Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Grimus și AAAK vor deschide concertul RHCP de la București

S-a decis! Trupa Grimus va cânta în deschidere la Red Hot Chili Pepper pe Arena Națională, pe 31 august. În afară de formația românească, scena va fi încălzită de duo-ul britanic AAAK (As Able as Kane), care îi însoțește pe Red Hot Chili Peppers în turneul european I’m With You.

Publicat

pe

Grimus
Grimus

S-a decis! Trupa Grimus va cânta în deschidere la Red Hot Chili Peppers pe Arena Națională, pe 31 august. În afară de spectacolul formației româneaști, scena va fi încălzită și de duo-ul britanic AAAK (As Able as Kane), care îi însoțește pe Red Hot Chili Peppers într-o serie de concerte din turneul european I’m With You.

AAAK

AAAK (As Able as Kane)

AAAK s-a reunit după o pauză de aproape 20 de ani, iar noul material este la fel de bun ca albumul de debut din 1988, Buildingscape Beat. Muzica grupului a fost atunci descrisă ca fiind „brutală, sexy, îndrăzneață și funky, uneori toate îmbinate perfect”. Duo-ul nu și-a pierdut stilul și sound-ul aparte, motiv pentru care este pe placul delor de la Red Hot Chili Peppers, iar românii vor avea ocazia să-i descopere pe 31 august la București.

AAAK As Able As Kane - Everything's Real

Alături de Zdob și Zdub, E.M.I.L., OCS și Vama, Grimus s-a numărat printre finaliștii competiției organizate de Rock FM. Managementul Red Hot Chili Peppers a ascultat demo-uri cu toate cele 5 formații și a decis ca trupa din deschidere să fie Grimus. Clujenii vor intra pe scena Arenei Naționale după AAAK. Cei de la Grimus au avut o vară extrem de plină, fiind invitați să cânte la Exit Festival din Serbia, la Rock for People în Cehia, la Sziget Festival în Ungaria, la B’Estfest Summer Camp și în deschiderea show-urilor Roxette de la Cluj și Placebo de la București.

Grimus

Grimus va cânta în deschidere la RHCP

“Anul acesta a fost unul extraordinar pentru noi. Ne-am aflat pe scena unora dintre cele mai importante festivaluri din Europa: EXIT, Rock for People, Sziget și B’ESTFEST Summer Camp. A urmat show-ul din deschiderea trupei Roxette, la noi acasă, la Cluj, dar și cel susținut la concertul Placebo de la București. Însă poate cea mai mare realizare pentru noi de până acum este faptul că am fost aleși să deschidem pentru Red Hot Chili Peppers, o trupă cu care am crescut și datorită căreia ne-am decis să facem muzică. Onoarea pentru noi este cu atât mai mare cu cât am fost aleși chiar de managementul trupei. Așa că suntem pregatiți să oferim bucureștenilor pe 31 august 40 de minute de adrenalină marca Grimus”, au declarat membrii trupei Grimus.

Grimus - In a Glimpse

Red Hot Chili Peppers va concerta pe 31 august pe Arena Națională. Show-ul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album lansat, I’m With You. Bilete pentru tribună și peluză mai pot fi achiziționate din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului, la prețuri începând de la 155 de lei.

 

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

rhcp in romania - afis
Concerte vineri, 31 august 2012

Red Hot Chili Peppers

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
5 comentarii

Albume noi

Trupa Red Hot Chili Peppers are un nou album aproape finalizat, care "va suna, cu siguranță, diferit"

Red Hot Chili Peppers se apropie de finalizarea celui de-al 12-lea album de studio. Materialul a fost înregistrat într-o nouă componență, cu John Frusciante revenit în rolul de chitarist.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Membrii trupei Red Hot Chili Peppers au profitat din plin de reîntoarcerea lui John Frusciante și au înregistrat un nou album. Toboșarul Chad Smith a povestit într-un interviu pentru Rolling Stone despre felul în care activitatea lor a fost reluată cu "naturalețe deplină", Fruciante fiind complet dedicat procesului creativ.

"(John) E atât de prezent. Lucrează la capacitate maximă. Cu toții lucrăm așa, dar el a revenit cu toate mixajele sale și magia pe care o aduce atunci când face muzică", a notat Smith.

Chad Smith despre noul album RHCP: "O să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi"

Noul album RHCP este pe punctul de a fi finalizat, sound-ul urmând să evolueze, așa cum e și firesc. Potrivit toboșarului, trupa nu se focalizează pe intentia de a depăși succesul celorlalte albume, ci pe a scrie muzică relevantă pentru ceea ce trăiesc în prezent.

"Toate albumele noastre sunt pur și simplu instantanee foarte bune ale perioadei de timp în care ne aflam atunci. Nu poți să mergi pe ideea: <<Oh, Doamne, sper să fie la fel de bun ca...>>. Pentru că atunci începi să ai preconcepții despre ce ți-ai dori să scrii.

E adevărat, John nu a mai făcut parte din trupă de zece ani. Asta e o perioadă lungă de timp. Așa că va suna, cu siguranță, diferit, dar o să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi. Sună ca Red Hot Chili Peppers, dar e diferit și nou, iar pentru mine asta e grozav...Ne place mult ce a ieșit și suntem mândri de rezultat și asta contează în primul rând."

Trupa nu a anunțat încă data apariției acestui viitor album, dar se preconizează o lansare în prima parte a anului 2022. RHCP va pleca într-un uriaș turneu la mijlocul anului viitor, așa încât discul ar trebui să apară înaintea lunii iunie, când este programat să debuteze Global Stadium Tour.

 

Citește în continuare

Concerte & turnee

Începe sezonul Alternative Brunch: 4 trupe românești, 3 orașe, 12 concerte

Seria de concerte "Alternative Brunch" continuă anul acesta cu 12 show-uri. The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron concertează la Iași, Bacău și Chișinău.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

În perioada 23 iulie - 26 septembrie se va desfășura seria de concerte "Alternative Brunch", dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

Trupele care vor urca pe scena "Alternative Brunch" sunt The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron, iar concertele vor avea loc în aer liber, în grădinile locațiilor partenere, la ora brunch-ului. Pe lângă muzica live, participanții se vor putea bucura și de mâncare bună și doza cuvenită de distracție.

"Alternative Brunch e un combo între ceva bun de mâncat și ceva mișto de ascultat. Ne-am dorit niște concerte live, condimentate cu mâncare bună, la care poți să mergi cu întreaga familie fără să-ți faci griji că e prea târziu pentru cel mic sau că nu ai energie pentru o seară de club. În Europa, genul acesta de concerte este o normalitate și vrem să dezvoltăm și în România și Republica Moldova acest concept, pentru că poftă și cerere există. Iar susținerea Comisiei Europene o să ne ajute în acest demers", a declarat Codruț Dumitrescu, manager de proiect al seriei de concerte Alternative Brunch.

Calendarul concertelor "Alternative Brunch":

The Mono Jacks

 • 23 iulie - Chișinău, Artcor
 • 24 iulie - Bacău, Valhalla
 • 25 iulie - Iași, Nish

RATB

 • 06 august - Chișinău, Artcor
 • 07 august - Bacău, Valhalla
 • 08 august - Iași, Nish

Grimus

 • 10 septembrie - Chișinău, Artcor
 • 11 septembrie - Bacău, Valhalla
 • 12 septembrie - Iași, Nish

byron

 • 24 septembrie - Chișinău, Artcor
 • 25 septembrie - Bacău, Valhalla
 • 26 septembrie - Iași, Nish

Proiectul Alternative Brunch este fondat de Overground Music și co-finanțat de Comisia Europeană prin proiectul Music Moves Europe.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending