idle

Eric Idle

MUSE nu putea să lipsească din festivitate. Alături de un cor, trupa a interpretat melodia jocurilor olimpice - "Survival".

QUEEN alături de Jessie J

Show-ul nu s-a oprit aici, ci a continuat cu o nouă surpriză. Nimeni altul decât Freddie Mercury a cântat de pe ecranele uriașe. Imaginile din concertul de pe Wembley din 1986 i-au făcut pe cei 80000 de oameni din Arenă să cânte alături de regretatul solist al formației QUEEN. Momentul a fost unul emoționant.

Jessie J alături de Brian May

Jessie J alături de Brian May

Cum apogeul nu fusese încă atins, chitaristul Brian May a preluat cu celebrul solo "Brighton Rock". Roger Taylor a apărut și el la tobe pe ritmurile celebrului cântec "We Will Rock You". Jessie J a fost interpreta surpriză, iar interpretarea sa neobișnuită a fost repede adoptată de spectatori. Imnul rock a fost lansat de Queen în 1977.

Take That (Jason Orange, Gary Barlow, Mark Owen și Howard Donald) la festivitatea de inchidere a Jocurilor Olimpice

Take That (Jason Orange, Gary Barlow, Mark Owen și Howard Donald) la festivitatea de inchidere a Jocurilor Olimpice

Doar Take That mai lipsea din program. Cei patru - Jason Orange, Gary Barlow, Mark Owen și Howard Donald au cântat "Rule the Word", fiind urmați de legenda muzicii rock - The WHO. Piesa "My Generation" a fost pe alocuri acoperită de focurile de articifii din încheierea festivității. Marea întrecere olimpică s-a încheiat așadar cu un line-up artistic de zile mari, cu nume pe care, probabil, nu le-ai mai putea revedea separat sau împreună nici în următorii 10 ani.

FOTO CREDITS: london2012.com/photos

Citește mai multe despre Jessie JSpice Girls
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bloc Party a lansat EP-ul Octopus - VIDEOCLIP

Trupa Bloc Party a lansat noul EP Octopus. Acesta cuprinde noua melodie "Straight Thru Cru" și remixurile RAC și Koreless....

Închide