Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Holograf, Vunk, Antonia, Corina și Lala Band la Pro Istoria Fest – Cetatea de Scaun a Sucevei

La sfârșitul acestui weekend festivalul Pro Istoria Fest ajunge la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde publicul va fi așteptat într-o atmosferă de poveste, cu parade, jocuri, lupte medievale și concerte.

Publicat

pe

Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei
Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

La sfârșitul acestui weekend festivalul Pro Istoria Fest ajunge la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde publicul va fi așteptat într-o atmosferă de poveste, cu parade, jocuri, lupte medievale și concerte.

Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

Pro Istoria Fest - Cetatea de Scaun a Sucevei

„Ca de fiecare dată când Pro Istoria Fest poposește într-un loc plin de povești despre istoria României, invităm publicul să simtă, chiar și numai pentru 2 zile, spiritul acelor vremuri de demult, în care cetatea juca un rol cheie în viața oamenilor. Toate activitățile din timpul zilei sunt create în acest sens, pentru a recrea lumea de odinioară, iar seara, legătura cu prezentul este păstrată cu ajutorul celor mai populari artiști ai momentului. Cetatea de Scaun a Sucevei ocupă un loc important în istoria țării noastre, așa că ne face plăcere să o promovăm și noi prin intermediul Pro Istoria Fest”, a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem, președinte al Asociatiei Star Education - organizator al Pro Istoria Fest.

Sâmbătă, 1 septembrie, porțile festivalului se deschid la ora 17:00. Cei prezenți la festival vor avea ocazia să participe la diverse ateliere menite să reînvie spiritul cetății ridicate în timpul domniei lui Petru I. Vor fi ateliere de pictură, cioplit, olărit. Copiii vor putea încerca mânuirea spadei, iar adulții vor fi inițiați în aruncarea cu cuțitul sau trânta - lupta românească.

Începând cu ora 18:00, copiii vor avea parte de un spectacol de teatru pus în scenă de echipa teatrului Zurli. Vor urma concerte susținute de Corina, Lala Band și Sistem. Seara va fi încheiată de un show de lasere.

Duminica, 2 septembrie, atelierele medievale vor continua, începând de la aceeași oră. Seara de concerte de la Cetatea de Scaun va fi deschisă de trupa Ad-Hoc, care a pregătit un recital medieval special. Pe scenă vor urca Antonia și Vunk, iar capul de afiș al festivalului, Holograf va încheia festivalul. Concertele vor fi urmate de un spectaculos foc de artificii.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei este atestată documentar la 11 februarie 1388, fiind ridicată în timpul domniei lui Petru I (1375 – 1391). Aceasta făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, atunci când pericolul otoman și-a făcut simțită prezența. Cetatea a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitrașcu Cantacuzino. În momentul de față, Cetatea de Scaun a Sucevei constituie cel mai reprezentativ monument de arhitectură militară medievală din Moldova, fiind inclusă în patrimoniul cultural național.

 

Comentează

Muzică nouă

VUNK a lansat piesa "Un scaun lângă noi" - AUDIO

VUNK oferă ascultătorilor o nouă mostră din viitorul album de studio odată cu lansarea "Un scaun lângă noi". Melodia este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Cornel Ilie
Cornel Ilie │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

"Un scaun lângă noi" a fost compusă de Cornel Ilie și Gabriel Maga și este extrasă de pe albumul "De Luni Până Duminică". Versurile melodiei sunt presărate cu ironie, cu toate că mesajul este unul cât se poate de serios. Experiențele trecute și bagajul emoțional pot afecta dureros o relație amoroasă.

Discul "De Luni Până Duminică" va fi disponibil pe toate platformele de streaming începând cu 16 februarie 2024. Materialul va îngloba 26 de piese, 26 de povești pline de viață și farmec. Ele vor fi aduse live în fața publicului în cadrul unui turneu național ce debutează luna aceasta.

De 28 ani pe scena muzicală din România, VUNK este trupa inovației în rock-ul românesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum "Pleacă" (Hit Gold), "Vreau o țară ca afară", "Așa și" sau "Numai la doi" au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român - "Jur să spun adevărul". Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase și cântecele cu mesaj profund, VUNK își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

AUDIO: VUNK - Un scaun lângă noi

Citește în continuare

Trending