Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

Holograf, Vunk, Antonia, Corina și Lala Band la Pro Istoria Fest – Cetatea de Scaun a Sucevei

La sfârșitul acestui weekend festivalul Pro Istoria Fest ajunge la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde publicul va fi așteptat într-o atmosferă de poveste, cu parade, jocuri, lupte medievale și concerte.
Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

Urmărește-ne pe

La sfârșitul acestui weekend festivalul Pro Istoria Fest ajunge la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde publicul va fi așteptat într-o atmosferă de poveste, cu parade, jocuri, lupte medievale și concerte.

Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

„Ca de fiecare dată când Pro Istoria Fest poposește într-un loc plin de povești despre istoria României, invităm publicul să simtă, chiar și numai pentru 2 zile, spiritul acelor vremuri de demult, în care cetatea juca un rol cheie în viața oamenilor. Toate activitățile din timpul zilei sunt create în acest sens, pentru a recrea lumea de odinioară, iar seara, legătura cu prezentul este păstrată cu ajutorul celor mai populari artiști ai momentului. Cetatea de Scaun a Sucevei ocupă un loc important în istoria țării noastre, așa că ne face plăcere să o promovăm și noi prin intermediul Pro Istoria Fest”, a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem, președinte al Asociatiei Star Education - organizator al Pro Istoria Fest.

Sâmbătă, 1 septembrie, porțile festivalului se deschid la ora 17:00. Cei prezenți la festival vor avea ocazia să participe la diverse ateliere menite să reînvie spiritul cetății ridicate în timpul domniei lui Petru I. Vor fi ateliere de pictură, cioplit, olărit. Copiii vor putea încerca mânuirea spadei, iar adulții vor fi inițiați în aruncarea cu cuțitul sau trânta - lupta românească.

Începând cu ora 18:00, copiii vor avea parte de un spectacol de teatru pus în scenă de echipa teatrului Zurli. Vor urma concerte susținute de Corina, Lala Band și Sistem. Seara va fi încheiată de un show de lasere.

Duminica, 2 septembrie, atelierele medievale vor continua, începând de la aceeași oră. Seara de concerte de la Cetatea de Scaun va fi deschisă de trupa Ad-Hoc, care a pregătit un recital medieval special. Pe scenă vor urca Antonia și Vunk, iar capul de afiș al festivalului, Holograf va încheia festivalul. Concertele vor fi urmate de un spectaculos foc de artificii.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei este atestată documentar la 11 februarie 1388, fiind ridicată în timpul domniei lui Petru I (1375 – 1391). Aceasta făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, atunci când pericolul otoman și-a făcut simțită prezența. Cetatea a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitrașcu Cantacuzino. În momentul de față, Cetatea de Scaun a Sucevei constituie cel mai reprezentativ monument de arhitectură militară medievală din Moldova, fiind inclusă în patrimoniul cultural național.

 

Citește mai multe despre AntoniaCorinaHolografVunk
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Neil Young și Crazy Horse lansează al 2-lea album pe 2012 - VIDEOCLIP

Neil Young și Crazy Horse vor lansa un nou album până la sfârșitul anului. Intitulat Psychedelic Pill, este al doilea...

Închide