Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cum a fost la Summer Well cu Hurts, Patrick Wolf, Citizens!, The Asteroids Galaxy Tour și Wolf Gang - FOTO

Recenzia primei zile de Summer Well 2012. Impresii, fotografii și setlist-uri de la concertele Hurts, Patrick Wolf, Citizens!, The Asteroids Galaxy Tour și Wolf Gang. Vezi cum a fost la Summer Well!

Publicat

pe

Theo Hutchcraft (Hurts) la Summer Well 2012
Theo Hutchcraft (Hurts) la Summer Well 2012

Cea de-a doua ediţie a festivalului de vacanţă, Summer Well i-a adus sâmbătă pe scena din pădurea din Buftea pe Hurts, Patrick Wolf, The Asteroid Galaxy Tour, The Wolf Gang şi Citizens!. Din păcate, line-up-ul nu a putut fi completat cu mult așteptații Stone Roses, festivalul fiind întrerupt din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Deplasarea scenei pe terenul din poiană și mocirla din zona de concert au condus organizatorii să ia decizia nefericită și costisitoare. Fanii celor 5 trupe Stone Roses, Vaccines, Glasvegas, The Big Pink și  Zulu Winter își pun acum speranțele într-o viitoare revenire a trupelor preferate.

Tinerețe și voie bună la Summer Well 2012Urcarea cu balonul Orange la Summer Well 2012

Prima zi și singura zi de festival a început odată cu reapariția optimistă a soarelui pe cer. Spectatorii nu s-au lăsat speriați de ploaie și au ajuns pe Domeniul Știrbey în număr mult mai mare decât anul trecut. Fanii festivalului au impresionat încă o dată prin vestimentaţie şi expresivitate. Fiind în contrast cu decorul, am putut admira ţinute cuminţi sau extravagante, dar colorate, fete cu flori în păr sau la pălărie, încălţăminte pentru toate anotimpurile şi accesorii fel de fel. În afara concertelor de excepţie, în pauze puteai să te bucuri de o ridicare gratuită cu balonul, tatuaje gratuite, o mâncare bună (am fost serviți cu un sandwich de o concurentă de la Master Chef) sau o plimbare relaxantă prin crâng.

Voie bună la Summer Well 2012Tatuaje la Summer Well 2012

Live, ca de la Citizens! la cetățeni

Primul concert a început cu o oră mai târziu faţă de anul trecut, în jurul orei 17 :15, avându-i protagonişti pe londonezii de la Citizens! -  o trupă tânără, cu o experienţă de un an, ce abordează stilul indie-alternative. Băieţii au debordat pe scenă, lăsând impresia că fac muzică din şi cu multă pasiune. Au mărturisit că sunt pentru prima dată în România și că vor reveni cu siguranţă. Au comunicat cu publicul, antrenându-l la jocul din palme. De asemenea, au mulţumit pe româneşte şi transmis declarații de dragoste spectatorilor. Printre piesele auzite live s-au numărat Know yourself, She said, Monster, True romance și (I m in love with your) Girlfriend.

Băieții de la Citizens! au deschis festivalul Summer Well 2012

Băieții de la Citizens! au deschis festivalul Summer Well 2012

Click pentru galeria foto Citizens!

Concertul Citizens! a fost urmărit de aproximativ 2000 de spectatori veniți de la începutul programului. Mulți alții cutreierau zonele împădurite sau terasele. Solistul Tom Burke a cântat inclusiv din public, iar mai târziu, “cetățenii” au urmărit show-ul Hurts.

Citizens! în public la concertul Hurts - Summer Well 2012

Citizens! în public la concertul Hurts - Summer Well 2012

The Wolf Gang, un spectacol prietenos

"We re Wolf Gang, from London and we re happy to be here" au fost primele cuvinte adresate publicului de la Summer Well de solistul Max McElligott. Cu doar trei ani de experienţă în muzică şi doar cu un singur album lansat, The Wolf Gang au emanat energie rock alternativă şi simfonică. Max a vorbit constant cu fanii adunaţi în faţa scenei, i-a întrebat despre Jocurile Olimpice şi le-a mărturisit că se bucură de evadarea în România, Londra fiind prea aglomerată în această perioadă.

The Wolf Gang la Summer Well 2012

The Wolf Gang la Summer Well 2012

Adulmecând buna dispoziție, solistul lupilor a invitat spectatorii la dans pe piesa Midnight Dancers. Max i-a întrebat dacă sunt pregătiţi pentru concertul Hurts, ce avea să fie apogeul întregului festival. După recital, membrii The Wolf Gang s-au integrat prin mulţime, Max a făcut poze cu fanii, arătându-se foarte prietenos.

The Wolf Gang la Summer Well 2012

The Wolf Gang la Summer Well 2012

Setlist-ul The Wolf Gang a cuprins: Dancing with the devil, Stay and defend, Where are you now, The kill (piesă nouă), Back to back, Midnight dancers, The king and all his men, Lions in cages.

Turul distracţiei cu The Asteroid Galaxy Tour

Turul galaxiei pare să fie foarte distractiv, de aceea răspunzători pentru sunetele electrizante şi voia bună au fost The Asteroid Galaxy Tour. Trupa a făcut excepție de la linia britanică, fiind de origine daneză. Asteroizii puși în mișcare de solista Mette Lindberg au făcut spiritele să danseze. "Suntem pentru prima dată în România și arătați foarte bine" a spus Mette, glumind pe seama temerilor lor legate de vizita la București, după ce și-au dat seama probabil că vampirii nu sunt liberi pe străzi.

Mette Lindberg, The Asteroids Galaxy Tours la Summer Well 2012

Mette Lindberg, The Asteroids Galaxy Tours la Summer Well 2012

Click pentru galeria foto The Asteroids Galaxy Tour

Trebuie spus că dintre toate variantele ascultate, solista Mette Lindberg a rostit cel mai curat “Mulțumesc” în repetate rânduri. Ne-a învăţat cum să mulţumim în daneză, Takk! Interpretarea  ei a fost plină de dezinvoltură. Publicul a gustat soundul alternativ cu multă căldură și o plăcere evidentă.

The Asteroids Galaxy Tour la Summer Well 2012, Buftea

The Asteroids Galaxy Tour la Summer Well 2012, Buftea

Băieţii din trupă, de diferite naţionalităţi s-au plimbat de la un instrument la altul, au dansat şi s-au simţit foarte bine. Concertul lor s-a încheiat cu imnul Summer Well, Major. Setlistul The Asteroid Galaxy Tour a mai cuprins piese ca Out of frequency, Heart attack, The sun ain't shining no more, Suburban space invader, Around the bend, Push the envelope, Lady Jesus, The golden age.

Patrick Wolf, un excentric la Bucureşti

Înainte de recitalul nopţii - Hurts, lumea a început să se înghesuiască în fața scenei. Noaptea deja lăsată şi spiritele în aşteptare au avut parte de o experienţă pe care nu o vor uita prea curând: Patrick Wolf. Trupa s-a pregătit pe scenă, iar Patrick şi-a făcut apariţia acoperit cu o pelerină neagră. A privit timid publicul, s-a întors cu spatele şi s-a dezvăluit. Mare a fost mirarea când din spatele omului negru şi-a făcut apariţia un spirit strălucitor. Patrick a surprins fiecare ochi privitor cu gesturile sale efeminate. Oarecum emoţionat, el a venit aproape de public lângă gard, s-a tăvălit pe scenă, a simulat câteva căderi şi a dansat.

Patrick Wolf la Summer Well 2012

Patrick Wolf la Summer Well 2012

Explicaţia aceste extrovertiri a venit ulterior când Patrick ne-a povestit cum visul lui de copil era să ajungă în România - "If I die tonight, I will die happy!". Mai mult, a propus să ne reprezinte la Eurovision, că ne iubeşte şi că suntem singura ţară care aplaudă din palme în timpul unei piese. Ne-a întrebat ce-am făcut la Jocurile Olimpice şi ne-a răspuns cu siguranţă că el reprezintă echipa României. La final, a mulţumit unui designer român, Dragoş, care i-a asigurat vestimentaţia în concert.

Patrick Wolf în concert la Summer Well - Buftea, 2012

Patrick Wolf în concert la Summer Well - Buftea, 2012

Click pentru galeria foto Patrick Wolf

Setlist lui Patrick Wolf s-a dovedit a fi familiar publicului de la Buftea. Tinerii au demonstrat cunoașterea versurilor și au cântat aproape constant.

Setlist Patrick Wolf - Summer Well 2012

  1. Band Intro / Piano
  2. Vulture
  3. To The Lighthouse
  4. Pigeon Song
  5. Bitten
  6. Time of My Live (remix)
  7. Who Will (remix)
  8. Hard Times
  9. BloodBeat
  10. House
  11. Together
  12. Piano intro / Magic Position
  13. The City

Spectacol dramatic marca Hurts

La câteva minute după ora stabilită în program, după verificările necesare şi instalarea formației, s-a lăsat liniştea dinaintea concertului. Nu a durat decât puțin ca publicul să pornească scadarea numelui Hurts. Spectatorii au aplaudat şi au ţipat pentru a grăbi începerea recitalului. Theo Hutchcraft şi Adam Anderson şi-au făcut apariţia în acelaşi stil: elegant, rece şi tăios, purtând asupra lor trandafiri albi, spre încântarea publicului feminin.

HURTS în concert la festivalul Summer Well

HURTS în concert la festivalul Summer Well

Click pentru galeria foto Hurts

Băieţii nu au adresat prea multe cuvinte, nu au spus poveşti, ci au lăsat specacolul să vorbească de la sine. Cu o expresivitatea ieşită din comun, chipul lui Theo a arătat recunoştinţă publicului român, a simţit fiecare notă şi a rostit Mulţumesc după aproape fiecare piesă. Spectacolul a fost asigurat întărit de combinația de instrumente clasice și rock.  Celebrele dansatoare din clipurile Hurts au atras priviri incitate. Un lucru de reţinut este că Theo a lăudat videoclipurile pe care le-a realizat în țara noastră.

Theo Hutchcraft (Hurts) la Summer Well 2012

Theo Hutchcraft (Hurts) la Summer Well 2012

Setlist HURTS - Summer Well 2012

  1. Intro Music
  2. Silver Lining
  3. Wonderful Life
  4. Happiness
  5. Blood Tears & Gold
  6. Evelyn
  7. Sunday
  8. Gloomy
  9. Mother Nature
  10. Unspoken
  11. Devotion
  12. The Water (Instrumental)
  13. Confide in Me
  14. Illuminated
  15. Stay
  16. Better Than Love

Cu părere de rău pentru oprirea subită a festivalului, încercăm să privim lucrurile bune. Am petrecut o sâmbătă minunată într-un cadru natural superb și am trăit pe o muzică tinerească, energizantă, pozitivă, alternativă. Ar fi putut continua și duminică dacă natura nu s-ar fi împotrivit. Summer Well va continua cu siguranță anul viitor, îl așteptăm ca mâine.

Un comentariu

Trending