Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Festivalul Peninsula a atras 17.000 de persoane în prima zi - FOTO

După cum știți Târgu Mureș se află sub semnul Peninsulei în această perioadă, ediția aniversară adunând joi seară 17000 de spectatori. Headlinerul serii a fost The Straits, grup format din foști membri din Dire Straits.

Publicat

pe

Publicul festivalului Peninsula 2012 la concertul Straits
Publicul festivalului Peninsula 2012 la concertul Straits │ FOTO: Călin Ilea www.peninsula.ro

După cum știți Târgu Mureș se află sub semnul Peninsulei în această perioadă, ediția aniversară adunând joi seară 17000 de spectatori. Audiența de ep 23 august reprezintă un record pentru o zi de deschidere în istoria celor 10 ediții.

Publicul festivalului Peninsula 2012 la concertul Straits

Publicul festivalului Peninsula 2012 la concertul Straits │ FOTO: Călin Ilea www.peninsula.ro

Scena principală a aparținut în primă fază formației locale Defender, care a cântat în deschiderea modovenilor de la Zdob și Zdub (aflați în competiția de a deschide concertul RHCP). Hardcore-ul moldovenesc a fost iarăși la înălțime.

Zdob si zdub la Peninsula 2012 pe 23 august

Zdob si zdub la Peninsula 2012 pe 23 august │ FOTO: Călin Ilea www.peninsula.ro

Headlinerul serii a fost The Straits, grup format din foști membri din Dire Straits. Pentru cei trecuţi de prima tinereţe concertul a fost plin de nostalgie, iar tinerii erau uimiți de sound-ul rockerilor.

Straits la Peninsula 2012

Straits la Peninsula 2012 │ FOTO: Călin Ilea www.peninsula.ro

Cei de la The Straits nu încercau să impresioneze cu efecte speciale, nu au vorbit minute lungi în microfon, pur și simplu au cântat cele mai cunoscute piese ale trupei Dire Straits. Recitalul s-a încheiat cu hiturile Sultans of Swing și Money for Nothing.

Straits la Peninsula 2012

Straits la Peninsula 2012 │ FOTO: Boda Gergely www.peninsula.ro

Scena Kiss Terrace a aparținut joi noaptea domnișoarelor, deoarece încâlzirea pentru Sister Bliss Faithless DJ set a fost făcută de DJ Oliviu & Deysa.

DJ Liviu & Deysa la Peninsula 2012

DJ Liviu & Deysa la Peninsula 2012 │ FOTO: Biró István www.peninsula.ro

Ayalah Bentovim (Sister Bliss) ne-a adus muzica house inconfundabilă a anilor ’90 din Marea Britanie, o muzică dansantă. Mulțimea a fost captivată de atmosfera creată de Sister Bliss care nu a slăbit boxele mai bine de o oră jumate. Alături de titluri cunoscute din discografia Faithless, a mixat şi cele mai noi piese house și dance.

Sister Bliss (Faithless DJ set) la Peninsula 2012

Sister Bliss (Faithless DJ set) la Peninsula 2012 │ FOTO: Biró István www.peninsula.ro

Pe aceeași scenă a urcat înaintea fetelor byron, trupa cântând melodii precum Telefon, Road Trip şi altele de pe albume mai vechi.

byron la Peninsula 2012

byron la Peninsula 2012 │ FOTO: Biró István www.peninsula.ro

Fanii muzicii electronic alternative s-au putut distra până dimineață pe muzica mixată de Dubase, Dj Bully și D-Laid în cortul Booha Academy, iar în cortul de vizavi, DJ Igor și Xeno Thal au pus în scenă muzica goa care a făcut publicul să plutească în spațiu.

Publicul Sister Bliss (Faithless DJ set) la Peninsula 2012

Publicul Sister Bliss (Faithless DJ set) la Peninsula 2012 │ FOTO: Biró István www.peninsula.ro

Seara de vineri îi va aduce la Peninsula pe Tinie Tempah, Rotfront, Timo Maas, Emalkay, Mike Godoroja &Blue Spirit, Heaven Street Seven, Kistehén, Ladánybene 27, Mystery Gang şi mulţi alţii.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Peninsula 2012
Festivaluri joi, 23 august 2012

Peninsula 2012

Loc
Complexul Weekend
Un comentariu

Trending